panoda patlama

west point

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
91
Puanları
1
4 X 16 kablonun beslediği panonun ray klemenslerinde ve otomatlara giden kablolar arasında veya otomatın altında neden patlama olur. Rutubet yok , kablolar yeni. ??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ray klemense kablolar sabitlenirse ve panoda titreşim varsa bu titreşim ile kablo izalasyonları zarar görür ve bu zarar gören kısımlar ray klemensine temas ederse patlamaya sebep olabilir.
 
nötr gevşek ise ısınma izole yanması ve buna binaen faz çakışması sonucu patlama görülebilir .
 
Gerilimde 405 ile 415 arası değişiyor!
 
ne çalıştırıyorsun ve kullandığın malzemeler kalitelimi ?Çakma siemens vb olmasın?
 
torna freze gibi makinalar .. sıemens kesinlikle çakma değil. weidmuller klemens . hes kablo ..
 
ama gerilimin 415 volta çıkmasıda sorun yaratabilir sisteminizi besleyen trafo özel ise kademe ayarı yaptırın veya tedaş yetkilileri ile görüşün ayrıca sigorta girişlerinin iyi sıkıldığından emin olun. 4x16 demişsiniz ama toplam güç kw
 
sistemin yeni olması önemli değil.kurulu güç ne kadar,kesit yeterlimi,ısınma oluyormu ve en önemlisi kompanzasyon yapıldımı.işçilik de çok büyük etken.
 
Panolarda RFI ve TVI kontrolleri yapılması şarttır, bu amaçla Kullanılan malzemeler var, bunları internnetten Türkçe ararsan, bulursun.

Bir pano satın alınırken yada teslim alınırken, Kısa devre testlerinin dışında, RFI ve TVI testleride yapılmalıdır. Bu amaçla Türkçe RFI ve TVI arama yapınız cevabı okuyun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst