Motor, Rezistans Gücüne Göre Kablo Seçimi Yardım?

Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar motor güçlerine göre pano ve makine bağlantısında kablo seçimini nasıl yapmalıyım paylaşımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
BUNLARIN KATOLOGLARI VARDIR AMA KENDİM BULMAK İSTERİM DERSEN BU İŞİN YOLU GERİLİM DÜŞÜMÜ HESABINDAN GEÇER.BU SEFER ELİNDE YİNE EK DÖKÜMAN OLMASI GEREKİR.GERİLİM DÜÜMÜ DC VE AC MOTORLAR İÇİN FARKLI YAPILIR.
 
YA BU KONUDA BİLGİ ALMAK İSTERDİM BİRAZ YARDIMCI OLURMUSUN. KAÇ KW GÜÇTEKİ BİR MOTORA VEYA REZİSTANSA NASIL BİR KABLO KULLANILIR BUNUN MANTIĞI NASIL BUNUN BİR HESAPLAMA FORMÜLÜDE VAR AMA BEN BİLMİYORUM. YARDIMLARIN İÇİN SAOL.
 
Teşekküler Besim, baya güzel pdf ler...
 
1 adet start butonuna her bastığımızda 10 adet kontaktör sırayla devreye girip tekrar her bastığımızda sondan geriye doğru duracak
bu devre için yardımcı olursanız sevinirim
 
diğer arkadaşların dediği gibi işin içine mesafe giriyor kablonun mesafesine göre ve gerilim düşümüne göre hesap yapman gerekir. Sen yinede motorlarda kullanacağın kablonun bir üst büyüğünü seçmen motor için daha iyi olur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,214
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst