PLC'nin En Güzeli

Hayır hocam üçü de değil.
Teknik elemanlar için (aslında siyasiler içinde geçerli) , tanımlamanın ne kadar önemli olduğunun imajı...
Tanımlamak için düşündüğünüzde , sorunun yarısını , kendi kendinize çözmüş olduğunuzu görürsünüz.

--
Tüm dostlara saygı ve sevgilerimi sunarım...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ben delta kullanıyorum piyasada kıdemli olan arkadaşlarım sıemensin kaliteli fakat destek konusunda zayıf olduğuklarını sölemişlerdi
birebir şahit oldum delta hemprogramları ücretsiz forum açmış adamlar ve telefonda bazen sıkılsalarda :)yinede yılmadan yardımcı olmaya çalışıyorlar
 
Endayı şiddetle tavsiye ediyorum. Zamanında diğer markalar için hem yazılım hemde programlama kablosu için bi ton para döktüm. 1 senedir bir çok uygulamada Endayı kullandım. Ağırlık ve sıcaklık ölçüm modülleri çok kullanışlı, değiştirmeyide hiç düşünmüyorum. Rn önemlisi yerli olması, teknik destek mükemmel sonuna kadar yardımcı oluyolar. Bence al dene memnun kalacaksın.
 
S.A.
Kazım Abi yine son noktayı koymuşsunuz. Sevgilerle. :)
 
Kazım abi on numara adamsın valla :D

...Bu arada Binbaşı'nın fıkrasının da hakkını yememek lazım :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hepinize teşekkür ederim en çok ta sana kazım bey,hayatımda bunu kadar lojik çalışan bu kadar saniselik bir makina görmemiştim (arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bilgileriniz için):D
 
Selam,

Geçen hafta çok kızsam da (teknik desteğine kızdım gerçi) Fatek'e de bakın derim. Fatek'in avantajı 16 termokupl girişli modülünün nispeten ucuz olması ve sıkıntısız uzun süre çalışması.

Analyzer
 
Cihazların , en sağlamı en kullanışlısı ... gibi özelliklerle arandığını görmüştüm ama en güzeli şeklinde arandığını ilk defa görüyorum.
Genelde orijinal japon işi olanları aradığın olabilir.
Aşağıdaki , güzellik sıfatı tescilli olanlarından ...
Kazım bey bunun en güzel tarafı bunun için herhangi bir kitapcığa veya dökümana ihtiyaç yoktur. inputu ve outputu nerede?Diye soran da olamaz. Alan görüyor herhalde:eek:
 
değerli arkadaşım delta çok basit anlayacağın dilden her türlü kolaylık delta fast ltd den ulaşabilirsin türkçe kitapçığıda var fatek panasonik yine öyle her haftada eğitimleri var
 
Cihazların , en sağlamı en kullanışlısı ... gibi özelliklerle arandığını görmüştüm ama en güzeli şeklinde arandığını ilk defa görüyorum.
Genelde orijinal japon işi olanları aradığın olabilir.
Aşağıdaki , güzellik sıfatı tescilli olanlarından ...

Tabi bunu plc olarak tasarlamaya kalkarsak güzellik yanında verimliliğede bakmak gerekir.
Mesala input sayısında sıkıntı olacağını düşünmüyorum konfigürasyonu oluştururken hızlı girişleri olamasına dikkat etmek gerekebilir.Tabiki outputlar sıkıntı yaratabilir.Ancak güzel yanı outputları kendi üretmesidir. maksimum ömrü hayatı boyunda 20 bilemedin 30 output üretir bazen aynı anda bir kaç output ürettiği için pek avantajlı olacağını düşünmüyorum.Siz o outputu bir role çektirerek rolenin kontakları ile çoğaltabilirsiniz.:)
Ayırıca output üretim sürecide sıkıntılıdır. sağlıklı bir output için 7-9 ay beklemeniz gerekmektedir.ve inputu almadan asla output vermez yani kendi başına output üretmesi söz konusu dahi olamaz mutlaka bir input kaynağı bulmalıdır.
Ve güzellik tahminim 2 output tan sonra güzellik kelimesi biraz uzak kalabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,016
Kullanıcılar
450,612
Son üye
oldcrocodile

Yeni konular

Geri
Üst