Projemin akış diyagramını yaptım ancak hangi elektronik malzemeleri kullanmam gerekir

activebass

Üye
Katılım
27 Eki 2013
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
30
Öncelikle merhaba ;
Elektrik Elektronik Teknikerliği mezunuyum ancak 3 yıl aradan sonra tekrar bir şeyler yapmak için kolları sıvadığımda aslında Meslek liselerinde pekte bir şey öğretilmediğini farkettim. Katalog bilgisine sahip olmadığım için bir devrede ne kullanacağımı kestirmek zor oluyor. Hoş şuan mekatronik mühendisliği okuyorum ancak üniversitede 330 ohm direnç ile V=ı.r 'yi ıspatlıyoruz , sorun sende dostum derseniz Takdir sizin :)
Neyse uzatmayacağım projem çok basit ancak araştırmama rağmen istediğim özellikte birşey bulamadım

Proje şu ;
Elazığ'da öğrenim görüyorum gece 02:00 ile 08:00 arası uyuduğum için evin ısısı düşüyor ve üşüyorum. Peki ne planlıyorum?

Bir röle veya ayarlı anahtar ile kombiye giden 220 V 'un faz'ına anahtar görevi görecek bir devre hazırlayıp bunu gece 02:00 ile 08:00 arasında her 1.5 saatte bir 30 dk kombiye elektrik verip çalıştırmasını sağlayacağım. Ancak bunu en basit ve en stabil şekilde yapmam sağlıklı olacaktır. Çünkü kombi bu şakaya gelmez . Anlıyacağınız Sessiz bir sistem planlıyorum . Staj yaptığım dönemlerde ( İzmir Eshotta yaparken ) Kompanzayson panosunu soğutan koca bir fan vardı. Onu çalıştırması için sigorta boylarında bir röleye benzer bir malzeme vardı Her 50 dk bir çalışırdı. Hatta üzerinde dişleri vardı düz tornavida ile o dişleri çıt çıt sağa sola götürürdük. Geçmiş zaman hatırlamıyorum malzemenin adını :) Bunun gibi birşey olsada işimi görür aslında ancak önce adını hatırlamam gerekiyor. Hatırladım sanırım zaman rölesiydi :)

Saygılar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Zaman Rölelerini incelediğimizde içinde; manyetik röle (kontağı çekip, devresini tamamlatmasını sağlamak için.) ve diğer elektronik malzemeler transistör, kondansatör vs.... bu malzemeleri bulursunuz, yapabilirsiniz lakin, süresini tam sizin istediğiniz gibi yapabilir misiniz onu bilemem.
Astronomik zaman röleleri var. İstediğiniz zamanı ayarlayabilirsiniz ve periyodik olarak uygulatabilirsiniz.Saygılar, kolay gelsin....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst