Og akım trafosu ( asıl görevi )

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
akım trafosu sekondere bağlı olan cihazların yüksek akımdan bozulmaması için gerekli olan akıma düşüren trafodur:

ama Og akım trafosu nedir? Yukarıdaki tanım gibi açıklanmıyor.

Primerle orantılı olarak sekonderde oluşacak akımı üretir deniyor. Tam olarak neden og hücrelerde akım trafosu kullanılır ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
OG ve YG hücrelerindeki Akım trafoları ve Gerilim trafosu.sayaç çaışmasını sağlar ve Ampermetreleri ve voltmetreyi çalışmasını sağlar.
sami inci arkadaşımız daha geniş ve net açıklar.
 
Kısa cevap şudur , trafo ya da transformatör elektrik değerlerini dönüştürmeye yarar , değer büyütenlere step up trafo ya da değer küçültenlere step down trafo . 31500 V gibi bir gerilim değerini herhalde ölçü aleti ile ölçemezsiniz ya da OG hücresine girip clamp metre ile akım ölçemezsiniz . Bunların bizim güvenle ölçebileceğimiz ve hem ölçü aletlerine hem bize zarar vermeyecek boyutlara indirgenmesi lazım . Bu işi yapan faydalı zımbırtılara da akım ya da gerilim trafosu denir.
 
Akım trafoları devreye seri bağlandığı için sizin bahsettiğiniz görevi yaparken aynı zamanda sistemin nominal gerilimine maruz kalacaktır. Kullanılacak gerilim seviyesine uygun nominal gerilim seviyesinde olmalıdır. 6,3kV, 34,5 kV gibi gerilim seviyelerinde kullanılan akım trafolarıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst