Pars PLC (%100 yerli)

güvenç

Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
88
Puanları
1
Akadaşlar PARS PLC yi deneyeniniz veya duyum alanınız varmı?
Pars Power Technology | PPTech inceledim küçük uygulamalar için
kullanılabilir gibi ama ürün kalitesi nasıl acaba?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yerli olan herşey beni heyecanlandırır. Mevcut plc, modulleri ve haberleşme yeteneklerini merak ediyorum açıkçası.
 
İyidir iyi. Yerli malina destek verelim, gozumuz korkmasin. Calisiyorsa calisacaktir. Plc bozulacak bisey degil bi alip kullanacaksin.
 
plc nin resimlerine baktımda önerilir.mikroişlemci destegi olmasıda diger plc lerden avantajlı konumda oluyor .bence destek olalım daha iyi konuma gelebilmsi için.
 
Pars ürünleri pic programlama tekniği kullanılarak programlanıyor. kullanıcıların özellikle acil işi olup da bilgisi az olanların işine yaramaz. örneğin tanımlı haberleşme protokolü yok, giriş ve çıkışların filtreleme özelliği yok, bu ürün sadece pic, rs487, rs232,giriş,çıkış entegrelerinin bir araya getirilmiş halidir. ikinci seri plc'ler(PARS) ldmikro ile de programlanabiliyor.
Bu ürün için gemo elektroniğin arayüzünü kullanabilseler çok esnek ve güzel bir uygulama olur. Bu ürünün en büyük problemi görsel programlama arayüzü yok bu konuda gemo,enda ve fultek kuruluşlarından yardım alıp geliştirirlerse çok güzel olur. (ldmikro görsel programlama arayüzü olarak kabul etmiyorum)
 
arkadaşlar yerli plc düşünüyorsanız mikrodev firmasının plc cihazlarıda mevcut. Yerli üretim ve kendi arayüzü de bulunmaktadır. Programlanması da çok basit. sürükle bırak yöntemi ile programlayabiliyorsunuz. haberleşme protokolleri de tanımlı ve entegre edilmiş durumda. Ben orda staj yaptım yazın ve staj süresincede kullandım. Gayet güzel cihazlar tavsiye ederim. Burdan bakabilirsiniz.

MikroDEV
 
iyi günler,

Parsnav Otomasyon & Yazılım Firmasınca üretilen PLC & PLMC modüller, kuruluş tarihinden bu yana yerli üretilen ve fiyatları her geçen gün artışla piyasadaki reşit plc lerin fiyatları gibi anılan yerli veya yabancı tüm plc lere karşı piyasaya çıkan bir ürün dizisidir.

Öncelikle amaç uygun fiyatlarla basit işlemleri yerine getirebilecek, gerek endüstriyel alanda bir sisteme entegre edilebilecek gereksede yeni bir sistemde kullanılabilecek modülleri elimizde bolca bulunan ve herkesin kullanabileceği teknik veya meslek liselerinde bile kabacada olsa temeli öğretilmiş altyapısı olan bir argumanları kullanarak modül/modüller üretmekti.

PARSNAV bünyesinde kullanılmak üzere yapılmış tüm seri PLMC modüller, piyasadaki fiyat uygunluğu eksikliğinden tüm kullanıcılarımız ile paylaşıldı.

Bir arkadaşımız ürünlerimiz için sadece opto izalatör + pic + role ve opamap lardan oluşan entegrelerin birleşimidir ifadesini kullanmıştır ki doğrudur! bugün siemens'in input kartını aldığınızda 220€ verip açtığınızda içinde lm2596 redresör 6 adet ps817 ve 1.2K ile 4.7K lık dirençler ile gerilim bölücü kullanarak AVM ye digital giriş kullandığını görürsünüz ve bende derimki evet onlarda bunları kullanmış 220.00€ bizde bu şekil kullandık 55.00$ derim....

global bir şirketle bizlerin (bunun içinde ENDA / GEMO vb. firmalar dahil) ürettikleri plc den tutun diğer ürünlere kadar bizde dahil Kübada bir geminin norkontrol sistemindeki ufak bir batarya hatasını gidermek için hiçkimse teknik servisini garanti altında diye teknik servis gönderip 1 hafta gemiyi bekleyip limana yanaşmasını 10dk işini halledip bir sonraki uçakla ülkesine geri dönmesini ve tek kuruş almamasını beklemesin... üzret alıcaksada bunun içersinde o 10dk nın teknik ücreti vardır...

o yüzden şuanki yapılan işler eleştirilecekse ürüne bakıp demeliki "kardeşim güzel yapmışın ama bu yavaş hızı 20Mhz yerine 40Mhz olsun" yada "kardeşim 8 giriş, 8 çıkış yapmışın ama genelde 4 çıkış 8 giriş yeterli olur boş portuna analog ekle eternet ekle veya modbus kodunuda ver paylaş" demeli,

biz eleştrilicezki kusursuz yerli ürünleri üretmeyi sağlicaz... bugün açık ve net söylüyorumki yurt dışı satışımız yurt içi satışımızın 5 katıdır.

bunun nedenini İran veya Mısır gibi ülkeler çin malı sistemler kullanmakta ve kaliteleri düşüktür, bizdeki ürünlerin garanti süreleri 1 yıldan 5 yıla kadar değişmektedir.

şuanki ürün yelpazemizde,

- Akü redresörleri,
- PLMC tabanlı modüller,
- PLC tabanlı modüller,
- Termostat modülleri,
- pano malzemeleri (voltmetre, ampermetre, termometreler, nem ölçer, sayıcılar, data loger),
- ANKA modülleri,

fiyat olarak açık ve net diyebilirimki piyasayı araştırın ve bir ürünü sorun içersinde 16F84 ile yapılmış modüller kullanılmakta ve 250.00TL gibi fiyatın üzerinde satışları mevcut,

görsellik konusuna birazdan aşağıda giricem ve yapan kişiler vakit ayırarak, para harcayarak, emek sarfederek birşeyler üretmişler ve haklı olarak meyvesini yicekler.

bizdeki en pahalı model 190.00TL den satılmakta ve TOROS modülüdür.

EFE modülleri :55.00$
EGE modülleri :75.00$
ANKA modülleri (yakında satışa çıkacak 38.00$)
BOLU modülleri :45.00$
PARS modülleri : 75.00$
TOROS modülleri : 105.00$

görsellik konusuna gelirsek,
görsellik için siz en az 2 elemanı yazılım konusunda işini bilir kişileri en az 3 ay boyunca o işe gömücek ve istihdam sağlicaksınız, bizler bu konuda yaptığımız ürünlerin sonucunu elbetteki haklı olarak ürün satışlarına yansıtıcaz bu yapilmicak iş değil ancak ttekneloji gelişmekte bugün başladığını hemen bitirmek zorundasın çünkü rakiplerin çok ve hızlılar. bugün başlanan işin 1 2 yıl sürdüğü olağan ve normaldir. sonuç yaptığın emeğin çöp olma ihtimali sizin başarıya çıkma ihtimalinizden 8 kat fazladır.

hızlı olmak bizde önceliklidir. o yüzden herkesin kullandığı yaygın olan hiç değilse 1 2 günde kavrayabileceğin ldmicro yazılımı kullanılmıştır PARS - PLC modülü için,

diğer modüller ladder değil C tabanlı olduğundan arayüz gerek duyulmadı,

LDmicroyu görsellik olarak kaideye alınmamasınıda şaşkınlıkla okudum... eleştiren bir arkadaşımız olmuş.

özetle konunun kısaltılmış hali şudurki;

kullanıcı ne ister, gelişmiş olmalı, ihtiyacını gidermeli, ekonomik olmalı, tüm sistemlerle entegre olabilmeli, teknik desteği olmalı, garantili olmalı, telefon açtığında 2 saat telesekreterden bi kişiye bağlanmak için ömrünü geçirmemeli, sürekliliği olmalı, kolay erişebilir olmalı ve mümkünse yerli ürün olmalı,

bizler bunları karşılayabiliyoruz ve karşılamayı taahüt ederek bu yola çıktık.

kullanıcılarımızdan ricamızdır, eleştirin eksikliklerimizi en iyi sizler belirlersiniz ve bundan çekinmeyin... bizler açık ve netiz. kısaca biz neysek oyuz, yaptığımız ürünlere biz ticari amaç güdmüyoruz. ülke içinde biz yerli ürün kullanıcaz üreticez ve geliştircez diyorsak bunun maliyeti önem arz etmez.

okuduğunuz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...

PARSNAV Otomasyon & Yazılım
AR-GE Dep. Miralay Güneş SARAÇ
 
henüz izmir de sesi duyulmadı ne yazık ki :(
 
arkadaşlar yerli plc düşünüyorsanız mikrodev firmasının plc cihazlarıda mevcut. Yerli üretim ve kendi arayüzü de bulunmaktadır. Programlanması da çok basit. sürükle bırak yöntemi ile programlayabiliyorsunuz. haberleşme protokolleri de tanımlı ve entegre edilmiş durumda. Ben orda staj yaptım yazın ve staj süresincede kullandım. Gayet güzel cihazlar tavsiye ederim. Burdan bakabilirsiniz.

MikroDEV

bu plc lerin kulanımları ve fiyat aralıkları ne acaba güzel birşeye benziyorlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst