Otoparka gireç araçları sayan sistem

Giren ve çıkan sistemide gayet mantıklı.Birde ben displayde göstersin diye düşünüyordum ama bu sayıları bilgisayardan görebilmek için nasıl bir arabirim gerekiyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Istediginiz devre lader diyagramıyla yazılmış hazır telemekanik zelio kullanım kılavuzunda var
 
Giren ve çıkan sistemide gayet mantıklı.Birde ben displayde göstersin diye düşünüyordum ama bu sayıları bilgisayardan görebilmek için nasıl bir arabirim gerekiyor.

eğer pic ile yapacaksan rs 232 aracılığı ile pc ye gönderip visual basic yada delphi gibi yazılım dilleri ile basit bir program yazarak sorunu çözebilirsin.Plc ile ise hangi plc ile bu işi yapacağına bağlı..son zamanlarda sıkca duyduğum fatek diye bir plc var ve pc ile haberleşmesi çok basit.. eğer siemens kullanırsan hele bide s7-200 felan kullanırsan bir sürü programa ihtiyacın var maalesed :(
 
plc hakkında en ufak bir bilgim yok ama öğrenmek isterim çoğu kişiden duydum merak sarmaya başladım
 
Sana tavsiyem fotoselle yapma bu işi; fotosel aradan geçen her nesneyi göreceği hatta güneşten bile etkileneceği için hatalı sayacaktır.
Araç sayma için yere 50 cm 100cm bir dikdörtgen ( Dikdörtgeni kablo kanllarından yapabilirsin.) içine 1 mm pano içi tesisat kablosundan dolayarak aracın gireceği yola on onbeş santim betonun altına göm. Piyasada bunu algıyacak dedektörler var. Dedektörler bu bobine enerji vererek bir manyetik alan oluşturuyorlar. Ve üzerinde metal algıladıkları zaman role çıkışlarından kontak veriyorlar. Yani araç üstüne geldimi role çekiyor gittiğinde bırakıyor. Sende bu kontak çıkışını alıp yaptığın sayıcı ya da her neyse ona bağlayarak araçları saydırabilirsin.
Kolay gelsin
 
yeni bir otoparkçı olarak böyle bir sisteme bnmde ihtiyacım var acaba sistem hazır hale geldiyse paylaşmanız mümkünmüdür.
kolay gelsn
 
Bence böyle basit bir sistem için PLC ve endüstriyel sensör biraz pahalı kaçar. Eğer işi pic ile yapmayı düşünürsen yardımcı olabilirim.

s720: 147euro (en sade hali) + sensör: 50euro desek = 200euro+kdv

16F628A+LCD+Komponentler = 15TL (mastercardla:D)
 
Giren cikan arac sayisindan ziyade iceride ki park lokasyonlarinin dolu/bos bilgisini cikarmaniz daha evladir.
Bunun icin kullanabileceginiz en uygun/ucuz sensor ise ultrasoniclerdir ve sanirim suan 4 lusu 40 Tl civarinda park sensoru olarak satiliyor.
 
arkadaşlar pic programlama ve diğer konulara biraz uzağım, bu işlemi ne şekilde yapabilirm(z) yardımlarınızı bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst