Pnomatik piston sorusu

erkankok

Üye
Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
ıı gunler arkdaslar bı sorum olacaktı acaba ıkı yonlu kontrol valfıyle 2 yada 3 pıston kontrol edebılırmıyım bunu gerceklestren oldumu hıc? pnomatık pıston kullanıyorum..tesekkur ederım cevaplar ıcın ALLAHA EMANET
 
neden edemeyesin tabiki edersin , ama bir adet 2 yönlü valfmi kullanacaksın ? sistemide kabaca tarif edersen şekil çizerekte yardımcı olmaya çalışırım
 
Bunu yapabilirsin, valfin çıkışlarından te veya kruva ile bölerek istediğin kadar pistonu yönlendirebilirsin. Sadece dikkat etmen gereken kullandığın valfin debisi kadar, piston besleyebilirsin. Örneğin 1/4-5/2 bir valf kullanarak ortalama 1000lt/dk lık bir debi sağlarsın. Buda 32x100 ölçülü 4 adet pistonu yaklaşık 1-2 saniye içerisinde açmaya yetecektir. Basınç 5bar.
 
Kaç aylık konu hortlayınca gördüm sıkıntıdan yazayım dedim.

Hayır edemezsin.Evet bir hareketler olur ama "kontrollü " değil.
Hidrolikdeki gibi debi eşitletici veya bölücü gibi az görülür elemanlar kullanmadıkca her piston istediğin zamanda-istediğin kadar hareket edemez.Önce yükü az olan , sonra diğerleri.
Buna kontrol etmek değil ben yaptım oldu denir...
 
Aralarına T rekorla bagla gitsin elbet bir gün aynı anda çıkma olasılıgını yakalarsın ))) silindirlerin hepsinin çıkışlarına da kısıcı koy .Elbet bir gün denk gelir ( olasılık çok düşük )
ne demişler azimle s.çan taşı bile delermiş.
Yukardaki önerim geçerli degildir .Bilinçsiz yapanların ugraştıgı yoldur tavsiye etmem.
yada bir pnömatikçi çagır yapsın sana ( BEN )
her türlü hid.pnö servis işleri yapılır.
[email protected]

Not :HERKEZ BİLDİGİ İŞİ YAPMALI
 
Edebilirsin konuyu biraz daha açarsan bölme işlemini daha rahat anlatırım
 
benim de böyle bi sorum olucak..kısaca bi projeyi tarif edip fikrinizi almak istiyorum, hidrolik ya da pnömatik sistemle bi çekmecenin dayanımını test etmek amaçlı pistonlu düzenek kurmam gerekiyo,piston çekmeceyi çekip iticek sürekli ,aynı anda da bi sayaç çekmecenin kaç kere çekildiğini göstericek..nası bi düzenekle bunu sağlayabilirm,yardım ederseniz çok sevinirim.
 
çok kolay küçük bir pnömatik silindir. tabiki bu çekmecenin durumu ve konumuyla alakalı.elle kolayca açılan bir çekmece ise örnek olarak çap 32 lik bir silindir ve stroğunuda sen ayarlamak kaydıyla seçebilirsin.5/2 1/8 bağlantı tek bobinli pnömatik valf + çekmecenin açılmış ve kapanmış konumuna birer adet pnömatik switch + birde plc programı için yazılım ve malzemeler ile bu işi halledebilirsin. bir kolay yolu daha var bu anlattığım mekatronik yani tam otomasyona yönelik eğer sen manuel kontrol etmek istersen 5/2 1/8 bağlantılı kollu valf ile plc ve yazılımlara gerek duymadan halledebilirsin. sayacıda switchlere bağlarsan kaç kere açılıp kapandığını görebilirsin.
 
ne yapmak istediğini anlat yardımcı olalım tek valfle kaç pistonu parelel veya seri nasıl istersen hareket ettirirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,226
Mesajlar
915,948
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst