LDR li devre oluşturma

30 saniye olayı için bu devrenin çıkışına çekmede gecikmeli 30 sn zaman rölesi devresi yapmalısın. akşam fazla vaktim olursa şema araştırıp bulursam buraya eklerim şu an çok vaktım yok. veya sende araştırabilirsin. aşıklaması gayet basit yukarıda yazdım zaten
 
tamam serkan bey ben araştırdım aslında sizin gönderdiğiniz şema ve siteyi de incelemiştim ancak konu hakkında yeterli donanıma sahip olmadığım için zorlanıyorum,yardıma o sebeple ihtiyacım var :(
 
Dostum karanlık dedektörü ve çekmede gecikmeli zaman rölesi devresini birleştirdim. karanlık dedektörü karanlık oldugunda tip 122 transistörü iletime geçer. iletime geçtiğinde zaman rölesi devreye giriyor ve pot ile ayarladığınız süre sonrasında çekiyor.

Devreyi kurmadım benzer devreler daha önce yapmıştım. bunu kurup deneme şansım şu an yok. Devreyi kurup denemeniz gerekiyor. l1 lambası yerine bir dirençle seri bağlı led bağlarsanız daha mantıklı olur. devreyi okulda gösterirken bu led yandıktan sonra röle çekmesi arasındaki süreyi tutmalısınız. ayarlamalısınız.

devreyi kurarsanız sorunsuz çalışacağını düşünüyorum takıldığınız nokta olursa yardımcı olurum.

kolay gelsin

DEVRE.jpg
 
çok teşekkür ederim serkan bey.. açıklama olarak karanlık anahtarı kısmını aynen yazabilirim değil mi? onun sonuna bu zaman rölesinin devreye girmesi,ayarlanan sürede de işlem gerçekleşmesi..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,800
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst