Parazitli elektrik sebebiyle düzgün çalışmayan bilgisayarlar

Katılım
1 Nis 2023
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
25
Herkese merhabalar. Burada okuduğum bir kaç konu sonrası 4 senedir yaşadığım problemin kaynağını keşfettim. 4 senedir 4 bilgisayar, onlarca donanım değiştirdim. Asla yaşadığım inanılmaz gecikme (input lag benzeri) sorunu aşamadım. Performans fps yüksek olmasına rağmen oyunum hiçbir zamana akıcı olmadı. Burada birkaç arkadaş da zaten anlatmış. Anlatsam çok uzun sürer. Ama sonunda sorunun %100 elektrik kaynaklı olduğunu çözdük. Bugün buraya çok ilginç bir soruyla geldim. Yabancı bir forumda okudum ve işe yarıyor. Buna dayanarak bana tavsiyede bulunmanızı rica edeceğim. Playstation 5 aldım 1 hafta önce. Sorunun elektrik kaynaklı olduğuna emin olmak için tek çareydi. Çünkü stabil bir sistem. Playstation 5 de PC de yaşadığım saçma sapan lagların hepsini tıpkısının aynısını yaşadım. Ve bir forumda yabancı bir arkadaşın ( telefonumu pc kasasında güç kaynağına yakın bırakınca düzeliyor) yorumundan sonra dün bunu denedim. Ps5 in güç kaynağına veya üzerine telefonumu bıraktığım zaman, lag ortadan kısa veya orta vadede kalkıyor. Sizce telefon nasıl bir soruna çözüm oluyor? Manyetik olarak ne etkisi olabilir ve hangi sorunu çözdüğünü gösterir bu? Çok teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Internet uzerinden oynanan bir oyun mu bu?

Internete wifi ile mi baglaniyorsun? Oyleyse bir de kablo ile baglanip dene.
 
Hocam, internetle bir alakası yok. Kablolu veya kablosuz aynı. Parazitli elektrikle, gürültüyle ilgili bir durum.
 
gürültü derken alet kendi kendini mi bozuyor uyurken horlamaya uyanmak gibi, çevrede başka cihaz var mı
 
enerji kablolarına böyle bir şey denediniz mi?
1680373837273.png

lütfen 2 adet biri fişten hemen sonra biri de makine girişine
 
Denemedim, teşekkür ederim. Bu nedir ve nereden alabilirim acaba? Öğretmenim meslek alışkanlığı kusura bakmayın...
 
Hepsini zaten okudum. Özellikle okuduktan sonra denemeler yapmaya başladım.
Tüm şalterleri indirip, sadece playstationa giden şalteri açık bırakma gibi şeylerin gerçekten işe yaradığını, kısa süreli bu lagların ortadan kalktığını gördüm. Emi filtreyle ilgili de okudum ve alacağım. Fakat birkaç elektrikçiye emi filtre dediğimde bana anlamamış gözlerle baktılar. Ben bundan anlayabilen birini bulabilir miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst