Parazitli elektrik sebebiyle düzgün çalışmayan bilgisayarlar

Size şunu söyleyeyim.

Evet sebekeden istenmeyen parazitler gelebilir. Yakinlarinizda çalışan özel cihazlar var ise sorun yaratır.

Ancak ! Bu sorunu çözmek "ya sen şu filtreyi al tak senin sorunun çözülür kardeş" şeklinde cevaplar ile olmaz.

Olması gereken bir sebeke analizoru veya bir osiloskopla sebeke sinyali izlenmeli olcumlenmeli ve size sorun yaratan parazitin ne olduğu tespit edilmeli. Sorun ne ise ona göre çözüm üretilmesi gerekli. Sihirli bir filtre yok size çözüm sunabilecek. Malesef bunu üzülerek söylüyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet biliyorum. Eski mesajlarda bir başkasıda bahsetmiş. Şebekeden gelen paraziti ölçebiliyolar mı? Çünkü temel şeyleri yaptık. Kaç w geliyor dengeli mi dengesiz mi hepsi düzgündü. Parazitlerle ilgili ayrı bir ölçüm mümkün mü? Bir de bu telefonu cihazın üzerine bırakınca kısa süreli cihazın düzgün çalışması size ne ifade ediyor? Ne anlamalıyım sizce çok teşekkür ederim
 
Mesajlarda ups kullanan bir arkadaş var ama işe yaramamış. Belki sizin yazdığınız türü kullanmamıştır. Sanırım akü gibi olan ups değildi onunkisi. Paskomya usta sizin attığınız ürünü deneyeceğim öncelikle. Çünkü telefon böyle bir etki yarattığına göre bununla ilgili bir şey. Ups ile ilgili kullanıp işe yaramadığını söyleyen çok arkadaş var yabancı forumlarda da. Sanırım ups aynı Şebeke elektriğini getirdiği için çözüm olamıyor. Ama dediğiniz ups yi araştıracağım.
Ya bu bahsettiğim problem tam olarak wikipediada yazan elektrik gürültüsü tanımına uyuyor. Cihazlar aldığı komutu sinyali doğru bir şekilde işleyemiyor ekrana. Çünkü bir sinyal kirliliği gibi durum var sanki. Anlayabildiğim şey bu. Dondurucu veya buzdolabı kapatınca düzeldi diyen insan çok fakat bizim durumumuz belli ki daha ağır
 
Piyasada offline, line-interaktif ve online olmak üzere 3 çeşit Ups var. Bilgisayarlar için kullanılan tip daha çok offline olan fakat offline ups sizin sorunu çözmez çünkü bu tip ups lerde ups girişindeki şebeke kesinti yoksa aynen çıkışa aktarılır. Kesinti olduğunda ups devreye girer. Line-interaktifte yine aynı mantık ama tek farkı şebeke voltajı sınırların dışına çıkarsada ups devreye girer onun harici bu upstede şebeke girişi aynen çıkışa aktarılır. Online olanda ise şebeke girişi DC ye dönüştürülür daha sonra bu DC den tekrar AC elde edilir. Bu AC şebekeden bağımsız bir AC voltajdır. Şebeke varken şebekeden, şebeke gidincede akü üzerinden bu işlem sürekli yapılır. Tabi üretilen bu AC voltajın kaliteside değişkendir. Sinüse benzetilmiş çıkış üreteni vardır, saf sinüs üreteni vardır, çıkışında trafo olanı/olmayanı vardır. Artık trafolu olanlarını piyasada bulmak imkansız hele de küçük güçlerde ama saf sinüs üreten bulunur. Bu tip online bir ups sizin probleminizi çözecektir diye düşünüyorum.​
 
güzel insan, bizler sihirbaz yada büyücü değiliz. elimizde sihirli değnek yok. ben olasılıklar dahilinde tavsiyede bulundum, çözüm olur mu bilemem. 11. postta @serkan_48 ustamız yapılması gerekenleri anlatmış. yere, mekana, kurulu düzene göre yapılacak ölçümler sonucu doğru düzeltmeler yapılabilir. 16. postta @fgencal ustamız ups için gerekli olan alternatifleri sunmuş. şimdi benim tavsiyemle ferrit nüve filtre (yada adı her neyse) taktın sorun çözülmedi, benim tavsiye çöp/boşa masraf/kötü tavsiye. ups dedim (ama kaç çeşidi var ve sizin sisteme uygun olanı) aldın taktın, yine sorun çözülmedi, benim tavsiye çöp/boşa masraf/kötü tavsiye. yanisi evinizin elektrik sistemi tam olarak analiz edilmeden benim veya arkadaşlarımızın elindeki sihirli değnek hiç bir işe yaramaz. en pahalı olan deneme yanılma yönteminden ziyade, ölçerek biçerek test ederek doğru çözümü bulmak en iyisidir. öğretmen olduğunuzu belirtmişsiniz bunu en iyi sizin anlamanız lazım.
 
Evet çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızı çok iyi anladım. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler. Deneyeceğim.
 
topraklama hattınız yoksa binada filtre ile başarılı bir sonuç elde etmeniz mümkün değil.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst