Evdeki Eski Elektrik Bilgisayarda Ses Problemi Yapar Mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DESMOND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DESMOND

Üye
Selamun Aleyküm uzun süredir bir kaç problem yaşıyorum uzunca süren aylarca süren araştırma test sonuçları beni elektrik problemi olduğunu düşündürttü.
Problem şu masaüstü pc ve laptop var ikisinde de seslerde takılma donma robotlaşma sorunu yaşıyorum. Öncelikle evimde toprak hattı yok. Pc yi kullanacağım yerdeki prize toprak hattı çektirdim ve apc akım korumalı priz aldım. Bir süre böyle kullandım bilgisayarı bütçe olunca da sisteme online ups aldım. Şuana kadar şüphelenen tüm testleri yaptım. Toprak hattı problemli olma ihtimaline karşı toprak hattı olmayan başka odada testler gerçekleştirdim problem yaşıyordum. Modemden kaynaklı olabiliceğini söylediler modem kapattım mobil veri ile testler gerçekleştirdim yinede sorun yaşıyorum. Normal priz akım korumalı priz veya ups olması sorunumu çözmedi. Bu sorun her gün mutlaka oluyor ama bazen belirli bir kaç saatte sürekli oluyor bazen arada oluyor. Bu sorunun nerden kaynaklandığını nasıl çözeceğimi bilmiyorum elektrik işinden anlamıyorum. Voltaj ölçümü yaptırdım bir sorun gözükmedi. Tabi dediğim gibi sorun sürekli her saniye olan bir şey değil. Yaşadığım şehirdeki elektrik dağıtan firma geldi ölçü problem yok dedi. Sorunu anlattım onlarda iç tesisattandır değerler de sorun yok dedi. Çok fazla canımı sıktı bu sorunlar bilgisayarı satılığa çıkardım. Başımı çok ağrıttı ama çözüme ulaşabilirsek satışı kaldırabilirim. Evi değiştirme imkanım olsa evi değiştireceğim iyice bunaldım kiracıyım başka yere gitmek zor ve çok masraflı. Umarım bir sonuca ulaşırız.

İnput lag konusu üzerinde bu mevzuları konuşmaktan bayılacak hale geldik. Forumda ararsanız bulursunuz.
Edit : Offline ups hiçbir derde deva olmaz enerji kesintisi hariç. Online ups konusunu araştırın.

Aynı sorunu eski Masaüstü PC'mde yaşıyordum, hoparlörlerde parazit sesinden dolayı sadece bir şey dinlerken sesi yükseltiyordum. Kasaya dokununca filan parazit sesi değişirdi sürekli.

Anakartım da çok iyi bir anakarttı. Güç kaynağım da öyle. Odaya yakın yerlerde topraklama yoktu.

Son çare prizi sıfırlama yaptım, nötr hattını prizin içinden toprak hattına bağladım. Yani topraklama görevini bir nevi nötr yapıyordu.

Sorunum kökten çözüldü. Kasaya dokununca elimi karıncalaştırıyordu kesildi. Parazit sıfıra indi.

Bu kadar başını ağrıttıysan son çare bu yapılabilir.

Eğer prizdeki faz nötr yeri değişirse 220v elektrik direkt olarak kasaya gider ve ölümcüldür.

Beni de aynı şekilde çok yorduğu için öyle bir sistem yapmak zorunda kaldım.

İnput lag konusu üzerinde bu mevzuları konuşmaktan bayılacak hale geldik. Forumda ararsanız bulursunuz.
Edit : Offline ups hiçbir derde deva olmaz enerji kesintisi hariç. Online ups konusunu araştırın.
Online ups sahibiyim oda bir işe yaramıyor bunları yaşarken. Forumdamı problem var bilmiyorum cevap yaz tıklıyorum ama göndermiyor daha sonra tekrar deneyin diyor. Ulaşamıyorum yani sizlere rahatça çözüme ulaşmak istiyorum bu konuyla alakalı

Online ups sahibiyim oda bir işe yaramıyor bunları yaşarken. Forumdamı problem var bilmiyorum cevap yaz tıklıyorum ama göndermiyor daha sonra tekrar deneyin diyor. Ulaşamıyorum yani sizlere rahatça çözüme ulaşmak istiyorum bu konuyla alakalı
Online ups te aynı sorunu yaşıyorsanız dağıtım şirketi enerji kalitesi ya da tesisat ile sorunun bir alakası olamaz. Donanım sorununuz var.

uzun süre bekleyince insan olduğunuzu doğrulayın ekranı çıkıyor mu? :)

Online ups te aynı sorunu yaşıyorsanız dağıtım şirketi enerji kalitesi ya da tesisat ile sorunun bir alakası olamaz. Donanım sorununuz var.
Donanımla alakalı bir problem olmadığından büyük oranda eminim. Neden derseniz 1 masaüstü 1 laptop sahibiyim ikisindede aynı problemi yaşıyorum. Topraklı priz topraksız priz upse bağlı sistem hepsinde problem yaşıyorum. Daha öncede 3 farklı laptop geldi eve 3üde bozuk çıktı diye geri gönderdim yine muhtemelen elektrik kaynaklı problemlerdi muhtemelen. Şuanki durumdan bahsedelim 2 farklı pc 2 farklı sistem biri çok eski bir sistem biri güncel bir sistem. Biri intel biri amd yeniden format attım laptopta sıfırdan kurulum yaptım hala devam etmekte.

güzel insan, makinenin donması demişsin, elektrik demişsin, acaba internetinin durumu ne? çünkü laptop en hardware alettir. sök fişini bağımsız dağ başında bile çalışır. yani elektrikten etkilenmez. bu durumda geriye sadece internet kalıyor.

güzel insan, makinenin donması demişsin, elektrik demişsin, acaba internetinin durumu ne? çünkü laptop en hardware alettir. sök fişini bağımsız dağ başında bile çalışır. yani elektrikten etkilenmez. bu durumda geriye sadece internet kalıyor.
İnternet sorunlu olsa mobil veri yani telefonumun internetini kullandığımda böyle bir problem olmamalı ama oluyor. Modem parazit yapıyor olsa modem kapalıyken telefon interneti kullandığımda böyle bir problem olmamalı ama oluyor. Dediğim gibi bu sorunu kimse çözemiyor. 2 bilgisayar 2 farklı özelliklere sahip sistem. Laptop sadece prizde çalışıyor batarya ölü bunuda belirtiyim ama masaüstünde de sesle ilgili problemler yaşıyorum. Ben makine donması demedim ses takılması dedim. Bunu anlamanız için size bir başkasının video linki bırakıyorum oradaki gibi oluyor.
Burdaki gibi takılıyor bu kadar sık olduğuda oluyor arada bir yaptığı da oluyor. Ayrıca masaüstü pc de seslerde robotlaşıyor sanki robot konuşuyormuş gibi oluyor. Aynı şekilde benimde sesim robot gibi gidiyor.
Bir dosya gönderiyorum buda benim laptop üzerinde sorunu yaşayken telefondan aldığım ses kaydı.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri