PLC Otomasyon Yazılım Yazma Ve Düzenleme Konusunda İŞ Aıyorum.

Katılım
21 Haz 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba,


Öncelikle kendimden bahsedeyim; Otomasyon, Elektronik ve Televizyon ve radyoculuk sektöründe büyümüş biri olarak. Bu dallarda yeterince tecrübe sahibi olduğuma inanıyorum.
PLC ile daha çok tecrübe ve proje bitirdiğim için; plc üzerine bir iş arıyorum. Şuanda da yürüttüğüm 3 proje var. Tam zamanlı veyahutta sorunlarınız oldugunuzda sizlere yardımcı olabilirim.


Şuanda üzerine çalıştığım proje; Barel Kilit(kapı kilidi otomasyonu). Şuana kadar büyük, küçük bir çok proje bitirdim, teslim ettim veyahuta Programsal sorunları tespit edip tamir ettim.


Tek yaşayan biriyim ve seheyat engelim yoktur. Aktif olarak araba kullanırım. Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkına sahibim, projelerimden vakit bulabilirsem; Avrupa vatandaşı olabilirim ve Avrupa sehayatlerimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirim.
İleri-orta düzeyde İngilizce diline sahibim ve rahatlıkla insanlarla iletişim kurabilir veyahutta ne dediğini anlayabilir, karşımdakine yardımcı olabilirim.
Başlangıc-düşük seviyede Rusça biliyorum.


Küçük yaşlarda bu sektörde olduğum için, beyin yapım projelere daha hızlı çalışıyor. Bilirsiniz ki; bir mesleği ne kadar genç öğrenirseniz o kadar başarılı olabilirsiniz.
Cnc özelliği olmayan Servo veya step motorlardan, yazılım ile CNC yapabiliyorum.


HMİ Projesi tasarlayabiliyorum ve devreye alabiliyorum.


Yapılan; makinalara ufak tefek modifikasyon ile günlük ne kadar mal ürettiğini ve bunu kaç saatte yaptığını yazıcıdan otomatik olarak çıktı aldırabiliyorum. Bunu aynı şekil aylık, senelik periyodlara dökerek; makinanın üretim istatistiklerini verebiliyorum.
Eğer istenirse; yazacağım Bilgisayar programında(PLC değil, Bilgisayar(windows)) makinenin kontrolunu sağlayabiliyorum veye yapılan makineyi anlık olarak izliyebiliyorum. Bunu internet üzerinden veya Rs485'den veya rs232 den yapabiliyorum.
Yaptığım ve yapacağım projelerde yenilikçi olmaya çalışıyorum. Android uygulaması ile yapılan makineyi kontrol etmek ile alakalı bir kaç proje üzerinde çalışıyorum.(Akıllı evler için ideal)
Pic(microişlemci) ile Plc haberleşmesi sağlayabiliyorum. PLC'nin yetmediği konularda PİC ile destek verebilirim.

PLC ustalarının olmayacak dediği işleri başardım, Örnek vermek gerekicek olursa; Gemo ile yaptığım bir proje idi, Gemo kullandıysanız, görmüşsünüzdür ki; yazdığınız çıkış kontağını(y0,Q0) gibi bir daha başka satırda kullanamıyosunuz. Buda demek oluyorki çok farklı algoritma ile program yazılması gerektiğiydi.
Projeyi yaparken, kendi çalıştığım yer veya dışarıya yaptığım yer ile hiç bir fark olmadan, sadece en ucuz ve kaliteli bir iş maliyeti olmasına dikakt ederim.
Yaptığım proje toplamda 75 makinayı kapsıyordu ve bu makinelerinin hepsinde aynı arıza meydana geliyordu. Sonuç olarak işi aksatiyor veya yanlıs üretim yapılıyordu.
Firma kart tamirini yapıyor fakat bunun ücreti 800 dolardı. Yeni bir kartı satın almak ise 1100 dolar. Bu proje Delta ile yapılsaydı; maliyet fiyatları yarı yarıya düşecekti. Fakat gemo ile dahada düşüceğini fark ettim. Gemo ile yapmayı teklif ettim. gemo fiyatı 220Tl(ortalam 100 dolar) ile 1 makinenin maliyet fiyatını çok düşürmüş oldum.
Şuanda 2 senesini dolduracak yaptığım gemo ve hiç arıza vermedi.


Başkalarının yaptığı projeleri, rahatlıkla okuyabiliyorum ve mantığını çözebiliyorum. Yani bilirsiniz ki, başkasının projesini çözmek, yeniden yazmaktan daha zordur.




Lafı fazla uzatmadan, PLC üzerine çalışabileceğim bir iş arıyorum.
Yazının uzun olmasının ve detaylı olmasının nedeni ise; ne gibi bir eleman aradığınızı ve aradığınız elemanın yazdığım bilgilerle uyuşmasıdır. Diğer bir değişle, kısa bir yazı olsaydı, bir çok gereksiz görüşme yapılmış olcaktı. Vaktim çok önemli olduğundan gereksiz görüşmeler olmaması, hem sizin hemde benim açımdan daha iyidir. Firmanıza gerekli elemanın neler yapacağını her zaman önemlidir.


İletişim için; telefon numaranızı ve kısaca yaptırıcağınız işten(iş görüşmesi yapmak istediğinizden) bahsederseniz, size geri dönüş yapacağım.
 
Sizinle en kısa zaman içerisinde görüşmek isterim.

TUĞRUL GÖK
0507 4848984

BGT OTOMASYON MAK ELEKTRİK SİS SAN TİC LTD ŞTİ


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba

Siemens S7 300 Yazılım konularında destege ihtiyacımız var

0212 407 0028
 

Forum istatistikleri

Konular
128,445
Mesajlar
917,676
Kullanıcılar
450,380
Son üye
mkerim

Yeni konular

Geri
Üst