Nem kontrol sistemi arızası

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir iç yanmalı makinenin emiş havası sisleme yöntemiyle nemlendiriliyor. Nem transmiterine bağlı nem sensörü ortsm nemini okuyarak 4_20ma çeviriyor. Bu sinyal de analog input olarak plc ye girmektedir. Scadadan setlenen nem değerine göre plc dijital output olarak sistemdeki sistemdeki yüksek basınç pompa motorurunun invertörünü sürmektedir. Sistem çalışırken Scada ortam nemi anlık olarak rh 117 görülmekte yani 22mA değerini algılamakta ve sistem setlenen nem değerini yakalayamadan durmaktadır. Nem transmiterini pls den ayırıp akım kalibratörü ile 4-20ma verdiğimde 4ma sıfır nem 20ma 100 nem değerini görüyorum . Nem transmiteri analog çıkışınıda ölçütüğümde herhangi bir anormalik yok değerlerde transmitterin nem ölçümüyle 4_20 ma sıkalası eşleşiyor. Buna rağmen nem transmiterini sensörümü ve ilgili analog kartı değiştirdim sorun düzelmedi. Sanırım sorun yazılımsal ve elimizde yazılım yok .Sorum şu plc analog okuduğu nem 117 akım olarak 22ma olan dijite harici geçiktirme verilebilir mi yani 117 yi 1 sn gör daha uzun görürsen pompa stop et diye bişey yapılabilir mi yada başka ne tür harici uygulama ile sorun çözülür.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Nem seviyesini artırmak istiyorsanız 4-20 ma akımını sonlandırma direncine (500 ,100 ohm gibi olabilir.) paralel daha yüksek omajlı bir direnci (1k , 10k arası) paralel olarak bağlayabilirsiniz. Bir miktar akım bu dirençten geçecek ve nem seviyesi normalden biraz daha yüksek olacaktır.
 
Nem seviyesini artırmak istiyorsanız 4-20 ma akımını sonlandırma direncine (500 ,100 ohm gibi olabilir.) paralel daha yüksek omajlı bir direnci (1k , 10k arası) paralel olarak bağlayabilirsiniz. Bir miktar akım bu dirençten geçecek ve nem seviyesi normalden biraz daha yüksek olacaktır.
Sıkıntı plc nin anlık olarak yanlış okuması aslında plc giden akım 22mA değilken ölçümde plc anlık görüyor sanki parazit gürültü gibi sistemdeki bütün kontrol kabloları blendajlı ve tek noktadam eş potansiyel baraya da bağlı benim meral ettiğim yazılıma müdahale etmek yanlış değerlendirilen sinyale milisaniye mertebesinde harici geçiktirme yapılabilir mi yami 10 milisaniye bu degeri görme devam et 10 milisaniye üzerinde algılarsan sistemi stop et gibi
 
https://electronics.stackexchange.c...s-filter-for-4-20ma-measuring-strange-results
Şekildeki gibi bir fltre kullanabilirsiniz.
KXXTs.jpg
 
kullandığınız plc markasına göre değişebilir bilmiyorum ancak Siemens PLC lerde Analog kartların donanım ayarlarında filtreleme seçeneği var. Sizin kullandığınız cihazda da olabilir bir kontrol edin isterseniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,269
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst