Nemlendirme Sistemi S7 300 PLC' si Hakk.

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir iklimlendirme -soğutma sisteminde S7 300 PLC kullanılmaktadır. İklimlendirilen yerde nem ve sıcaklık kontrol tranmistteri kullanışmış olup bilgiler analog olarak PLC gelmekte sistem ortamı nemlendirerek scadadan verilen nem set değerinde ortamı tutmaktadır. Nem transmitteri olarak festo nun nem transmitteri kullanışmış olup üzerinde kendi gösterge paneli mevcuttur. Nemlendirme sisteminin çalışma prensibi şu şekildedir; sürekli olarak nem ölçülmektedir. Eğer ortam nem değeri verilen set değerden küçük ise dijital output olarak inverter start almakta ve ortamı soğutmaktadır. Bu işlem sırasında nem transmitteri panelinde nem değerleri artarken iken anlık olarak scadada nem değeri %117 olarak gözükmekte ve sistem durmaktadır.(10,20,30,40.....117,55,....gibi) Sistem 4-20mA (0-100) nem olarak scalanmış yanı 117 nem 22mA değerine karşılık gelmekte ve sistemi durdurmaktadır. Fakat nem transmiterine bağlı kablonun PLC giriş tarafından akımı ölçtüğümde arıza geldiği anda bile 22mA değerine sistem hiç ulaşamamaktadır. Yani transmiter ve nem probu kısmı ve kabloda sıkıntı yok gibi, nem transmitterinin bağlandığı yerde analog giriş kartını da değiştirdim arıza gitmedi. Nem transmiterine bağlı kablonun blendajını toprakladım yine düzelmedi sıkıntı ne olabilir. Elimde program yok PLC yi kontrol edemiyorum. Bu sistemi harici bir bağlantı ile nasıl çalıştırabilirim. Çünkü PLC de yazılıma müdahale etmem imkanım yok.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Harmonik sorunu gibi görünüyor.Şu nem sensörünün dışı metal ise ve takılı olduğu yer metal ise
onları izole edip denermisiniz?
 
Evt nem transmitterinin dışı paslanmaz çelik montajlı olduğu yerde paslanmaz çelik.
 
Eğer elinde varsa yada biryerden tedarik edebiliyorsan Loop kalibratörü kullanmanı tavsiye ederim. Loop kalibratörünü önce kart tarafından bağlayıp 4-20ma i simüle edersin. Eğer bir sıkıntı olmuyorsa PLC kartın sağlam demektir. Aynı işlemi sensör tarafından kabloya bağlayarak denersin. Bir sıkıntı yaşarsan bu kabloda sıkıntı var demektir. peugeot98 arkadaşımın dediği gibi gürültü kapıyor olabilir. Yada kabloda sıkıntı olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst