Motor, Rezistans Gücüne Göre Kablo Seçimi Yardım?

Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar motor güçlerine göre pano ve makine bağlantısında kablo seçimini nasıl yapmalıyım paylaşımlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
BUNLARIN KATOLOGLARI VARDIR AMA KENDİM BULMAK İSTERİM DERSEN BU İŞİN YOLU GERİLİM DÜŞÜMÜ HESABINDAN GEÇER.BU SEFER ELİNDE YİNE EK DÖKÜMAN OLMASI GEREKİR.GERİLİM DÜÜMÜ DC VE AC MOTORLAR İÇİN FARKLI YAPILIR.
 
YA BU KONUDA BİLGİ ALMAK İSTERDİM BİRAZ YARDIMCI OLURMUSUN. KAÇ KW GÜÇTEKİ BİR MOTORA VEYA REZİSTANSA NASIL BİR KABLO KULLANILIR BUNUN MANTIĞI NASIL BUNUN BİR HESAPLAMA FORMÜLÜDE VAR AMA BEN BİLMİYORUM. YARDIMLARIN İÇİN SAOL.
 
Teşekküler Besim, baya güzel pdf ler...
 
1 adet start butonuna her bastığımızda 10 adet kontaktör sırayla devreye girip tekrar her bastığımızda sondan geriye doğru duracak
bu devre için yardımcı olursanız sevinirim
 
diğer arkadaşların dediği gibi işin içine mesafe giriyor kablonun mesafesine göre ve gerilim düşümüne göre hesap yapman gerekir. Sen yinede motorlarda kullanacağın kablonun bir üst büyüğünü seçmen motor için daha iyi olur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst