Nötr toprak

roket1312

Üye
Katılım
20 May 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
32
Selam aleyküm ustalar bugün bir ustadan duydum nötr yerine toprak baglarsan geri dönüşüm yapmaz ve kaçak olurmuş diye tabiki saglam olacak toprak dedi bide size sormak istedim bana saçma geldi ama biraz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
saçma değil doğrudur. kaçak akım koruma rölesi çalışması için nötr hattına ihtiyaç duyar.
 
Adem usta bildigimiz kaçak elektrik oluyormuş dedi bana ustamız tabi dalga geçmek için söylemişde olabilir
 
Prize nötr yerine toprak yanlış anlaşılmasın
 
Yani prize elektrik idaresindem gelen notur deyilde bahceye sapladimiz bakir cubuga bagli topraklamayi baglicaz ve elk saati saymicak demek istiyosun pek inandirici gelmiyor bana sehir efsanesi gibi duruyor
 
mekanik sayaçlar yalnızca faz üzerinden ölçüm yapar nötr hattı ölçümsüz direk daireye ulaşır uyanık elektrikçiler elektrik saatine dokunmadan ana brajman üzerinden faz ile nötr'ün yerinin değiştiriler böylece eve ölçümsüz direk faz gelmiş oluyor. prizdede kullanacağınız cihazı direk faz toprak olarak bağlarsanız kaçak elektrik kullanmış oluyorsunuz.

örnek vereceğim diye nasıl kaçak elektrik alınacağını tarif etmiş oldum uygunsuz ise mesajım silinebilir.
 
ARKADAŞLAR ÇILDIRMAK ÜZEREYİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..!! iş yerimiz dört katlı arkadaşlar lavaboda suyu açtığımda bazen hafıf elektrık carpması oluyor kontrol kalemıyle bataryaya baktıgımda elektrık yanıyor hemen sonuyor sureklı olmuyor arada yapıyor. pirizlere baktıgımda topraklama ucunda elektrık yanıyor ve hemen sonuyor sabıt yanmıyor aynı notrdede var yanıp sonuyor kontrol kalemıyle baktıgımızda sureklı yok . kompanzasyon panosu var kalorıfer motorları var hıdrofor var, asansör var çamasır bulasık makınaları ve termosfıon var hepsını devre dısı bıraktık yıne kesılmedı . kısaca kontrol kalmını bataryaya degdırıyorum anlık yanıyo sonuyo pırızde notr ve topraga deydırıyorum anlık yanıyo sonuyo bunu nasıl cozebılırz ne yapmak lazım denemedıgım sey kalmadı bı turlu sorunu bulamadım.. pırızden ölçum yapıyorum 220-230 faz toprak 220-230 nort toprak 3 v cıkıyor NE YAPMAK LAZIM VEYA ARIZA NE OLABILIR KONTROL KALEMINI TUTUGUMUZDA YANIYO SONUYO BATARYA VE PIRIZDE NOTR TOPRAGA. (burası huzurevi korkuyorum bırıne bısı olur carpılır dıye sudan fılan)
 
Merhaba. Sıfırlama yani nötr ve toprak birleştirilmişse eğer önce bunu ayırtıp ayrı (bağımsız) bir toprak hattını çektirmeniz lazımdır. Kontrol kalemiyle okunan aslında statik (ölü) elektriktir, o elektrik belirli belirsiz, hafif ve anlık olarak yanıp söner.

Sıfırlama olmayıp binanın toprak hattı çok zayıfsa ve toprak hattına çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, hidrofor, vb. için bir topraklama bağlantısı yapılmışsa yine söylediğiniz bu durum olur, statik elektrik toprak hattının zayıflığından toprağa tam şarj olamayıp bu toprak hattı üzerinde birikir. Toprak hattı zayıf diye su tesisatı borularına belki bu hat sağlamdır şeklinde bu noktalardan topraklama yapılmıştır ve su tesisatı boruları tam toprakla irtibatlı olamayacağından bu noktalarda statik elektrik birikmesiyle kontrol kalemi yine yanmaktadır. Toprak hattı zayıfsa yetkili bir elektrikçiyle bu sağlamlaştırılır, su , kalorifer borularına yapılan topraklama tam iptal edilince bu sıkıntı düzelir.

Binadaki topraklama hattı çok zayıfken su borusu gibi noktalara makinelerin topraklanması hatalıdır, bunun yapılmaması gerekiyordu. Sıkıntı toprak hattının zayıflığı ve bazı makinelerin bu noktalarından, yani topraklanmalarının su, kalorifer borularına, vb. yapılmasından ve bina toprak hatının zayıflığından , yani iki ayrı nedenin ayni anda birleşmesinden olmuştur, asıl sebep olarak. Kolay gelsin..
 
Son düzenleme:
kak rolesi yoksa takılmalıdır bu sorunu binbaşı hocam çok iyi ifade etmiş sorunun nereden kaynaklandığını bulmak için önce bina içi enerjisini komple kesin sorun yoksa enerjiyi verip linye sigortalarını tek tek indirip kontrol edin hangi linyede sorun varsa bağlı olan cihazları kontrol edin derim tabii öncelikle topraklama ve kak rolesi takılı olacak kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst