tyll2
Üye

teşekkür ederim , anladım. o zaman devredeki arızanın hangi parçada olduğunu bulmak mümkün mü ?güzel insan, o motor dc 220 volt olabilir, girişe baktığımızda sadece doğrultma görüyorum, voltaj düşüren bir şey yok. en düşük 30-36 dc volt ile döndüğünü görebilirsin.
güzel insan kart senin önünde, üzerinde 5-6 tane malzeme var multimetre ile ölçerek sağlamlık testi yaparak arızalı parçayı bulabilirsiniz. buradan ne desem boş, ilk akla gelen kondanstör olacak ama. işin içine amalar girdi mi sorun çözülmüyor. belki bir diyot arızalı. arızada birinci kural ilk önce gözle kontrol, ikinci kural ölçerek kontrol. burada iş size düşüyor.teşekkür ederim , anladım. o zaman devredeki arızanın hangi parçada olduğunu bulmak mümkün mü ?
parçaları söküp ölçmek en iyisi dediğiniz gibi, teşekkürler iyi akşamlar.güzel insan kart senin önünde, üzerinde 5-6 tane malzeme var multimetre ile ölçerek sağlamlık testi yaparak arızalı parçayı bulabilirsiniz. buradan ne desem boş, ilk akla gelen kondanstör olacak ama. işin içine amalar girdi mi sorun çözülmüyor. belki bir diyor arızalı. arızada birinci kural ilk önce gözle kontrol, ikinci kural ölçerek kontrol. burada iş size düşüyor.

bendeki multimetrede diyot kontrolü yok maalesef, o zaman tüm diyotları da değiştireyim ben .Diyotları kontrol edin.
teşekkür ederim , beş tanesini de yenileyim.Diyotların yönüne dikkat ederek 1N4007 ile değiştirin.
PCB de de katot yönü işaretli.