Muğla'dan acı haber

mbayram

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
953
Puanları
156
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Beldesi'nde elektrik teknisyeni 24 yaşındaki Mustafa Elbasan, arızayı gidermek için çıktığı yüksek gerilim hattı direğinde, enerjinin kesilmesini beklemeden çalışmaya başlayınca, akıma kapılarak öldü. Elbasan'ın çırpınarak can vermesini gören arkadaşları ve ustası sinir krizi geçirdi.

Olay, bu sabah Turgutreis Beldesi Akçaalan Mahallesi’nde meydana geldi. Elektrik arızasını gidermek için yüksek gerilim hattına çıkan AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş.'de çalışan teknisyen Mustafa Elbasan, enerjinin kesilmesini beklemeden müdahale edince 25 metre yükseklikte arkadaşlarının gözü önünde çırpına çırpına can verdi. Dört yıldır AYDEM'de çalışan Elbasan'ın cesedi, Turgutreis Belediyesi İtafiye ekipleri tarafından direkten indirildi. Bu sırada ustası ve mesai arkadaşları sinir krizi geçirdi. Kendilerini yerden yere atan elektrik işçilerini olay yerine gelen AYDEM Bodrum İşletme Müdürü Sefa Pişkinleblebici teselli etmeye çalıştı.

Mustafa Elbasan’ın ustası 49 yaşındaki Yaşar Tan, teknisyeni yukarı çıkmaması konusunda uyardığını belirterek, “Enerji kesilsin öyle çık, dedim. ‘Abi, telefon açtım enerjiyi kesiyorlar yukarda hazırlık yaparım’ diyerek çıktı. Acele etti. Aceleciliği, gençliğinin ve delikanlığının heyacanı sonu oldu. Yere düşen yıldız anahtarından enerji kesilmeden müdahale ettiğini anladık. Çok çalışkandı. Bu bu acıyı kaldıramam ben” dedi.

AYDEM Bodrum İşletme Müdürü Sefa Pişkinleblebici de, “Enerjinin kesilmesi için Mustafa arkadaşlarla görüşmüş. Enerjiyi kesmek için girişimler başlamış, ancak acele etmiş. Oysa, arkadaşlarıyla iletişimde olup yanındaki telefondan, ‘enerji kesildi’ talimatını aldıktan sonra işe başlamalıydı. Büyük üzüntü ve şok içerisindeyiz” dedi.

Mustafa Elbasan’ın cenazesinin önce Bodrum Devlet Hastanesi morguna, ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ALINTI

Kontrolkalemi.com olarak meslektaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.
 

Ekli dosyalar

  • resim.jpg
    resim.jpg
    16.5 KB · Görüntüleme: 116
Allah rahmet eylesin,yüksek gerilim işinde çalışan arkadaşlar yapacakları işi her zaman düşünmelidirler.Hatta bu düşünme sonucunda yapılan iş en az 3 kere teyit edilmelidir.
Enerji 3-5 dakika geç gitse hiç bir problem olmaz.Fakat siz giderseniz bir çok problem olur.

Bu tarz işlerle uğraşan arkadaşlarım,lütfen dikkat ediniz.Sizleri bekleyen birilerinin de olduğunu sakın unutmayın.
 
allah rahmet etsin enerji kesilmiş olsa bile ben hat tüfeği yg kontrol kalemi ile 15 dak kontrol ettikten sonra hatta 30 dak dahi bekler defalarca teyid isterdim emin olmak için isterse fabrika enerjisiz kalmaktan zarara uğramış olsa bile çok üzüldüm diğer yandan da beni daha iyi bir iş güvenliği almam hususunda uyardı keşke sabır etseydi ailesini üzmeseydi
 
ölen arkadşa Alaahtan rahmet ailesine sabır diliyorum acı bir durum
 
allah rahmet eylesin. sadece hattın kesildiğini duymak yeterli değildir. Toprak ayırıcılarında devreye alınıp alınmadığı teyyit edilmeli çünkü enerji hattı ve toprak arasında kapasitif etki vardır YG hatlar kondansatör gibi davranır bu durumdan dolayı.
 
Allah rahmet eylesin.Geride kalanlarına sabır versin.
 
Allah(c.c) rahmet eylesin. Ailesine ve özellikle olaya canlı şahit olan çalışma arkadaşlarına sabır ihsan eylesin. Yaşanmış hiç bir kazanın tedbiri maalesef ki yoktur. Takdir Allah(c.c)'ındır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst