panoda patlama

link yenilenirse tşk ederizz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nötr Hattın Panoya bir şekilde değiyordur. Pano ile faz arasını bir multimetre ile ölç yada toprak ile Nötr arasını ölç.
 
bir yerde bir kısa devre veya bir patlama olduktan sonra o bölgede çıkan dumandan dolayı bir karbonlaşma meydana geliyor ve daha sonra bu patlama arasıra devam ediyor. yani plastikler iletken haline geliyor. veya talaşlı sarı imalatı gibi bir şey yaparsanız sarı demir tozları pano içinde birikiyor olabilir. pano iyice izole edilmelidir. şimdilik bunlar geliyor aklıma..
 
Arkadaşım topraklamana dikkat et.Topraklama zayıf yada yoksa gerilim değeri artar.Birda voltmetre komitatörünü kontrol et bazen montajda hata yapıyorlar.Isı oluşması için yüksek akım gereklidir buda Teçhizattan pano gövdesine yüksek dirençli bir kısa devre yada faz faz kısa devre demektir.Teçhizatlarının panoya değdiği vida samun gibi bağlantıları kontrol et..
 
daha önce buna benzeri yazılmış aynı konuya..
 
Son düzenleme:
bağlantılara dikkat etmelisin izolasyonun iyi olması gerekir raylar bağlantı yerine çok yakınsa özellikle izolasyonun iyi olmalıdır.
 
kullanılan ray klemnsin izolayonund sıkıntı olabılır. 3 lu ray klemnsin içerisindeki bakırlar izolasyonu yırmıs olabilir oradakı plastık asınması olmuş olabılır. tabi bide kullanmış olduğun chazların gucunu karşılayamamısolabılır.
 
Sn. Yrd. doç.; Keşke herşey kağıt üzerinde olduğu gibi olsa... Bir çok firma değil kısa devre hesabı form1 panoyu almaya bile aciz...

Sn West Point;

Öncelikle panonun faz-nötr, faz-toprak kısa devre kontrollerini pano enerjisizken yap. Bu konuda sorun yoksa ve eminsen, çekilen güçlerin yarattığı bir kısa devre olabilir ve kullandığın pano elemanları (kesici, ayırıcı, kablo vs.) bu kısadevrelere dayanıklı olmayabilir. Bir çok neden olabilir bunlardan sadece 2 sini saydım. Kolay gelsin...


Panolarda RFI ve TVI kontrolleri yapılması şarttır, bu amaçla Kullanılan malzemeler var, bunları internnetten Türkçe ararsan, bulursun.

Bir pano satın alınırken yada teslim alınırken, Kısa devre testlerinin dışında, RFI ve TVI testleride yapılmalıdır. Bu amaçla Türkçe RFI ve TVI arama yapınız cevabı okuyun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst