renk ayrım

Yukarda ki video daki sensor senin için biçilmiş kaftan fiyatı nedir bilemiyorum sensorlerin babası sick nt6 da olabilir ama biraz pahalıdır ama kaliteli dir.
 
Mrb @acaroz
Parazitten etkienir dediniz bu olayı biraz açabilirmisiniz? (Elektronikçi değilim. )

PLC ---- PIC,ATMEL,ARDUINO,RASPERY,INTEL,RENESAS,FPGA,ARM işlemci ,mikroişlemci ,micro controller vs.. kurulan devrede kullanılacağı alana göre hesabında uygun önlemler alınırsa ( emi , rfi , lowpass ,highpass , esd vs.. ) yukarıdakilerden hiçbiri ne kendi kendine silinir nede arıza verir. insanlarda PLC sağlamdır diğerleri amatör kalır diye bir önyargı ve yanılma var. PLC hazırdır işinin ehli insanlar tarafından bir araya getirilen bir devredir nihayetinde ve bunların içindede ARM gibi cmos işmeciler vardır. öte yandan PIC ile yapılmış binlerce bulaşık ve çamaşır makineside sayabilirim hem endüstriyel hemde ev kullanımı için. Kısaca anlatmak istediğim kullanılan parça değil kullanan kişi amatördür. milyar dolarlık firmalar entegreler resetlesin diye kurulmamıştır heralde.
 
İki tane ADC alalım :
  1. CS5532B
  2. Arduinonun analog girişi
Bunların sadece PDF lerini okumak, devreye ilave edip çalıştırmak sonuca ulaşmak değildir. Sizin devrenizde vereceği tepki dökümanlarda yazan şekillerde olmayabilir. Birinci ADC faraday kafesi olmadan çalışması mucize, diğerine elinizle dokunsanız bile çalışmasına devam ediyor. Şimdi ikinci adc 10 bit diye kötü veya kalitesiz demek yanlış olur. Arduinonun yanında motor çalıştırıyorsunuz ve sıkıntı çıkarmıyor, peki birinci adcnin yanında çalıştırın bakalım ne olacak ?
Birçok arkadaş arduino kullanırken EEPROM'a yazmayı makul görür. Benim kişisel fikrim SD kart kullanmaktır. Belirli bir yazma deseni olduktan sonra sistem konfigurasyonunu harici bir noktaya bağlamak size zaman kazandırır. Eeproma yaz fonksiyonunu yazan butonunuz bozuldu yada başarısız bir "write" işlemi gerçekleşti sisteminiz nasıl tepki verecek?
Ayrıca Eeproma okuma yazma garantisini hangi firma verebiliyor ? 100K write diyor ama entegrenin üretildiği firmada çalışan eleman o gün kuru fasulye yedi ve yellendi diyelim. Ne oldu sizin eeprom yapınız ? Ossuruk ! Tabiki de 100k R/W yapacağınız entegreler mevcut ama fiyatları ve esnekliği size uyar mı ?

Kötü mal yoktur, kötü alıcı vardır !
 
Mrb @MAIN_LOOP
İşte tam dediğiniz gibi ben amatör bir kullanıcıyım. :) Zaten sistemi PLC ile yapmayı düşünmedim. Dediğiniz gibi piyasada bir önyargı var. Ancak biz denemeye devam dedik. Şuanda pek sorun olmuyor. 15 aylık süreçte 3 defa silindi. Önlem olarak 2 tane yedek atmega arkadaşta mevcut (Kodların yüklü olduğu) . Şu anda elimde büyük çaplı bir proje olduğu için olduğu için o işle fazla ilgilenemiyorum. Ocak ayına kadar bu şekilde sürdürmeye çalışcağız. Ocaktan sonra tekrar sistemi elden geçirmeyi düşünüyorum. O zamana kadar araştırma yapmaya da devam edeceğiz.PIC konusunda tamamen haklısınız. Bu konuyu geçen hafta hoca bir arkadaşımızla istişare ettik. O Robotik sistemler üzerine çalısıyor. Sistemlerinde PIC kullanıyor. Ben atmega'nın ve PIC'ın mantık olarak aynı olduğunu anlatmaya çalıştım. Ancak o PIC'in bu tür anormallikler göstermediğini (ve/veya daha ileriki seviyelerde gösterebileceğini) söyledi. Benim devremi ve elektrik sistemimi incelediğinde PIC'in bu şekilde parazitten etkilenmeyeceğini söyledi. (Açıkcası söylediklerini araştırmaya pek fazla vaktimde olmadı.)
@seagate Hocam , dürüst konuşmak gerekirse son paragrafta yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım (Elektronik hakkında bilgisizliğime verin) .

Sayın @MAIN_LOOP ve @seagate , Önerileriniz ne olur?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. (İsimlerinizi bilmediğim için Nick'lerinizle hitap ediyorum. Kusura bakmayın.)
Saygılarımla..
 
Son düzenleme:
Öncelikle bu üç renkli kumaş tek makinadanmı üç farklı makinadanmı itme ile banta gönderiliyor, farklı bir altarnetifte normal sensörler yardımı ile sayım yaptırak farklı bantlara gönderebilirsin ama çalışma sistemini tam olarak anlamak lazım ve ona göre bir senaryo düzenlemek gerekli tabi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,737
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst