Lipo pil şarj

bios pili sök cr2032 tuttur ve Linux mint kur.
XP candır vazgeçilmez ne de olsa ilk göz ağrısı ( gerçi commodore beri kullanırım bu makineleri ama)
 

yenilerde batarya dolunca şarjı kesiyor ac ile çalışıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 75852

Hayır, sn. confickerbelası; sadece yenilerde (Type C teknolojisi veya arayüzüyle) değil eskilerde de (normal adaptör jakı girişlilerde de) aynisi geçerliydi, yani adaptör watt gücü en zorlamalı oyun da oynansa hem laptopu besleyip hem de bataryayı doldurmaya yetecek kadar ince hesaplanmış güçte laptop adaptörüyle besleniyordu, örneğin 2009'dan kalma HP 550 laptop adaptörümdeki gibi. İç piller %100 şarj olunca zaten varsa bir sızıntı akımı dışında adaptörden bataryaya hiç akım geçişi olamaz, bu durur, bataryadan PC'ye olan geçiş sn. paskomya ustam'ın da belirttiği gibi bir yazılımla olmayabilir, bu doğrudur. Yazılım bozulursa belki istenmeyen bir geçiş o zaman olabilir belki, zaten mekanik veya elektronik bir sıkıntı derken bir anlamıyla ben bu yazılımı kastetmiştim. Kolay gelsin.
 
Tek windows 7 kullanan ben değilmişim sevindim. :)
Windows 7 kullananların halen olduğunu ben de düşünüyorum, zira ben de nete bağlı olmayan bir masaüstü PC ve eski HP 550 laptopta halen win xp'yi kullanıyorum, daha hala. internete bağlı olmayan ve hızlı açlılp kapanan bu eski işletim sistemlerinden hala vazgeçmedim, bu da başka bir dinazorluk bu da ;) Ama yazı yazdığım en son laptopum ve nete bağlı masaüstüm kesinlikle win 10 ve win 11'e de şu anda hazır durumdadır. Kolay gelsin.
 
xp kullanmak yerine Linux Mint kullanın daha iyi olur.
anladık linuxcusun, ama herkes özgür iradesi ile istediğini kullanır. şaka bir yana kullandığım kendi kişisel bilgisayarlarımda antivirüs kullanmıyorum. bu arada linux deneyimimde oldu. ha birde oracle bana dvd yollamıştı tarihin birinde yazılım geliştireyim test edeyim diye.
 
anladık linuxcusun, ama herkes özgür iradesi ile istediğini kullanır. şaka bir yana kullandığım kendi kişisel bilgisayarlarımda antivirüs kullanmıyorum. bu arada linux deneyimimde oldu. ha birde oracle bana dvd yollamıştı tarihin birinde yazılım geliştireyim test edeyim diye.
Linux Mint 20 mate daha iyi.
 
Bir ara (bu kış) kurmayı düşünüp win 8.1 (32 bit) lisanslı CD'yi elektronikçiden satın aldım, ama üşenip win xp'leri onunla değiştirmedim hala. Win 8.1'in halen devam edecek uzunca bir destek süresi var, linux'u bir kere tecrübe edip çok da beğenmemiştim, bu işin doğrusu. 32 bit, win 8, 4 GB RAM'li sistemde daha başarıyla çalışır diye satın almıştım. Win xp'e bağlı bir tarayıcıdan win 10'lu PC'lere bu yazıları aktarırken word 'de sıkıntı olurken not defterinde bu sıkıntı (bozulmalar) olmuyor örneğin, win xp kullanmanın sakıncalı olan bir yanı olarak. Forumda bir ara bundan özellikle bahsetmiştim. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Ekran Görüntüsü 2021-06-22 16-22-35.png

4gb ram var 6,3gb swap var mükemmel.
 
4 GB ram daha ne istiyorsunuz ki? hadi bu ramle çalışta görelim, ekran kırık, klaye ve maus harici, usb ler allaha emanet, canı sıkılınca mavi ekran verir. bu 3. sahibi olarak bana geçen makine. dama diyene kadar kullanırım. ne format ne de başka sistem. bu arada bill amcaya hayatta para kazandırmam, kazandırmadım
 

Ekli dosyalar

  • 2021-07-12_22-33-40.png
    2021-07-12_22-33-40.png
    12.3 KB · Görüntüleme: 6
msi vr601 vardı T2330M cpulu 2gb rali Linux Mintle kullandı kardeşim ona windows kurmak hata Linux Mint ile ısınmaz.
Ekran Görüntüsü 2021-06-24 21-45-04.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst