Master Drive Bir Sorunum var? İlginç bir olay..

xedgo

Üye
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Sisteme ilk start verdiğimde meydana gelen bir olay, sürücü ekranında p008 yazdığında sürücü çalışmıyor. p009 yazdığı zaman çalışıyor. plc sisteminde kontrol ediyorum sürücüye start gidiyor ( p008' de ) ama motor çalışmıyor. motor AC, kataloglarda p008 için bir şey yazmıyor.. bilgisi olan arkadaşlardan bir yardım eden olura sevinirim..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
p008 veya o008 de olabilir.. neyse yardım yok anlaşılan herşey için teşekkür..
 
merhabalar
p008 yazısı geldiği zaman dışarıdan gelen bir hata olabilir normalde p009 gösterdiği zaman cihaz start bekliyor start geldiği zaman çalışması lazım birde p060 değerini kontrol et bu değeri 0 yap ve tekrar dene

Kolaygelsin
 
aynen öyle hocam, ama ilginçtir bir oluyor bir olmuyor işte karafımı karıştıranda bu zaten neden her zaman olmuyor ona göre ben tüm kabloları bile değiştirir bir çözüm ararım haberleşme yada gerekli yüklenme işlemini yerine getiremiyor mu?
 
008 değeri acil stop basılı , yada harici trip bilgisi var panelde locked diyede yazabilir.
009 değeride cihaz çalışmak için hazır mesajıdır. Acil stop butonu yada enable gibi bir girişin varsa rölelerini , kontaklarını kontrol et bence.
 
Bence önce projesinde Inputları kontrol et ve dışarıdan gelen komutların ne olduğuna bak bence sahadan gelen komutlar zaman zaman skıntı yaratıyor.

Kolaygelsin
 
alarm kodu vermesi gerekiyor mesela aynı problem bende var ama a017 diye alarm verio...kafayı yiyeceğim işin içinden çıkamadım...
 
0008 demek hazırda değil demek .. P555-P558 kontrol edin "1" olmalıdır. Eğer profibusdan kontrol ediyorsanız OFF2 ve OFF3 bitleri "1" değildir...
başka bir ihtimal yok..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst