Ayarlanabilir Güç Kaynağı Yapımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nuada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
giriş 12 volt-140 volt aralığında çıkışta 0-125 volt aralığında imiş. Ama sürekli 2000 watt vereceğini zannetmiyorum.
12volt giriş olduğunda kayıpları saymazsak 2000/12=166.67 amper girmesi lazım.
Pcbde bakır yollar bu akımı ne kadar sağlıklı taşır bilmiyorum.
Düşük voltaj ve çıkışlarda güç düşebilir.

Product parameters bilgilerinde bu ürün için buck converter olduğu yazıyor.

Yani bu cihaz 12 volt verirseniz 0 ile 11 volt gibi çıkış verir. Besleme girişinin üzerine çıkmaz. 120 volt değerleri için sizin bu cihaza 140 volt gibi voltaj girmeniz gerekir.

İkinci konu 2000 watt değerine pik diye tabir etmişler. Yani o değer kısa süreli çekilebilir. Sürekli değer için baktım ama nominal değer göremedim.

Yine de ürün fiyat performans ürünü görünüyor. Tabi çıkış gürültü ripple değerlerini bilemiyorum. Diy için iyi bir modül.

Bence de bu ürünün sürekli 2000 watt vermesi beklenemez. Bunun için 100 volt ve 20 amperlik yük bağlamanız lazım. Ama önceki mesajlarınızdan ayarlı güç kaynağı arayışında olduğunuzu bildiğimizden bu değerler ile pek de işinizin olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle günlük işlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ürün.

Herkese yeniden merhaba. Yaptığım güç kaynağındaki bilgisayar PSU devresi arızalandı. Çalışmıyorken aktif olan usb girişine yine usb ile çalışan sinek öldürme mor ışık ışık veren cihaz takmıştım. 2 hafta sonra koku gelmeye başladı. İçine baktığımda PCU kararmış yani yanmış. O yüzden komple söktüm baştan yapacağım.

Bir kaç yerde yardım gerekli. Birkaç malzeme almıştım bugün teslim aldım. Öncelikle şu parçayı nasıl bağlantı yapılacağını bilmiyorum. Bana paintte hiç anlamayan birisinni anlayacağı şekilce çizerek anlatabilir misiniz ?

1786791266191.webp

Sadece toptak olanı biliyorum. Anahtar ve sigorta kısmını bilemiyorum.
1786791313204.webp

bildiğin anahtar işte, fazı köprüle yeter. yani fazdan keseceksin.
Bildiğimiz anahtar ama ben acemiyim abi :D
2 tane resim buldum. Birisinde kırmızıyı anahtarın alt girişlerine diğerinde anahtarın üst girişlerine takmış. Anahtarda alt üst fark etmiyor sanırım ?

Kırmızı faz diyelim anahtarın altına girmiş 1786795982653.webp

Burada faz anahtarın üst girişlerine girmiş.

1786796057056.webp
Yani şimdi şu yüzden soruyorum anahtarı açınca ışık yanacak ya ters yaparsak kapalıyken ışık yanar felan o yüzden soruyorum :D

Bildiğimiz anahtar ama ben acemiyim abi :D
2 tane resim buldum. Birisinde kırmızıyı anahtarın alt girişlerine diğerinde anahtarın üst girişlerine takmış. Anahtarda alt üst fark etmiyor sanırım ?

Kırmızı faz diyelim anahtarın altına girmiş Ekli dosyayı görüntüle 123253

Burada faz anahtarın üst girişlerine girmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 123255
Yani şimdi şu yüzden soruyorum anahtarı açınca ışık yanacak ya ters yaparsak kapalıyken ışık yanar felan o yüzden soruyorum :D

Düz plaka faz ve sigortayı birleştiriyor, senin yaptığın gibi fazı kırmızıyq getir

Teşekkürler cevaplar için. Çalışmamı bitirdim. Daha sorumlarımla sizin başınızı çok ağrıtırım diyordum ama neyse ki yapay zeka ile çalışmamı bitirmeyi başardım :).

Önce diğer bozulanın ölçülerini alıp kardeşime lazer kesim bir kutu yaptırdım.
1788459099601.webp

Alttaki sarı boyasız olan kasayı topladım. Onun malzeme daha kalındı ve rengi daha iyiydi.

1788459158738.webp
1788459187950.webp

Voltaj değerlerini yanlış yazdık. Yenisi de kesmek ile uğraşmadık. İlk başta sağ taraf 0-30v olacaktı. Sol tarafa 50V 500W kadar çıkan bir devrem vardı onu bağlayacaktım fakat daha sonra kullanmayacağımı fark edip onu iptal ettim. Elimde 1 adet fazladan xl4016 vardı o kısma da onu taktım. Yani sağ ve solda ayrı ayrı xl4016 devresi oldu.

1788459231152.webp
1788459443636.webp

Ön tarafa Temu'dan aldığım 24v araç çakmaklık şarj cihazını taktım.
1788459385890.webp

Temu'dan aldığım yüksük sıkma pensesi, başlıkları değişebilen konnektör pensesi vardı. Onları kullanmayı bilmiyordum. Bu kablolamayı yaparken onları da öğrenmiş oldum. Bütün kabloları takıp çıkartılabilir yapmaya çalıştım. Lehim çok az kullanmışımdır.

1788459557800.webp

İlk başta fanlar ve ekranlar için +5v mini düşürücü devre kullandık. Onu yapay zekaya uyduk. Sonradan devreleri iptal ettik ama hala içinde yedek duruyor. Ekranları sonra ana trafoya bağlattı bana. 24v ile de çalışıyormuş oysaki. Fanı da 24v olarak tekrar satın aldım. Onuda ana trafoya bağladık. Mini devreleri yer dar olduğu için mıknatıslı takıp çıkartılabilir yaptım :

1788459717258.webp

Siyah pleksinin arkasında da mıknatıslar var. Çok güzel oldu bu şekil bence :
1788459755492.webp

En son devreyi topladığım hali :
Üst kapağı da mıknatıslı yaptım. Sarı ile işaretlediğim yerlere mıknatıs yuvası açıldı. Aynı yuvalar üst kapakta da vardı. Bir de üst ortadan çıta çektim. Oraya da kablolar fanlara veya devrelere değmesin diye plastik kelepçe ile yukarda kalmasını sağladım.
1788459876874.webp

Çok tur potanslar ve çevirme kafaları da alıp çalışmayı bitirdim.

1788459949385.webp

1788459997446.webp

Anlatmadığım kısımlar olabilir. Mesela 3 adet led takacaktım. Sağdaki devre çalışırken yanan, soldaki devre çalışırken yanan ve 2side kapalıyken kırmızı yanan şeklinde. Daha sonra aağıdaki resimdeki argb ledden alıp takabilir miyim diye yapay zekaya sordum. Oda 24v trafo ile çalışacak şekilde dirençler bağlatıp, gerekli uçları gerekli kısımlara bağlattı saolsın :))
1788460173625.webp

İstediğim gibi oldu. Tek 1 led ve sağdaki devrede ayrı renk, soldaki devrede ayrı renk ve ikisi de kapalıyken kırmızı yanıyor. Bunlar sizin için basit şeyler belki ama ben elektrikten pek anlamadığım için yapınca mutlu oldum :).

Bir de yapay zekaya matkap bataryası şarj edeceğimi söylediğimde bana sağ taraftaki xl4016 devresine kırmızı jakına aşağıdaki diyotu taktırdı:
1788460344617.webp

Böylece batarya dolduğunda, bataryadaki enerjiyi tekrar devreye geri göndermez dedi. Tabi voltaj kaybı olacağını felan da belirtti. Ona uyup bunu da bağladık.

Yapışkan olarak yurt dışından aldığım 2 tüplü birbirine karıştırınca gri renkte taş gibi olan bir ürün kullandım. Burada da birşey yapışkanı diyorlarmış ama unuttum. Ana trafo ve 2 adet xl4016 devreyi metal ayaklar ile vidalar ile sabitleyip onlar da tutkal karışımı ile güzelce sabitledim. Araç çakmaklığını da aynı şekilde sabitledim. Aynı zamanda bu tutkalı mıknatısları yapıştırmakta da kullandım. Taş gibi oldular. Bu yapışkanı heryerde kullanıyorum çok iş görüyor.

Şuan sorunsuz çalışıyor fakat tek problem araba çakmaklık şarj aletinin typcleri çalışmıyor. Ya arızalı ya da protokel ile alakalı sanırım.
Hızlı usb girişi çalışıyor veriler şu şekilde :
1788460461180.webp

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler