Projektör arıza sorunu

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Metal halide ve halojen 250w ve 1000w arası değişen güçlerde projektörlerimiz var .Bunlar titreşim olabilen bir makina üzerindeler fakat voltaj olarakta 336 v civarında çalışıyorlar.Genelde ampulleri arızalanıyor acaba sebep ne olabilir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
düşük voltajdan dolayı gibi görünüyor ama konunun detayını vermelisn vede kaç edet var beslemen şeklin nasıl vs..
 
Tek faz çalışıyorlar hepsi makina üzerinde bağlı
 
O zaman neden 336 v. geliyor ? Monofaze 220 v.dur.
Haliyle 220 yerine 336 v. verirsen ampül dayanmaz.
 
linye hatlarında nötr kopmuş olmalı.
 
arkadas cevap zaten kendin yazmıssın bak tıtresımlı makine demissin titresim yüzünden anpullerin arızalanıyor basıt ama etkılı cozum projektörlerin makine ile baglantısı arasına plastık yumusak takozlar yap makine ile arasında topraklama yapmayı unutma ama kolay gelsin
 
SLM ARKADAŞLAR Projektörlerin ampulleri hasastır patladı zaman ele temas yaparsan daha cabuk şekilde patlıyor yani degiştirirken eldiven kullanırsan ozaman uzun süre gidiyor tabi kendinde arıza yoksa
 
lambaların makinaya bağlandığı yerlere vibrasyon önleyici kauçuk contalar koy.titreşimi minimize edersen sanırım sorunu çözersin. Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst