Priz içinde priz, golyatlar ve ek çoğaltmalar hakkında

Öncelikle konuyu biraz dağınık sormuşsunuz bu sebeple verilen bilgiler doğru olsa da istediğinizi alamıyorsunuz galiba :)
Standart bir priz için 2,5 mm^2 kablo kesiti ile elektrik gelir bu da 16 amper e kadar sağlıklı elektrik imkanı sunar. Bu standartlar için prizlerde 16 ampere dayanabilir şekilde imal edilir. Gelelim uzatma kablolarına ;
Genelde adi markalar veya ne olduğu belirsiz ürünler 3x0,75 mm^2 veya 3x1 mm^2 kablo kullanırlar. Bu ürünlerin ölçüleri doğru olsa bile içerisindeki bakırı ve izolasyon kalitesi hep berbat olur.
Bilinen markalar (Viko,Makel, Mutlusan gibi) kaliteli kablo kullanırlar ve işçilik de iyidir.
Sol taraftaki görsel akım korumalı prizi kullanabilirsiniz 16 amper üstü akım çekme durumunu ortadan kaldırır böylece riskler en aza iner.
Size tavsiyem minimum sayıda cihaz kullanın yani parça parça cihazları birleştirip bir uzatma yapmak sağlıklı olmaz.
Bahsettiğiniz cihazların çalışması için 3x1 mm^2 yeterli olur ancak bakırın iç direncini unutmadan tahimini 10 metreden uzununu tavsiye etmiyorum.
Uzatmanın gücünü golyat dan almak teorik olarak sorun olmaz ancak tavsiye etmem.
Sağ olun hocam, gerçekten faydası oldu. Zamanında apc akım korumalı almıştım oturma odası için bir kere alıyorum iyisinden olsun diye kablosu 3G1.0 gelince şaşırmıştım.

"Sol taraftaki görsel akım korumalı prizi kullanabilirsiniz 16 amper üstü akım çekme durumunu ortadan kaldırır böylece riskler en aza iner."

Bu fiş-priz akım korumalı değil hocam, basit anahtarlı priz sadece. Kooperatifler malzemeden çalmak için doğru düzgün tesisat yapmamış şimdi uğraşıyoruz :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst