Muhtar akıma kapılarak hayatını kaybetti

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Muhtarın feci sonu.

114155.jpg


Elazığ'da elektik direğine lamba takmak için çıkan kişi, akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Şahinkaya köyünde meydana gelen olayda daha önce elektrik işleri uğraşan Musa Canpolat (30) isimli vatandaş, köyde bir çiftlik sahibinin talebi üzerine çiftliğin önündeki elektrik direğine çıkarak lamba takmak istedi. Canpolat, lambayı takmaya çalışırken bir anda akıma kapılarak hayatını kaybetti. Uzun süre elektrik direğinde asılı kalan Musa Canpolat'ın cansız bedeni, itfaiye ekipleri tarafından yoğun uğraşlar sonucu direkten indirildi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesi sonucu ceset 112 ekipleri tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesi Morguna kaldırıldı. Evli ve bir çocuk babası olan Canpolat'ın, Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Yenikonak Köyü muhtarı olduğu, kış mevsimini Şahinkaya köyünde geçirdiği öğrenildi.

Alıntıdır
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayin arkadaslar;
sahsa once allahtan rahmet ailesine sabir diliyorum.pek sozde soylemek istemiyorum.

arkadaslar olayin ozeti su bence bir isi bilmek degil o isin yetkilisi tarafindan isin yapilmasi gerekiyor, ki bizim insanimiza bazi seyleri gercektende anlatmak zor formda bazi seyler soruluyor guvenlik acisindan yapmamasi icin genelde cevaplanmadiginda ise o insanlar kiziyor ama sonuclarda ortada lutfen bu konularda hassas olmaliyiz.
saygilarimla...
 
sayın vural124 fıkırlerıne kesınlıkle katılıyorum
forumlarda öyle sorular soruluyorkı o kısının elektrıkcı olmadıgı veya cok az bır bılgı ıle bırseyler yapmak ıstedıgı anlasılıyor.
bu kumanda ,guc elektronıgı, kompanzasyon ,özellıklede og sıstemlerı
arkadasın belırtıgı gıbı cevap verılmedıgı zaman kızılıyor
ama ben yaparım hesabı ortada
acemı doktor hesabı oluyor

acılı aıleyede bassaglıgı dılerım
 
Allah rahmet eylesin.
Öz güven iyidir ama aşırısı zarar görüldüğü gibi.
Elektrik kesilmeden yapılmış bir iş ölüme davetiyedir.
 
İş saglıgı ve İş guvenlıgı kuralları ne ıcın var tabıkı hayat kurtarmak ıcın.Bılmedıgın bır ısı yapmayacaksın bıldıgın bır ısı yaparken de tedbırlerını alarak yapacaksın.Hıc bır zaman bana bır sey olmaz dememek lazım.eger oyle olsaydı zaten kımseye bır sey olmazdı.
Butun arkadaslara onerım butun onlemlerı almadan hıc bır ısı yapmaya kalkısmayın.
 
Allah rahmet etsin ailesine sabır diliyorum bende iki kelime söylemek istiyorum çok hafife alınan bir meslek oldu artık elektrikçilik demiyor yetkili bir kişiyi çağırayımda o yapsın her köyle böyleleri illa bulunur biraz eli yatkın kafası çalışan biri çıkıyor bu insanda her şeye zıplıyorve sonuç....
 
Bir ata sözü vardır,"yarım doktor candan, yarım imam d,nden eder " diye, bır söz daha var" ekmeği ekmekçiden al, bir ekmek parası fazla ver ".
Ucuza iş yaptırmak, bedavaya getirmek isteyenlerın yüzünden sonucda bölyle can kayıpları oluyor maalesef..
 
arkadaşlar günahı boynuna ama o muhtarın burda lamba takmak için çıktığını zannetmiyorum direğin tepesinde bi armatür felan göremiyorum. yani kaçak elektrik almaya çıkan ve vefat eden bi vatandaşımız diye düşünüyorum. hemde vefat eden muhtar olduğu için bunu söylemek istemiyorlar. allah rahmet eylesin işini işi bilen yapsın.
 
sayin arkadaslarim;
genel olarak ayni dusuncede oldugumuzu yine paylasiyorum,
ozellikle eklemek istedigim bir durum ise mesleki bilgi harici o is uzerinde kanuni yetkiden bagsetmek istiyorum, ornegin bir firmada bakimci olarak calisiyorsunuz, Allah gostermesin mahallenizdeki elektrik direginde ampul degistirirken kazaya ugrasaniz sigorta size sahip cikmiyor, diye biliyorum, konu ile ilgili mevzuati bilen arkadas varsa daha faydali olur dusuncesindeyim.
saygilarimla...
 
kalp krizi geçirirsin,beyin kanaması geçirirsin hastaneye yetişirsin yetiştirebilirsin ama böyle bi durumda kim ne yapabilir ki anlıyamıyorum bu kadar ciddi ve tehlikeli bişey bu nasıl bu kadar hafife alınabiliyor.Deli cesareti demek daha doğru.
Allah rahmet eylesin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,705
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst