neden bedava elektrik kulanmıyoruz

Konu çok ilginç.

Örneğin
Adam fırıncı. Hiç bir şey vermeden ekmek üreten fırın yapacağım demiyor.
Adam benzinci . Hiç bir şey vermeden araçların deposunu dolduracak alet yapacağım demiyor.
Adam ayakkabıcı. Hiç bir şey vermeden ayakkabı üreten bir şey yapacağım demiyor.
Adam kasap. Hiç bir şey vermeden et üreten alet yapacağım demiyor.
Adam keresteci. Hiç bir şey vermeden kalas üreten alet yaptım demiyor.

Ama iş elektriğe gelince herkes mucit , herkes bedava elektrik üretiyor. Sadece Türkiye de değil bütün dünyada böyle. İnternet bedava elektrik üretenlerle dolu. Ve bu konu hiç bitmiyor. elektriğin hayatımıza girdiği ilk günden beri böyle. Peki niçin böyle. Çünkü elektrik insanın mekanik dünyasının algılamakta zorlandığı bir kavram.

İşte o yüzden hepimiz hayatımızın bir döneminde bedava elektrik üretilebileceğini düşündük.

Hemen hepimiz üç temel olaydan biriyle tanıştığımızda bunun olabileceği fikrine kapıldık.

Bunlardan biri motor dinamo ilişkisi. İlk kez motor ve dinamoyla tanıştığımız da bir kısmımız bir motorla bir dinamoyu bir birine bağlayıp dinamodan elektrik üretip bunun bir kısmını kullanıp bir kısmını motora vererek bedava elektrik üretmeyi düşündük.

Bir diğeri trafolar. Trafolarla ilk tanıştığımızda gerilimi yükseltebildiğimizi hayretle gördük. Trafoyla düşük gerilimi yükselterek bunun bir kısmını kullanıp geri kalanını trafonun girişine vererek bedava elektrik ürettik.

Ama hiç kuşkusuz ve en heyecanlı olanı mıknatıslarla olanı. Bu sihirli güce sahip alet bizde muhteşem bir bedava elektrik üretme fikri oluşturdu. Değişik şekil ve biçimlerde dizerek elektrik üretebileceğimizi düşündük.

Bir kısmımız olaylara yeterince hakim olup bilgilendiğimizde . Yani trafonun neyi yükseltip alçalttığını , motor dinamo ilişkisinin ne olduğunu ve mıknatısların nasıl iş gördüğünü öğrendiğimizde bunun olamayacağını anladık. Bir kısmımız hâlâ anlama aşamasında bir kısmımız henüz bedava elektrik üretimi fikrine henüz kapılmadı ama bir süre sonra onlarda bu kervana katılacak.

Sonuç olarak her insan hayatının bir döneminde buna inanacak.

Ve bu mesele hiç bitmeden devam edecek.

Bizim bu yoldan daha önce geçmiş olmamız bu meselenin bittiği anlamına gelmiyor.

Unut mayalım. Tam şu anda bazıları bizim 10 yıl bazıları 15 yıl öncemizi yaşıyor.

Evet olmaz . Ama olur diyenlere çok kırıcı olmayalım.

:)


Kolay gelsin..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Her genc kizin ruyasi ... Zetina dikis makinasi,,, :)
bedava enerjiden kasit Hokus pokus al sana 36 volt 60amper enerji ise tamam sizle hemfikirim,bu imkansizdir ,ama ornegin aracinizla simdi 15km yaparken 20 km yapabiliyorsaniz elde edilen fazladan 5 km bedavadir, yada gunes ve ruzgarla elde edilen enerji bedava degilmidir ? buna niye karsi cikiyorsunuz ? mesela araclarda sadece software degisikligi ile bile bu bedava 5 km yi elde edebiliyorsunuz... MIT muhendislerinin haraketli hic bir parcasi olmayan ( motoru falan ) ucak yaptigini haberini sizle paylastim,,, motorsuz ucabilen bu ucaga birde motor eklendigini dusunun,,,diger ucaklar 1 litre benzinle 10 km gidiyorsa bu ucak 50 km gider...aradaki fark bedava degilmi ? surtunmesiz yada surtunmenin asgariye indirildigi bir ortamda hareket eden bir aracin yakit tasarrufu kac kattir ? ( adamlar bu sekilde tren bile yaptilar ), tasarruf edilen enerji bedava degilmidir?
Testci muratin dedigi gibi olur diyenlere kirici olmayin,,tasa tuttmussunuz bizi hemen ,,, :)
 
Son düzenleme:
Her genc kizin ruyasi ... Zetina dikis makinasi,,, :)
bedava enerjiden kasit Hokus pokus al sana 36 volt 60amper enerji ise tamam sizle hemfikirim,,ama ornegin aracinizla simdi 15km yaparken 20 km yapabiliyorsaniz elde edilen fazladan 5 km bedavadir, yada gunes ve ruzgarla elde edilen enerji bedava degilmidir ? buna niye karsi cikiyorsunuz ? mesela araclarda sadece software degisikligi ile bile bu bedava 5 km yi elde edebiliyorsunuz... MIT muhendislerinin haraketli hic bir parcasi olmayan ( motoru falan ) ucak yaptigini haberini sizle paylastim,,, motorsuz ucabilen bu ucaga birde motor eklendigini dusunun,,,diger ucaklar 1 litre benzinle 10 km gidiyorsa bu ucak 50 km gider...aradaki fark bedava degilmi ?
Testci muratin dedigi gibi olur diyenlere kirici olmayin,,

:)

Hepimiz biliyoruz ki bedava enerjiden kasıt verimlilik veya var olan doğal rüzgar güneş veya başka kaynaklardan faydalanmak değil. Kaldı ki bedava denilen şey bile bedava değil. Hiç enerji harcamadan enerji üretseniz bile onu yapabilmek için bir alet yapacaksınız. Bu aletin bütün aletler gibi sınırlı bir ömrü olacak. Ömrü boyunca belirli bir enerji üretecek. Aletin fiyatı üretilen toplam enerjinin fiyatı olacak.

Burada tartıştığımız konu ekonomik durum değil. Hiç bir enerji harcamadan enerji üretmek.

Yoksa kendim hiç bir enerji kaynağına bağlı olmadan çalışan bir radyo yaptım. Dikkat ederseniz enerji kullanmadan demedim. Çünkü radyo atmosferde var olan radyo dalgalarını kullanıyor. Yoktan enerji yaratmıyor.

Devri daim makinalarıyla verimliliği veya bedel ödemeden ulaştığımız enerji kaynaklarının kullanımını birleştirip karışıklık yaratmayalım.

Kolay gelsin...
 
@testci murat
o zaman ayni fikirdeyiz, 0 maliyetle bu imkansiz,,,doga kanunlarina da ters,,Tanriya meydan okumak gibi birsey,,,, sistemin illa bir maliyeti olacaktir ve uretilen enerjide baslangici ve bitisi olacaktir,,basit miknatis kullanir 10 tl harcarim, yada nukleer bir sistem kurarim 10 milyar dolar harcarim,,

kendim hiç bir enerji kaynağına bağlı olmadan çalışan bir radyo yaptım. Dikkat ederseniz enerji kullanmadan demedim. Çünkü radyo atmosferde var olan radyo dalgalarını kullanıyor. Yoktan enerji yaratmıyor.
hocam bu cok ilgimi cekti daha oncede hic duymadim,,,yaptigin radyo ihtiyaci olan elektrik enerjisini atmosferdeki radyo dalgalarindan mi sagliyor ??? elektrige donusturmek mumkun mu ? birde bir sey soracagim,,bu radyo dalgalari, yada manyetik enerji dalgalari aslinda elektrik enerjisinin bicim degistirmis baska bir seklimidir yoksa elektrik enerjisiyle hic bir iliskisi bagi yokmudur ?
 
Son düzenleme:
Bunlardan biri motor dinamo ilişkisi. İlk kez motor ve dinamoyla tanıştığımız da bir kısmımız bir motorla bir dinamoyu bir birine bağlayıp dinamodan elektrik üretip bunun bir kısmını kullanıp bir kısmını motora vererek bedava elektrik üretmeyi düşündük.
Bunu ben de düşünmüştüm zamanında
gunes ve ruzgarla elde edilen enerji bedava degilmidir ?
Evinizde rüzgar santrali var ve yazın rüzgar kesildi ne yapacaksınız?Bedava elektrik gitmedi mi o zaman?Güneş santali var diyelim bir evin ortalama elektrik tüketimi eskiden 3kw dı.Güneş in dünaya ya verdiği elektrik enerjisi 1 mt.kareye 1000 watt tır.Ama biz bu elektrik enerjisinin yüzde 20 sini labaratuvar ortamında alabiliriz DİKKAT LABARATUVAR ortamında dış mekan da değil diyelim ki dışmekan da %20 yi 1mt kareden almayı başardık.bir ev için gerekli elektrik 3000/200=15 mt.kare alan lazım peki ya geceleri hava bulutluyken ne olacak o zaman 12 saat güneş gören bir yerde 24 saat için gerekli metre kare sadece 1 ev için 30 mt.kare invertörün kabloların kayıp larını hesap etmedik labaratuvar ortamından bahsediyoruz toz duman gibi faktörlerin olmadığından bunları da hesaba katarsak sadece bir ev için kaç metre kare alan lazım hiç düşündünüz mü?
Bedava elektrik ne yazık ki yok şuan ısınmayı da elektrikle karşıladığım için ortalama 500 tl elektrik geliyor benim evime keşke böyle birşey olsa da bu faturadan kurtulsam ama ne yazık ki bu mümkün değil!
 
Sayın @BootPin

Konu çok karışmış açıkçası.Benden sonra yazdığınız ilk yazıya baktığım zaman yine temel fizik yasalarının göz ardı edildiğini gördüm.Hani şu sürtünmeyi yok ederek ışık hızına çıkmak meselesi.

Bir kere hızlanmanın önündeki en büyük engeli sürtünme olarak görmek dediğim gibi fizik kanunlarından bi haberim demektir.Eğer böyle olsa idi voyager 1-2 uzayda kupiyer kuşağına ulaşmak için 40 yılı aşkındır yol almaya uğraşmazlardı..Malum uzayda sürtünme yoktur..

Bu konuyu tam anlamak için kütle çekim nedir bilmek lazım.Bu anlaşılmadan gerisi anlaşılmaz.Bence o arkadaşa hak vermeden önce bu konuya bir eğilin.Kaldi ki hyperloop gibi taşıma araçları sürtünmesiz ortam yaratıp yolculuk yapmayı sağlama peşinde ama kimsenin aklının ucundan ışık hızına yaklaşmak bile gelmiyor.

Yani o arkadaşın iddiası temel fizik kurallarını bilmediği ve dikkate almadığı için en iyi ifade ile sadece laf ola beri gele söylenmiş şeylerdir.

Ayrıca MIT'in yaptığı motor bir çeşit iyon itici.Gaipten gelen güçler itmiyor onu.Teorisi basit ama uygulamaya dökmek zor bir elektriksel tepkiye dayanır.Hatta yukarıda ki duruma atıf yaparak söyleyeyim ki sürtünmesiz ortam olan uzayda bazı uydular bu motoru kullanır.Çok çok az güç üretmesine rağmen uzayda kazandığı ivmeyi kaybettirecek bir etki olmadığı için ,daha doğrusu bu etkilerden uzak olduğu için o az güç uyduyu yavaş ama istikrarlı bir şekilde hızlandırıyor.

Hasılı enerji yoktan var edilemez.Dönüştürürsünüz falan ama hiç bir girdisi olmadan enerji çıkışı yapacak bir makine hiç bir zaman olmayacak.İleride şimdi akla gelmeyecek şekilde enerji üretecek bir şeyler üretilebilir ama onlarında temel prensibi bir tür çevrime dayanmak zorunda.Bu ister atom altı parçacıklar olur ister uzak sayılabilecek güneşin enerjisini absorbe etmekle olur.Bunu zaman gösterecek ki o zaman bile bunların bir maaliyti olacağı kesin.

Ve son olarak verimlilikle bedava enerjiyi (aslı Free enerji ki bedava diye çevirmek kimin aklına geldi ise..) karıştırmayalım.İkisi hiç bir benzeri olmayan iki farklı konu.
 
@testci murat

hocam bu cok ilgimi cekti daha oncede hic duymadim,,,yaptigin radyo ihtiyaci olan elektrik enerjisini atmosferdeki radyo dalgalarindan mi sagliyor ??? elektrige donusturmek mumkun mu ? birde bir sey soracagim,,bu radyo dalgalari, yada manyetik enerji dalgalari aslinda elektrik enerjisinin bicim degistirmis baska bir seklimidir yoksa elektrik enerjisiyle hic bir iliskisi bagi yokmudur ?


"foxhole (kristal) radyo" diye ararsan internette bolca örneğini bulabilirsin.

Radyasyon radyo dalgaları ve ışık aynı şeydir. Sadece frekansları farklıdır. Tümünden elektrik üretmek mümkün. Sonuçta hepsi enerji formu. Ama ne kadar enerji üretebileceğin ortamda ne kadar bulunduğuna ve bizim onu elektriğe çevire bilme becerimize bağlı. Ortamda en bol bulunan ana enerji kaynağımız güneşten kaynaklananlar. Hatta tek enerji kaynağımız güneş diyebiliriz. Diğerleri özellikle insan kaynaklı olanlar kayda değer olamayacak kadar düşük.


Kolay gelsin...
 
arkadaslar ilk once sunu soyleyim,,ben taaa ilk yorumumda egitimim ve teknik bilgimin yeterli olmadigini soyledim, ayrica Yoktan Enerji elde edilemeyecegini bunun doga yasalarina aykiri oldugunu Tanriya meydan okumak oldugunuda soyledim,,,haa bedava enerji adina ne yapilabilir,,,1 birim enerji ile 10 km yol gidebiliyorsak bunu 100 km ye cevirebilirmiyiz onun caresini arayabiliriz..fikirlerimiz olabilir..taa basindan beri dedigimde bu zaten... tartisirken birseyler ogrenmek ogretmek hatalari gormek mesele,,ben bunlara acigim,,
yorum yazan arkadaslardan da bir cok yeni sey ogrendim...
mesela testcimurat arkadastan "foxhole (kristal) radyo" diye birsey ogrendim,,40 sene dusunsem aklima gelmeyecek belkide hic karsilasamayacagim bir bilgi... yazdiklarimin orasindan burasindan alinti yapip karsi cikmayin lutfen, mesela ISIK HIZI ornegini verdim orda anlatmak istedigim bu hiza surtunmesiz bir ortamda cikabiliriz demek degildi,,,ana fikir : havanin molukullerine mudahale edip daha elverisli bir haraket ortami saglamak,,,ve bu fikri bizim yerli mucid taa 2011 senesinde soylemisti benimde hayran oldugum bu anafikirdi, bunu yapmaya calistigi sekil yada detaylari degildi,,hatta teknik hatalarinin oldugunuda yorumda soyledim,
yok abi valla bilimadami mucid olmak zor zanaat imis :) hemen tasa tutuyorsunuz,,,size bedava elektirik falan yok,,,gidin 600 lira fatura odeyin :) bende vazgectim , en guzeli komsudan kacak hat cekmek..SHELL gibi petrol sirketlerinden once siz kapadiniz onumuzu :) hep birlikte 7 liraya dizel almaya devam edelim..
aboowwwww iyi ki En-el Hak dememisim haaaa derimi yuzer alet cantasi yaparmissiniz :D


@testcimurat
verdigin anahtar kelimeyi arastiracagim,,aksama cay icerken okunacak guzel bir konu cikti sag ol arkadasim,

@Ar-kur-Tek
uzayda surtunmesiz ortam ve yercekimi yok,,, o zaman bizim maruz kaldigimiz guc nedir ?
guzel bir noktaya dikkat cektin,,orda uzay araclarinin hizini engelleyen nedir ?
 
Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba.
öncelikle konu güzel ama eksik bilgiler var.
1. mıknatısın enerjisi sonsuz değildir. yani doğal bir mıknatısın manyetik alanının bir ömrü vardır.
2. bir enerjiyi başka bir forma çevirmek verimsizlik getirir. yani elektrik enerjisini motorla hareket enerjisine dönüştürmek verim kabı oluşturur. ve neden en verimsizi rüzgardan elektrik üretmek.
3. 10 bin liraya kaç aylık veya yılık elektrik üretecek.
4. hele bir patent alsın görelim.
5. neden direk rüzgar enerjisini kullanmıyor da manyetik enerji kullanıyor.
vs vs vs vs vs
 
Bir dahaki bedava enerji konusunu açana nasıl bir testten geçirebiliriz, hanngi şartları belgeleri istemeliyiz? Bu gidişle ne ilk ne de son olacak! 3 sayfa olmuş daha da uzayabilir.

5 yaşındaki çocuğa göre de dünya turu bir günlük macera ;).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,923
Kullanıcılar
450,013
Son üye
portakalasdas

Yeni konular

Geri
Üst