OG direkte oluşan arıza ?

eskici09

Üye
Katılım
23 May 2019
Mesajlar
379
Puanları
31
Merhabalar, dün işten çıkıp evime gittim telefon geldi fabrikadan elektriklerde bişeyler var aydınlatmalar devamlı göz kırpar şeklinde tam yanmıyor, sonra tesiste sürücüler, soft starterler vs. arızaya düşüyor diye aradılar . Hem fabrikaya doğru yola çıktım, hem dağıtım şirketini aradım . Sizin kök girişindeki direkten ateş çıkıyormuş ekipler bakmaya gitti diye bilgi verdiler . Yaklaşık 1 km öteden o oluşan ark ışıkları gözüme çarpıyordu, ama fabrikaya girdiğimde elektrik varla yok arası gibi bişeydi . Voltajlara baktım 397 v ( normalde ag çıkışımız 407v ) hemen AG den şalteri düşürdüm. ( yoldayken zaten çalışan yükleri kapattırmıştım.) ama trafom ( 1600 kva hermetik) deli gibi bağırıyordu ilk defa böyle ses duydum sanki patlayacak gibiydi korktum hemen og den kesiciden trafoyu açtım . Tam diğer trafoların yanına giderken elektrik kesildi arızaya müdahale etmeye başladılar. Arıza giderildi trafoyu besledim bi kaç ufak elektronik cihaz dışında sorun yok ,neyse :)
Sabah geldim sayaçları kontrol ediyorum tam o saatte çok fazla endüktif yük tükettiğimi farkettim. O trafodan gelen ses nedir , harmonik mi yaratmıştır , uzun süreli devam etse ne gibi sorunlar oluşurdu. Merak ediyorum bilgilerinizi deyenimlerinizi, tahminlerinizi yazarsanız sevinirim. ( ayrıca otoprdüktör hücremde açma yapmadı ) .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Gerilim dalgalanması olabilir mi acaba.Otoptaki röleden geçmişe dönük değerleri alabiliyorsanız bi inceleyin.Kompanzasyon rölesi arızalanıp kademe almadı belkide o yüzden endüktif yük arttı.Farklı bir deneyim olmuş.Allah kaza bela yaşatmasın kimseye.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst