reaktif röle sorunu?

onebadboy

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
arkadaşlar reaktif rölede gördüğüm rst faz sıralaması multimetrede rts olarak gözüküyor. Buna çözüm olarak multimetrenin girişlerini değiştirip rts olarak dizdik. Bağlantıların düzgün olmasına rağmen bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? faz sırasını multimetrede değiştirmek sorun çıkarırmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aynı faza ait akım ve gerilimleri doğru bağladığınız sürece,harflerin ters gözükmesinin fazla
esprisi yoktur.
 
Faz sırasının ters olması sadece monofaze kondansatör bağlantılar (entes rolede karşılaştım) varsa sorun oluşur. Şöyle ki; siz R fazına 5 kvar monofaze , S fazına 2,5 kvar , T fazına 10 kvar monofaze bağladığınızda faz sırası ters ise roleye otomatik tanıma yaptırdığımız zaman R fazındaki kondansatörü 5 değilde 10 kvar,T fazındaki kondansatörü 10 kvar yerine2,5 kvar olarak tanıyor.Bu da rolenın otomatik çalışmada ihtiyaç duyulan monofaze grupları yanlış tanıdığı için devreye sağlıklı birşekilde alıp çıkarmamasına sebep olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,294
Mesajlar
916,513
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst