2 adet VDSL/ADSL modemi ayni telefon hattında kullanma şartları

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba, değerli arkadaşlar;

Türk Telekom Tivibu'nun 2 hafta önce evdeki kurulumu sırasında, Tp-link VC220-G2u AC1200 modemi de bu kurulumla bağladılar. (Tivibu'yla uyumlu çalışan bir modem olduğu içindir) Modem bedelini gelecek faturalara yansıtıp almış olacaklar, tivibu zaten emanet bir cihazdır. Böylece evde çalışan VDSL/ADSL modem sayısı otomatik ikiye çıktı.

Wi-Fi kullanımda elimdeki Zyxel VMG3312-B10B 300 Mbps VDSL/ADSL 2.0 modemle farklı odalarda bu yeni modemi de sürekli kullanmaya başladım. İki modemin farklı zamanlarda nasıl dezavantajlarla veya düzgün olarak çalıştığını şimdi buradan açıklamaya çalışayım;

1- İki modemin telefon hat girişleri, bu modemlere telefon jakları ayni anda bağlı bulunduğunda, modemlerden birinin adaptörünü prize takıp modeme elektrik vererek veya modemlerin ON/OFF düğmesine basıp internet bağlantısını her iki şartta da çok sorunsuz olarak gerçekleştiriyorsunuz.

2- Modemlerden biri internete tam bağlıyken diğer modemin telefon fişini çektiğinizde, o anda çalışan 1. modeminiz RESET'lenip interneti keserek yeniden internete bağlanmış oluyor. (Sakınca 1)

3- Tp-link Türk Telekom modemi http://192.168.1.1 veya http://modem.local ile modem arayüzüne girmek isterken iki modemin oturumundan birini kapatarak nete bağlanacağını sorup " evet" diyerek 2. modem oturumunu kapattığınızda bu modem arayüzüne erişiyorsunuz, burada bir sıkıntınız bulunmuyor.

4- Ancak Zyxel Türk Telekom modemle http://192.168.1.1 yazarak modem arayüzüne telefon hattında diğer modem elektriki olarak modem anahtarından kapalıyken de giremiyorsunuz, ancak telefon fişini diğer Tp-link VDSL/ADSL modemden çıkardıktan sonra bu arayüze giriyorsunuz, 2. modemin telefon jakı bu modeme takılıyken hata mesajı veya yasak girişi uyarısıyla modemin bu arayüzü hiç açılmamış oluyor. (Sakınca 2)

5- Sadece Zyxel modemin arayüze girişteki bu özelliğini görerek her iki modemin de spilitterden sonraki telefon hattı girişine 4 ayaklı ON/OFF kapama açma anahtarı olarak faz ve nötr'ü elektrik hattında iken çift kesen anahtarları monte ettim, anahtarın açık metal bağlantılarını dış ortamdan çok iyi izole ettim. (Telefon hattının genel güvenliği için)

Modemlerden birine ON/OFF anahtarı koyulmasına aslında gerek yoktu, çünkü 2. modem "açık olan diğer modemin oturumunu kapatmayı" kabul ettiğimde telefon fişleri her ikisinde takılı olsa bile modem arayüzü kolayca açılıyordu, her iki modemin bu konuda ayni özelliklerde olabileceğini düşünmüştüm. Çünkü marka ve model yılı olarak her ikisi birbirinden çok farklıdır.

TP-link VC220-G2u VDSL/ADSL Modemin 2.4 GHZ ve 5 GHZ (5 G) Wi-fi 'da İnternete Erişim Farkı


Bu modem wi-fi ile harici cihazlara bağlanırken Zyxel modemden daha farklı olarak 2 farklı frekansla da yayın yapmakta. İnternet servis sağlayıcı olan Türk Telekom'un yenilenen 24 ay paketindeki 24 mbps sabit fiber internet hızı her 2 farklı frekanslı kullanımda da değişmiyor, yine ayni kullanım özelliğini size veriyor, son bir nokta olarak.

Başka bir cihaz incelemesinde yine görüşmek üzere. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst