Evdeki Eski Elektrik Bilgisayarda Ses Problemi Yapar Mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DESMOND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
güzel insan, makinenin donması demişsin, elektrik demişsin, acaba internetinin durumu ne? çünkü laptop en hardware alettir. sök fişini bağımsız dağ başında bile çalışır. yani elektrikten etkilenmez. bu durumda geriye sadece internet kalıyor.
İnternet sorunlu olsa mobil veri yani telefonumun internetini kullandığımda böyle bir problem olmamalı ama oluyor. Modem parazit yapıyor olsa modem kapalıyken telefon interneti kullandığımda böyle bir problem olmamalı ama oluyor. Dediğim gibi bu sorunu kimse çözemiyor. 2 bilgisayar 2 farklı özelliklere sahip sistem. Laptop sadece prizde çalışıyor batarya ölü bunuda belirtiyim ama masaüstünde de sesle ilgili problemler yaşıyorum. Ben makine donması demedim ses takılması dedim. Bunu anlamanız için size bir başkasının video linki bırakıyorum oradaki gibi oluyor.
Burdaki gibi takılıyor bu kadar sık olduğuda oluyor arada bir yaptığı da oluyor. Ayrıca masaüstü pc de seslerde robotlaşıyor sanki robot konuşuyormuş gibi oluyor. Aynı şekilde benimde sesim robot gibi gidiyor.
Bir dosya gönderiyorum buda benim laptop üzerinde sorunu yaşayken telefondan aldığım ses kaydı.

İnternet sorunlu olsa mobil veri yani telefonumun internetini kullandığımda böyle bir problem olmamalı ama oluyor. Modem parazit yapıyor olsa modem kapalıyken telefon interneti kullandığımda böyle bir problem olmamalı ama oluyor. Dediğim gibi bu sorunu kimse çözemiyor. 2 bilgisayar 2 farklı özelliklere sahip sistem. Laptop sadece prizde çalışıyor batarya ölü bunuda belirtiyim ama masaüstünde de sesle ilgili problemler yaşıyorum. Ben makine donması demedim ses takılması dedim. Bunu anlamanız için size bir başkasının video linki bırakıyorum oradaki gibi oluyor.
Burdaki gibi takılıyor bu kadar sık olduğuda oluyor arada bir yaptığı da oluyor. Ayrıca masaüstü pc de seslerde robotlaşıyor sanki robot konuşuyormuş gibi oluyor. Aynı şekilde benimde sesim robot gibi gidiyor.
Bir dosya gönderiyorum buda benim laptop üzerinde sorunu yaşayken telefondan aldığım ses kaydı.
Ben muzikte kullanılan efekt zannetmiştim. :)
Bilgisayarın ramleri kaç gb?
Görev yöneticisi panelini açıp ramlarin ve işlemcilerin kullanım yüzdelerine bak.
Arka planda çalışan uygulamalar varsa onlar aşırı kullanıyorlar olabilirler.
Birde bilgisayarın güç tasarruf modlarına bak. Performans modunda çalıştır.

Laptop sadece prizde çalışıyor batarya ölü bunuda belirtiyim ama masaüstünde de sesle ilgili problemler yaşıyorum.
hata 1- laptop offline bir enerji beslemesi ile çalışır. batarya ölü olsa da fark etmez. topraklamayla işi yoktur. donanımsal bir arızanız yok ise bu durumda yazılımsal hataları arayınız ve ayıklayınız. yok mu bir arkadaşın laptopu olan gelsin o makinesini orada test etsin. aynı sorunu o da yaşarsa yakınlarınızdaki em dalga kaynaklarını araştırınız.

Bınada veya yakında, hız kontrol (sürücü) varmı. Apartman ise, asansörün çalışma şekli nasıldır.. Yakınınızda , baz veya telsiz istasyonu varmı.

Öncelikle şebekeden bağımsız olmanızda fayda var. Laptobun bataryasını temin ederek deneme yapmanız gerek.

Gece çok geç saatlerde takılma oluyor mu?

Her iki bilgisayarda Win11 mi? Aynı marka mı? Sürücü problemi/uyumsuzluğu olabilir. Performans modu kapalı mı?

Bluetooth hoparlör veya kulaklık kullanıyor musunuz?

İnternet üzerinden dinlediğiniz müzik videolarda mı sorun var? Sadece oyunlarda mı? Offline müzik/videolarda sorun yaşıyor musunuz?

Son düzenleme:
Ben muzikte kullanılan efekt zannetmiştim. :)
Bilgisayarın ramleri kaç gb?
Görev yöneticisi panelini açıp ramlarin ve işlemcilerin kullanım yüzdelerine bak.
Arka planda çalışan uygulamalar varsa onlar aşırı kullanıyorlar olabilirler.
Birde bilgisayarın güç tasarruf modlarına bak. Performans modunda çalıştır.
32gb ram masaüstü pc. Laptop ve masaüstü benzer sorunlar yaşıyorum o yüzden masaüstü pc olarak anlatıyorum. Sıcaklıklar kullanımlar normal düzeyde sıkıntı yok sistem üst düzey sistem. Arka planda uygulama çalışmıyor başlangıçta açılmıyor programlar. Mesaj gönderemiyorum hata veriyor forumla alakalı mı bilmiyorum başka yerde problem yaşamıyorum.

hata 1- laptop offline bir enerji beslemesi ile çalışır. batarya ölü olsa da fark etmez. topraklamayla işi yoktur. donanımsal bir arızanız yok ise bu durumda yazılımsal hataları arayınız ve ayıklayınız. yok mu bir arkadaşın laptopu olan gelsin o makinesini orada test etsin. aynı sorunu o da yaşarsa yakınlarınızdaki em dalga kaynaklarını araştırınız.
Donanımsal arıza yok. Masaüstü pc yi servise gönderdim kontrol edildi sorunsuz dediler. Israr ettim tekrar test ettirdim bir sorun görememişler. Masaüstü pc yi farklı eve kurulum yapıcam satıyorum alıcının evinde test edicez. Bilgisayar o evde problem çıkarmıyorsa elektrik olduğu net olur. Ben elektrikten olduğundan emin gibi bir şeyim. Foruma mesaj atamıyorum sunucu zamanında yanıt vermedi gibi bir hata alıyorum sabahtan beri ara ara deneyerek 1 mesaj zor atabildim.

güzel insan, hani bilir kişiyim demeyeceğim, kasa pc sağlam. donanım veya sürücü hatası yok, w10/11 neyse sağlam, modemler ve internet sağlam, elektrik sağlam, benim gibi 2-3 tarayıcıda 4-5 sekme açmıyorsun ve makine(ler) çakılıyor. geriye bir tek elektro manyetik dalga kalıyor. yüksek gerilim hattı, havai elektrik hattı, yan tarafta dükkan kaynaklı sürücüler-motorlar, baz istasyonu. bunun araştırmasını yapman kalıyor geriye. bundan başka sorun ve çözüm üreten olursa ona da razıyım. benden bu kadar. şu an 2 ayrı tarayıcıda 4+8 12 sekme açık yazıyorum.

Bınada veya yakında, hız kontrol (sürücü) varmı. Apartman ise, asansörün çalışma şekli nasıldır.. Yakınınızda , baz veya telsiz istasyonu varmı.
2 katlı binada yaşıyorum asansör falan yok. Evime çok yakın mesafede bildiğim kadarıyla öyle şeyler yok. Sakarya elektrik dağıtım şirketi bile 4 5km mesafede evime tahminen. Şehir merkezinde yaşıyorum...

Öncelikle şebekeden bağımsız olmanızda fayda var. Laptobun bataryasını temin ederek deneme yapmanız gerek.

Gece çok geç saatlerde takılma oluyor mu?

Her iki bilgisayarda Win11 mi? Aynı marka mı? Sürücü problemi/uyumsuzluğu olabilir. Performans modu kapalı mı?

Bluetooth hoparlör veya kulaklık kullanıyor musunuz?

İnternet üzerinden dinlediğiniz müzik videolarda mı sorun var? Sadece oyunlarda mı? Offline müzik/videolarda sorun yaşıyor musunuz?

Laptop başka evde test edeceğim yakın zamanda. Masaüstü pc satışa çıkardım oda başka evde test edilecek. Gece oturmuyorum çalışıyorum. Laptop Windows 10 intel işlemci masaüstü windows 11 amd işlemci. Masaüstü güncel güçlü sistem laptop eski sistem. Nihai performans modunda çalışıyor bilgisayarlar. Bluetooth hoparlör, kulaklık, kablolu kulaklık fark etmeksizin sorunu yaşıyorum. Laptop kendi hoparlörü dahil. Oyunlarda dizilerde filmlerde hepsinde. Offline müzik video testi yapmadım çünkü sorun her saniye olan bir şey değil. Mesela 5te evde geldim bu mesajı yazarken saat 7 daha hiç bir problem olmadı. Ama bunuda test ederim. Müzik indirir problem yaşadığım zaman diziyi kapatır müzik dinlerim biraz.

güzel insan, hani bilir kişiyim demeyeceğim, kasa pc sağlam. donanım veya sürücü hatası yok, w10/11 neyse sağlam, modemler ve internet sağlam, elektrik sağlam, benim gibi 2-3 tarayıcıda 4-5 sekme açmıyorsun ve makine(ler) çakılıyor. geriye bir tek elektro manyetik dalga kalıyor. yüksek gerilim hattı, havai elektrik hattı, yan tarafta dükkan kaynaklı sürücüler-motorlar, baz istasyonu. bunun araştırmasını yapman kalıyor geriye. bundan başka sorun ve çözüm üreten olursa ona da razıyım. benden bu kadar. şu an 2 ayrı tarayıcıda 4+8 12 sekme açık yazıyorum.
10 Senedir bu evdeyim binamın çevresinde bahsettiğiniz yüksek gerilim hattı vs inşa edilse fark ederdim muhtemelen. Uzun yıllar sorunsuz şekilde bilgisayar kullandım ben bu evde. Son 1 senedir yeni sisteme geçtim hadi diyim 1 buçuk 2 senedir böyle bir problem olsun. Nasıl tespit edebilirim ki böyle bir şeyi. Elektrikçi çağırsam nereye baktırcam ne anlatıcam profesyonel biri lazım.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
131,156
Kullanıcılar
454,911
Son üye
zfrthtl336

Yeni konular

Geri