priz cos fi

merhaba prizlerdeki cos fi faktörünü nasıl buluruz.Mesela eve g-ner-g enerji tasarrufu cihaz almak istiyorum ama evdeki reaktif enerjiyi bilmek istiyorum(faturada dikkate alınmasada ufak olsada) yani prizdeki güç faktörünü nasıl tesbit ederim teşekkurler.

Sanırım öğrenmek istediğin evde çalışan tüm yüklerin toplam cos fi sini bulmak. Bunu yaptıktan sonra takacağın enerji tasarruf cihazının etkisini görmek istiyorsun. ( Burada enerji tasarrufu cihazlarının tasarrufa etkisini tartışmak istemiyorum. Zaten forumda detaylı bilgi var. https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/1366-energy-saver-kand305rmacas305.html)
Sayaçtan sonra bağlanacak bir cos fi metre işini görecektir. Google da araştırma yaparsan benzer ürünler bulabilirsin.
VOLKANONLINE | ECR-3-96 Elektronik Cos Metreler
ancak bağlantısı nasıl yapılır? Onu öğrenmek için tecrübeli bir elektrikçiye ihtiyacın olacaktır.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu arada kompanzasyonda tek başına cos fi nin yeterli olmadığını ; harcanan reaktif gücünde bilinmesi gerektiğini hatırlatalım . Uygulamada hata olmasın....

Kolay gelsin....
 
Prizden cosq ölçebilen ölçü aletini,sanpaelektronik adresinden inceleyebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • ProposalWattman.rar
    1 MB · Görüntüleme: 34
  • HPM-100 A.rar
    19.3 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Prizden yapılan ölçümün doğru olması için ana hatta bağlı prize takılmış olması gerekiyor. Aksi halde sadece o linyenin değerini verecektir.
 
ne diye bu c,hazdan kullanıyorsunuz.ne çalıştıracaksınızki.bosuna para harcamayın şu aletlere
 
Evlerde indiktif enerji fiyatlandırılmıyor ki,ne gereği var.Ayrıca prizi takacağınız o güya tasarruf cihazı sizin normalde kullanacağınız aktif gücü değiştirmez.Dolayısıyla size de bir faydası yok.
 
Arkadaşım faz kalabalığına gerek yok prizde akım varmı yok bir yük olması gerekki akım olmuş oldun değilmi mühendislin kuralını bilirmisn bilmem C(4,2)=6 kuralı buradan doğar,bu bir ikincisi yazımda ev demiştim bir evde nax ne olabilir ? elektrikli ev cihazları çamaşırmak,buzdolabı vb şeyler diyelimki bizim prizimizin bağlı oldugu linyeye çamaşır mak ve buzdolabı bağlı.evet

c(4,2)=6 ile 4ün ikili kombinasyonlarının 6 olduğunu söylemeye çalışmış arkadaş.
bir şekilde de bağ kurmuş işte. rotasyonel gravitasyonun elektrik ile ilişkisi konusunda acil bilgi talep ediyorum sevgili gurbet elde bachelor degree almış arkadaştan.
ben de türkçe öğrenmesi için yardım edeceğim söz.
yoksa trolluk buraya da mı sıçradı noldu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst