PLC'siz servo motor kontrolü yapılabilir mi ?

tahautku

Üye
Katılım
23 Eyl 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
İşyerimdeki projem googlenin teachable machine yazılımından görüntü işleme ile malzemeyi tanıyıp ayrıştırmaktır. Bu yazılımı elektriksel sinyale arduino ile çevirdim yani bana ayrı ayrı 4 pinde malzemeye göre çıkış veriyor ve mosfet kartı ile bunu 24v dc sinyale dönüştürüyorum. Konveyörün sonunda daire tablada 4 adet kutu var ve arduinodan gelen 24 sinyale göre servo motorumun 90 derece açılarda dönüp durmasını istiyorum. Örneğin a ürünü geldi ve 1. pinden mosfet ile 24v sinyali aktif oldu servomun bağlı olduğu tabla döndü ve kutulardan birincisin içine ürün düştü. Daha sonra b ürünü geldi ve 2. pinim aktif oldu o zamanda tabla dönecek ve 2. kutunun içine ürün düşecek. Bu şekilde 4 adet ürünü yarıştıracak ve ürünler ardaşık gelmeyecek konveyörden. Bu konu hakkında plc programlamayı bilmediğim için ilerleyemiyorum, en kolay ne şekilde çözebilirim bilgisi olan varmı ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Evet yapabilirsiniz.Servo motorunuzu ister puls dir girişlerinden,istersenizde rs485 modbus girişinden harekete geçirebilirsiniz.
En kolayı puls dir sürmektir.elinizde halehazırda kullandıgınız bir işlemci varken haricen bir plc kullanmak pek mantıklı olmazdı zaten.
Servonuz çok yüksek hızlarda çalışmayacaksa arduinonuzdan direk puls sinyali üretin;eger yüksek hıza çıkacaksa kalkış ve iniş rampalarınıda içeren puls sinyali üretmeniz gerekebilir.
Eger servonuzun yapacagı hareket her seferinde aynı ise puls üretmenize bile gerek yok,servoların içerisinde programla ayarlanabilir ve sadece bir input sinyali ile devreye sokulup çıkarılabilen hareket seçenekleri var.
 
Yani endüstriyel bir servo motoru arduino ile sürebilirim doğru mu anlıyorum ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst