Nevşehir'de elektrik akımına kapılan 3 işçi öldü.

allah rahmet eylesin cokta gencler be yazik
 
Ölenlere Allah'dan rahmet,geride bıraktıklarına,baş sağlığı ve sabır diliyorum.Arkadaşlar, maalesef bu kaza, ilk olmadığı gibi son da olmayacak.Bu kaza ile ilgili nedenler olayın içindeki kişilerce biliniyordur.ülkemizde bu tip çalışmalar iyice rayından çıkmış durumdadır.iş güvenliği kurallarına uygun bir çalışma yapılması söz konusu bile değildir.İnsanın hiç kıymeti yoktur.Eğitimsizlik ve yolsuzluk neticesi elektrik çarpması veya direkten düşme,vinç halatı kopması veya yukarıdan parça düşmesi sonucu ölüm ve yaralanmalar sık sık karşımıza çıkmaktadır.çözüm gerçek demokratik, insan hak ve özgürlüklerine riayet edilen bir ortamda yolsuzluk yapanların yanına kar kalmayacak düzenlemeler ile mümkün olabilir. Ne alakası var diyenler için;sorun araştırın bakalım,ölen arkadaşların yetki belgesi varmıymış,her hangi bir güvenlik tedbiri almışlarmı,onları çalıştıran taşeron bundan sonraki çalışmalarda bir tedbir alıyormu,kamu adına işveren ,ödeme yapan ,kontrol yapan bile bile bunlara göz yumuyormu yummuyormu öğrenmek lazım vesselam.Birde işi yaptıran sivri zekalara sormak lazım hangi devirde yaşıyoruz.OG-AG müşterek demir A direk kullanarak görüntü kirliliğinden başka ne gibi bir kar elde ediyorsunuz.
 
ALLAH Rahmet Eylesin. Geride kalanlarada gani gani sabır ihsan etsin.
 
Allah rahmet eylesin taşeronlar kontrolsüz çalışıtırılmakta ayrıca anlatılanlarla görüntüler pek örtüşmüyor bence.Tabiki olan ölene oluyor.Taşeronlar yeterince kontrol edilmediği sürece daha çok can kaybı yaşanır.
 
Enerji kesilip toprak ayırıcıların devreye girdiğinden emın olmadan nasıl çıkarlar oraya. Görünen birşey değilki elektrik, Başlarındaki şef kimse vicdanen yatamaması lazım.
Ölenlere Allah rahmet eylesin...
 
ALLAH MEKANLARINI CENNET ETSİN CÜMLEMİZİ KORUSUN
 
arkadaslar orda calısan musendis benim arkadasım olay soyle oluyor.direk diken mutahit kafes diregi dikerken arıza elemanlarıda enerjiyi kesmeye gidiyor.ancak arıza eleman ları yanlış yeri kesiyor.mutahitin 3 elemanıda kafes direkgi tutup vinç kaldırdıktan sonra diregi dikmek için yönlendiriyorlarmış.kafes diregi kaldırıken yukarda ki og ye degiyor.diregi tutan 3 kişi de rahmetli oluyor.arıza ekibi 3 kişi adam oldurme suçundan tutuklandılar.olayın sonrasını bilmiyorum.Allah rahmet eylesin.
 
Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ? Nasıl oluyorda hata üstüne hata yapılıyor ? Hem yanlış hat ayırılıyor , hem kontrol kalemi kullanılmıyor . Arkadaşların birbirinden haberleri nasıl olmuyor ? Cep tlf nu ne işe yarıyor ?
 
Acı bir durum ;

Allah düşmanıma vermesin,

Bu Enerji Kesme verme işleri goy goy ile yapılacak şeyler değil,

Müteahitlerimizin taşeronlarımızın maşallahı var iş güvenliği malzemesi hak getire..

Ha olsa ne olacak oda ayrı konu personelimiz artist direğe çıkar kemer takmaz aşağıda çalışan arkadaş baret takmaya utanır yada artık niye takmıyorsa kimse erkekliğine ....sürdürmüyor

Abicim herkesin aklında olsun çalışanda olur aramızda çalıştıranda şöyle bir durumda yani olayın anlatılışına göre enerjiyi kestik hadi eyvallah çalışın dedilerse bile şüpheci olun... iş güvenliği malzemeniz yoksa bilee hatta çıkmadan önce yada o hat altında çalışılacaksa bir şekilde hattı tarafınıza temas olmayacak şekilde kısa devre ettirmeye bakın ( hat tüfeğinin yaptığı iş) yani aşağıdan yukarıya hatta enerji varsa ark yaptıracak ,ortalığı gümletecek tel vb birşeyler fırlatın...bu şekilde Kesildiğinden emin olunn ( tabii keşke herkesin malzemesi olsa keşke işçi kullansa velevki yok , eldeki mal bu olursa ne yapılabileceğini anlatmak için yazıyorum) haa enerji yok yine kurtuluş değil başka biri gider çalıştığını bilmez üzerine enerjiyi verir .

çalıştığınız aralıkta hattın her iki tarafında topraklama yapın yani 3 fazı kısa devre yapıp toprağa irtibatlayın....

Yanii elde hiç birşey yok çalışmayada mecbursan bunu yap arkadaş....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,221
Mesajlar
915,909
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst