Otomasyon panosu

ben buna benzer bir uygulamayı EMKO ESM4450= sericihaz ve ACS550 ile yaptım ama atv 31 ile de olur sanırım. ben sürücünün digital potansiyometre makrosunu kullandım atv 31 de de var diye biliyorum
iki digital giriş kullanarak girişlerden biri + referans diğeri -referans olarak ayarlanıyor
kontrol cihazı ise iki çıkış tan biri düşük alarm diğeri yuksek alarm histersizi de 1-2 dereceye ayarladıktan sonra cihaz yuksek alarm verirse sürücü hız azaltıyor
düşük alarm verirse hız artırır sürücünün min hızını 10 hz olarak ayarlarsın..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba. önelikle hangi sürücüyü kullanırsan kullan 0 v ta turmasını 10v da da 50 hz dönmesini menüsünden ayarlayarak sağlamalısın.bu şartı sağladıktan sonra emko esm 4450 cihazına birtane emo 430 analog çıkış modülü takarak ve cihazı oransal çalıştırarak kolaylıkla her derecede 10 hz farkla çalıştırabilirsin.
 
elimko firması ile bağlantıya gecersen size en uygun cihazı onereceklerine eminim 03122126450 ulkemizdeki yerli kuruluslardan birisidir size yeterli teknik destekte sağlayacaklarını umarım
 
değerli arkadaşım sıcaklık kontrol cihazının 0-10 vdc çıkışını aynı potansiyometre gibi sürücüye bağlantı yap. daha sonra sıcaklık kontrol cihazını minimum ve maximim değerlerine göre kalibre et.
 
selam
bahsettiğin işi elindeki cihazlarla çözemessiniz biz anadoluda sizin bahsettiğiniz gibi bir çok tavuk çiftliğine kurulum yaptık en yakınzamanda uşak ta gedik piliçe üretim çiftliğine yaptık isterseniz seneryonuza uygun proje için fiyet verip eğitim verebiliriz iyi çalışmalar dilerim...
oğuz yılmaz,
elk.müh.
**** *** ** **
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
PT100 den 0-10V veya 4-20ma ceviricilerle bile bu işi yapar sürücü icerisindende max min hızlarıda ayarladımı bal gibi calısır.Ama daha ileri prosesde düsünülebilir.
 
hız kontrolün min ve max ayarlarına ii bak...o parametreleri ayarla...ben abb invertör kullanarak basınç ölçümü yapmştım...ha sıcaklık haa basınç...bağalntı noktalarına iii bak invertörünün
 
öncelikle selam arkadaşım. senin hiç bir şeyi değiştirmene gerek yok. eğer evo 0-10 v çıkışı veriyorsa bunu atv31 ilgili uçlarına bağlaman ve ardından atv31 ayarlarını değiştirmen gerekmekte. atv31 ayarları için en iyi schneider firmasından direk bilgi almandır. sana gerekli olan ayarları mail olarak gönderiyorlar.
 
slm sürücü atv31 de hem 0..10v hem 4..20 ma girişleri var meter sıcaklık kontrol cihazında sadece 0 10v çıkışı var 0...10v giriş çıkışlar sürücü ve sıcaklık kontrol cihazı birbirlerine baglı fakat 26 hz de çakılı kalıyor sıcaklık değiştirsem bile fanların devri aynı kalıyor ne yapmam gerekiyor sürücüyü değiştirme imkanım yok sıcaklık kontrol cihazınımı değiştireyim yoksa ayarlamam gereken yerlermi var eğer sıcaklık kontrol cihazını değiştireceksem marka ve fiyat verirmisiniz.

merhaba,
sürücünün çalışma frekans aralığını 0-10 Hz olarak değiştir. Yani analog girişindeki 0-10v girişe karşılık çıkış frakansın 0-10Hz olarak değişsin. Bu frekans aralığı istenen sıcaklığı yakalayamaz ise deneyerek bu değerleri arttırabilirsin. Elinizdeki malzemeye göre çözüm yollarından biri bu.
Size önereceğim diğer bir çözüm ise sıcaklığı PID kontrol cihazı+sürücü ile kontrol etmeniz. kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,211
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst