Normal TV den Plazma Tv Yapımı!

eypde

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
139
Puanları
1
Arkadaşlar olurmu demeyin yaptım oldu :)normal TV den LCD plazma TV yaptım. Yalnız öyle her TV den olmuyor flat yani düz ekran olması gerek düz ekran tv daha güzel duruyor ve gerçek plazmadan ayırt etmek çok güç :p Benim televizyon Arçelik 72 ekran flat TV duvara monte ;)
:confused:Önce Tv yi yerleştireceğiniz duvarı seçiyoruz delineceği için duvarın arkasınında müsait olması gerek. Sonra tv nin ölçülerini duvara çizip tabi yerden yüksekliği sizin keyfinize kalmış bişi daha sonra taşlama aletiyle çizdiğiniz yerlerden taşlamanın girdiği kadar kesiyoruz sonra çekiç ve keski ile başlıyoruz duvarı kırmaya (( okadardarcık yerden tam üç çuval moloz çıktı )) kırdıktan sonra alçı ile içini sıvıyoruz tabi bu arada terazi le düzlüğüne dikkat ederek ve tvnin ölçülerinede dikkat ederek yoksa ufak bir orantısızlıkta ya tv yuvaya girmiyor yada açık kalan yerler sırıtıyor ve yaptığınız işin bir anlamı kalmıyor. Sabır, dikkat, özen ,ince ve hassas bir ustalık gerek

:mad:Lütfen!! sabırsız ve eli ince işe yatkın olmayan arkadaşlar bu işe kalkışmasın sonra pişman olmakta var
:confused:Neyse sonra yani alçı ve zımparadan sonra sadece o duvarı dildiğimiz renge boyuyoruz. Ben koyu renk tercih ettim gözümü yormasın diye
Boyanın ardından TV yi dikkalice yuvaya yerleştiriyoruz ve olay bitmiştir derken birde bu duvarın arkası var tabii :confused: duvarın arkası berbat bir görüntü var .
Derken komşunun atmak istediği bir vitrin dolabı vardı onu aldım dolabın arkasını TV nin arkadan çıkan kısmının gireceği kadar kestim ve duvarın arkasına tv in arkasının çıktıgı kısma duvara yapıştırdım ve tvini arkadan çıkan kısmı gizlenmiş oldu ;)

işte bunlarda resimleri esinlenip yapmak isteyenarkadaşlara kolay gelsin
 
Yani boşuna "Türk Mucit" tanımlamasını kullanmıyorsunuz demek ki:),"çok güzel bir iş çıkarmışsınız" demem gerekir,şu Amerikalı'ların filmlerde kullandığı "İyi iş çıkarmak" sözünden hareketle söyleyerek:D.Odaya, tam bir lcd'nin duvara konmuş havası verilmiş,tebrikler.

Yalnız bir tek mahsurunun,tv'nin arka kısımda kalan bölümün çalışırken kapaklı bir dolap içinde kalmasıdır.Eğer kapakları kapalı durumda çalışırsa,belirli bir süre sonra, dolap içindeki sirkülasyon yapan hava çok ısınıp,bir müddet sonra tv'nin fazla ısınıp bozulmasına yol açabilir.Tv devredeyken kapakların sürekli açık kalması gerekli,bunu da dolap camına "önde tv kapalıysa kapağı kapat" şeklinde bir uyarı yazısı asarak veya kapalı dolap yerine bu kısmı tamamen açıkta bırakacak başka bir kamuflaj eşyası düşünüp koymanız daha iyi olacaktır.Yapılan iş,eğer yalnız ön kısım gözönüne alınırsa çok güzel ama,tv'nin arkasına konan kapalı dolapla,tv sağlığı için biraz mahsurludur.Kolay gelsin.
 
Avrupa yakası adlı dizide Burhan beye Dursun yapmıştı böyle bişeyi ama ekran flat değildi yanlış hatırlamıyorsam..:)
 
Sn. binbaşı evet aynen söylediğiniz gibi çok fazla olmamakla beraber ısınma yapıyordu bende dolabın çamlarını sökmüştüm zaten resimlere dikkatli bakılırsa kapaklar camsız şuan ısınmada yapmıyor yaklaşık bir senedir kullanıyoruz bi sıkıntı yaşamadım ama isteyen sineklik türü birşeyler monte edebilir

Önemle söymek istediğim noktalardan biriside bu işin çok faydalı olduğu faydalarında bahsedersek ; oda biraz dar olduğu için tv ye çok yakından bakmak zorunda kalıyorduk hem göz mesafesi uzamış oldu hemde odada hoşbir görüntünün yanında bariz bir genişlik ve ferahlık oluştu. Diğer bir faydasıda TV ler radyasyonun çok büyük bir kısmını % 80 felan (yanlışsa düzeltin) arkadan yayıyormuş böylece radyasyon büyük ölçüde arka odaya gidiyor orayı zaten kullanmıyoruz. Gerçektende TV artık eskisi gibi başımızı ağrıtmıyor içerdeki tvnin aşırı çalışmasından kaynaklanan o kablo kokusuna benzer kokular yok
hem gözümü için sağlıklı oldu hem radyasyon açısında hemde plazma tv keyfi veriyor harbiden :).. saygılarımla
not: ayrıca gördüğünüz odanın ısı yalıtımı ve duvar alçısı ve dekorasyonuda bana aittir, konuyla alakası yok ama payşabileceğim başlık bulamadım :)
 
Kapakların camsız olduğunu,temiz camların da görünmediğini varsayarak bu durumu tam olarak da farketmemiştim aslında,bu durumda sizi bir kez daha tebrik ediyorum .:)

Crt monitörlerin arkadaki tüplerinin boyun kısımlarının,yakın mesafelerde mağnetik alan verdiğini ve bu kirlenmenin zamanla artıp,gece ayni odada uyuyanlar için zarar verdiğini ve yatmadan evvel bu kirlenmenin havalandırılarak giderildiğini zaten biliyorsunuzdur,bu açıdan da bakılırsa güzel olmuş diyebiliriz.Tüplü tv,monitörün ön ekran kısmında yakın mesafelerde de x ışınımı verdiği,ancak son teknolojiyle çıkan yeni tüplerde bu ışınıma karşı tedbir alındığı(Tüpün arkasında not olarak da ayrıca yazabilir.) ve çok küçük bir miktarının da, ancak 1 cm. yakınında eser miktarda x ışını yaydığı, netteki yetkili sitelerde belirtiliyor belki bunu da bildiğiniz gibi.Bu amaçla da,crt-tüplü monitör kullanan pc kullanıcıları bu eser miktar x ışınından korunmak için sadece yaygın bir söylentiyle,bir ara kaktüslü saksılarını monitörlerine yakın olarak kullandılar.

Daha sonra bilindiği gibi led lcd ve lcd monitörlerin piyasada satılmasıyla bu kaktüs kullanımı macerası da sonlanmış veya çok azalmış oldu.Benim de şu anda kullandığım masaüstü pc'lerim led veya normal lcd'lidir.Bunlarda yakın mesafedeki ışınım(Radyasyon) oranı hemen hemen hiç yok gibidir ve crt'lilere göre zararsızdır.(Arkadaki ledlerin veya soğuk katotlu flüoresan lambaların ışığının ön ekrana ulaşıp da dışarı sızması ancak eser olan bir miktarda ve çok düşüktür,bilim çevrelerince de yok farzedilmektedir.)

Ustalık ve hüner isteyen bu iş için tekrar tebrik ediyorum,iyi günlerde kullanın.:)
 
Teşekkürederim arkadaşlar bunu ilk defa bu sitede paylaştım.. Ben bunu 1.5 sene önce yapmaya karar verdiğimde internetten çok araştırdım ama yapan birine veya bir örneğine raslayamamıştım.

Yapmak isteyipte nette araştırma yapan arkadaşlara esin kaynağı olmasını diliyorum inş. yapacak olanların bundan esinlenip daha güzelini yapacaklarına inanıyorum, niyemi çünkü bende bunu yukarıda arkadaşın dediği dizide görerek oradan esinlenmiştim ben bunun daha iyisini yaprım dedim:) inş. bunu görüp daha güzelini yapan arkadaşların yine burada paylaşmaları dileği ile......
 
Teşekkürler bir seneyi geçti bi sorun yok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst