OG HATTINI KİM YAPACAK?

Büyük bir olasılıkla TEDAŞ hattı sizin yaptırmanızı isteyecektir. Zaten diğer sekilde yatırım programına girmesi isin gerceklesi vs. cok uzun süre alır. Bu yuzden hattı sizin yapmanızı onerecektir.
Yapılan hattın mülkiyeti size ait olur ve işletmeside size aittir. Ancak daha sonra TEDAŞ bu sizin hattınızdan başka bir müşteriyede enerji verebilir bu durumda size bir katılım payı öder.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşların dediği gibi 165bin/yıl çok büyük bir rakam değil... Tedaş sizin yapmanızı isteyecektir.
 
En yakın OG hattan sizin tesise kadar yapılacak og enerji nakil hattının tüm masraflarını siz karşılayacaksınıztır %90. Sonra bu hattın mülkiyeti sizin olmanıza karsı TEDAS istedigi zaman bu hattan ileride yapılacak baska müşterilerede enerji verebilir. Bu durumda size katkı payı denilen bir ücret ödenmesi gerekir.
 
yukardaki sorununuzu okudum sizin hattı tedaşın gösterdigi yere kadar götürmeniz gerekiyor. malesef türkiyede bu işler böle ayrıca hattı siz kurarsınız hizmeti almaya başladıktan sonra o hat sökülünceye kadar tedaşın malı olur bilginize.
 
Bölgenizde sorumlu Elektrik Dağıtım şirketine Tesisinizin elektrik projesi ile birlikte enerji müsadesi için müraacat edeceksiniz. Elekrik dağıtım şirketi size hangi noktadan ve hangi koşullarla enerji alacağınızı bildiren bir yazı (enerji müsadesi) yazıyor ve o yazıda belirtilen hususlara uygun olarak gösterilen noktadan kendi tesisinize kadar olan enerji hattınızın proje ve tesis masraflarının tamamı müşteriye yani size aittir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,247
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst