PLC ile servo veya step motor kontrolü

genel bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar..birde daha prof bilgiler olsa harika olurdu..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bu servo ilk baslarda cok karmasık geliyo am a bir uygulamadan sonra cok basit bi hal alıyor size zaman ve araştırmak kalmış bv noktaya geldiyseniz 1 ay içerisinde çözersiniz
 
ben panasonic servo programladım.tabi her sürücünün farklı ayarları olabilir.mesela panasonic de yapabileceklerinden bazıları;
1:)motorun nasıl çalışacağını,pozisyonlama,tork kontrol ve hız kontrol olarak çalışacağını.
2:)motorun çözünürlük ayarını yani motorun bir tur dönmesindeki hassasiyet ayarı
3:)motor çalışırken eş zamanlı olarak auto tunning yapıyor.yani motor çalışırken daha önce kaydettiği değerlerde bir değişme olursa karşılaştırıp sana hata olarak bildiriyor.
aslına bakarsan sürücünün kitapçığına baktığımda 100 e yakın parametre vardı ama ben sadece bu 3 ü ile oynadım.zaten sürücünün default ayarları ile de motora kumanda edebiliyorsun.
ayrıca şu bilgilerde işini görür zannedersem, iki çeşit servo sürücüsü var.biri kendi üzerinden programlayabiliyorsun.bunu daha çok avrupalılar kullanıyormuş ve bu sürücülere akıllı sürücü deniyormuş,diğeri ise aptal sürücüler bunlara ise plc ile pulse göndererek kumanda ediliyor bunu daha çok uzakdoğu lular kullanıyormuş.bir de motor seçimini iyi yapmalısın.bunun nasıl yapıldığını kimse söylemiyor.bir uzmandan yardım alabilirsin.

Sayin abilerim ben üni öğrencisiyim plc ile 8-10 tane adım motor süreceğim maket bi proje için fazla bi yük çekmeyeceğim bu kadar motoru bir plcden ve nasıl sürücüdensürebilirim yardımcı olabilir misiniz??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayin abilerim ben üni öğrencisiyim plc ile 8-10 tane adım motor süreceğim maket bi proje için fazla bi yük çekmeyeceğim bu kadar motoru bir plcden ve nasıl sürücüdensürebilirim yardımcı olabilir misiniz??
Plc sadece komut gonderir yeterince transistor cikisli plc alman yeterli. Asil akimj surucu ve step motor yapacagi icin. Step motora gore surucu akimi sec tamamdir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst