modemleri birleştirmek

seco_

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
904
Puanları
131
Yaş
29
Konum
Sakarya
merhaba elimde bir adet airties 6372 ve td 854w tp link urunu var bunları ap olarak birleştiremedim yardım edermisiniz
 
Airties airties ile ancak mesh modu kullanılabilir.
Airties yerine başka mesh özelliği olan modem bulun ve :
modem olanda dhcp aktif diğeri sizin bağlanacağınızda kapalı olması gerekir.
Mesh menüsünden AP taratıp işaretleyip şifresini girdikten sonra kullanıma açılacaktır.

*Not wifi şifreniz modeminizin kablosuz şifresi olacaktır. Ayrı ayrı tanımlamayınız.

Kolay gelsin
 
wpa şifrelemede bağlanmıyor sanırım.wep kullanmak gerekiyor.
 
td854w normal modem olucak airtiesda ap özelliğini açıcaksın
 
işte merak ettigim airtieste ap nasıl açılacak sayın matrix
 
1- Modemin arayüzüne 192.168.2.1 adresiyle girdikten sonra sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Modu sayfasına giriyoruz. Burdan "NO MODE" seceneğini işaretliyoruz.

34eeb3f1508594.jpg

2- Yine sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Ayarları'nı tıkladığımızda açılan sayfadan "PVC Adı" sekmesinin altındaki vc1'i tıklıyoruz.

34eeb3f1542722.jpg

Karşımıza gelen ekranda ayarları aşagıdaki gibi değiştiriyoz. (Protocol olarak DHCP seçildi. Fakat eğer disabled seceneği çıkarsa - özellikle diğer marka modemlerde - onuda işaretleyebilirsiniz.)

34eeb3f157bd10.jpg

3- Kablosuz bir modeme bağlantı kuracaksanız modemi tanıtmanız gerekiyor. Tanıtma öncesi dikkat edilecek husus her iki modeminde wireless kanallarının aynı olmasıdır. Eğer değilse modemin arayüzünden KABLOSUZ -> Kablosuz Ayarları sekmesinden kanal numarasını kolaylıkla değiştirebilirsinz. Bu ayarları kontrol ettikten sonra sol taraftaki menüden KABLOSUZ -> MESH sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfada "Köprü/ Tekrarlayıcı bağlantılarını etkinleştir" seceneğini işaretleyip Kaydet'i tıkladığımızda karşımıza modemin bağlantı kurabileceği modemler çıkıyor. Burdan kendinize ait modemi seçin.Tüm bu işlemleri yaparken diğer modeminde açık ve kablosuz olarak erişilebilecek mesafede olmalıdır.

34eeb3f15b9574.jpg

Eğer kablolu bir modemle bağlantı kuracaksanız bu işlemi yapmanıza gerek yoktur. Bu işlem yerine 4. işlemden sonra iki modemi Lan kablosuyla birbiriyle bağlamanız yeterlidir.

4- Sol taraftaki menüden YEREL AÐ -> IP Ayarları ve DHCP sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfadan "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seceneğini işaretliyoruz ve IP Adresi olarak bağlantı kuracağımız modemin ip numarasına bağlı olarak yeni bir ip numarası giriyoruz. Örneğin diğer modeminizin ip adresi 192.168.2.1 ise IP Adresi bölümüne 192.168.2.X girebilirsiniz. ( 'X' olarak istediğiniz rakamı girin.) Bu işlemleri yaptıktan sonra Kaydet'i tıklayın. Çıkan uyarılarada tamam deyin.

34eeb3f1603726.jpg

5- Son olarak kablosuz olarak bağlanacaksanız diğer modeminizin ayarlarından Airties modeminizi Access point olarak tanıtın.

şifrelemeyi wep olarak yapın.

ALINTI

 
teşşekkür ederim deneyecegim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst