Motoru direk baglama....

Kakur0

Üye
Katılım
22 Eyl 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
elimde 3 fazlı bi motor va sadece çalısıyomu diye deneyecegim ne yapmam lazım kontaktör kullanmaya gerek varmı yoksa direk enerji verebilirmiyim....??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elimde 3 fazlı bi motor va sadece çalısıyomu diye deneyecegim ne yapmam lazım kontaktör kullanmaya gerek varmı yoksa direk enerji verebilirmiyim....??

sargı ohm larını kontrol et ohm lar birbirinden farklı olmasın ( 0.1 0.2 fark değerindeki degerler fark etmez ) motor elinle rahat dönüyor ise direkt çalıştırmanda sorun çıkmaz kolay gelsin
 
gücünü belirtirsen yardımcı olabilirim kontaktör motorun bobinini korumak için vardır eğer sadece denemek istiyosan direk bağlaabilirsin ama 2.2 kw üzeri motorlarda yıldızüçgenle veya değişik yol verme teknikleriyle kalkar diye biliyorum
 
yani direk bagladıgımda calısır diyorsunuz teşekkürler...
 
İyi akşamlat arkadaşlar arkadaşımız motorun KWsını yazmamış.erğer motor 5,5 kw nın altında ise direk yolverme ile çalışır,eğer üzerinde ise yıldız üçgen bağlantı gerekli.Ayrıyeten motorun etiketinde nasıl yazıyo yıldız mı üçgen mi çünkü etietler bizlerin kılavuzudur gerekli bütün bilgiler etikette yazıyordur.Eğer motor üçgen bağlantı ise bağlantıyı ona göre yapmalıyız. iyi akşamlar
 
arkadaşların dediği gbi motorun gücü ön planda deneme amaçlı olduğundan direk çalıştırmanda bir sakınca olmaz ama motoru sabitlemen lazım ilk kalkınmada yerinden fırlayabilir dikkat et.gücü yüksek ise yıldız üçgen yapman gerekir mutlaka.kolay gelsin.
 
direk çalışmada motorun gücü önemlidir. 5 kw tan büyükse yolwermelisin yoksa sistemin zarar görebilir
 
55kw pompalara direk yol veriyoruz sıkıntı olmuyor.formda bu konuyla alakalı yorumlar var bakabilirsiniz şebekenizle alakalı bir durum iyi çalişmalar
 
Büyük motorlarda motorun bağlı bulunduğu trafonun direk kalkış akımlarını karşılayabilir olması gerekir. Aksi halde trafo kesicisi açacaktır.
 
ya motoru bagladım bugün dumanlar cıkmaya başladı köprüleri nasıl atıcaz direk baglanrken fazlar arasımı atılacak yani yıldızmı üçgenmi olacak motor 0,37 kw gücünde 380 volt verdim bugün en basta fazlar arası köprü yaptım motorda yani yıldız ama salter attırdı sonra ücgen yaptım direk girişle cıkıslar arası köprü ondada sargılar cok ısındı yanacaktı nerdeyse???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst