LDR li devre oluşturma

aliurlu

Üye
Katılım
4 Haz 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
38
LDR li bir devre oluşturulacak,bu devre ışıksızlığı algıladığı andan 30 sn sonra bir röle marifetiyle 220 V 50 Hz şebekeye bağlı bir lambanın yanmasını sağlayacak.

Bu benim proje dersim lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim hiçbir şey yapamıyorum :(
 
arkadaşlar yardım edebilecek hiç kimse yok mu gerçekten?
 
bu konuyu gördüm yalnız benim projede 30 sn olayı var ?
 
nasıl bir devre olmalı bu? simulasyonunu hangi programla yapabilirim? hoca opampın gerilim karşılaştırıcı olarak kullanımını bilmen lazım buna bak dedi bir de gerilim bölücüden bahsetti bıraktı işi ..
 
Benzetim programı olarak basit devreler için java tabanlı

falstad

kullanabilirsin. Gelişmiş devrelerin modellenmesinde LtSpice kullanılabilir.

Ltspice
 
Son düzenleme:
arkadaşlar bunun sistemini kurabilecek kimse yok mu gerçekten son haftam proje teslimi için yardım lütfen :(
 
dostum sorununu çözdünmü bilmiyorum ama opamp ile yapılmış karanlık dedektörü aşağıda şemasını veriyorum. Opamp olarak 741 kullanılmıştır.

741-op-ampli-12v-karanlik-anahtari.jpg

devrenin açıklaması ;

Resimde gördüğünüz şema üzerinde bulundurduğu LDR ile bir karanlık anahtarı olarak çalışır. Devre, dört adet direnç, bir opamp, iki potansiyometre, bir LDR, bir anahtarlama transistörü ve bir lambadan ibarettir.Lamba yerine röle de kullanılabilir. Devrede, R1 direncinin değeri LDR’nin iç direnci ile doğru orantılı olduğundan 6-12V arasında bir gerilim bölücü olarak çalışır.

LDR1′in iç direncine bağlı olarak, RV1 potansiyometresinin görevi ise LDR1′in üzerine düşecek olan ışık miktarına göre hassasiyet derecesi için kullanılmıştır. Tabi RV1 de bir gerilim bölücüdür. Bu nedenle, LDR1 ve R1 malzemelerinin böldüğü direnç değeri ile, RV1′in böldüğü direnç değeri U1 tarafından sürekli karşılaştırılır. Burada RV1 potansiyometresinin 6V olduğunu ve LDR1′in de karanlıkta olduğunu varsayarsak, LDR1′in iç direnci yüksek olacağından U1′in evirmeyen girişinde ki voltaj, 6V’a yakın bir değer yada biraz daha fazla bir değer alacağından U1′in (741 opamp) çıkışında pozitif bir voltaj olacaktır.
Bu da R3 üzerinden Q1′i tetikleyerek L1′in ışık vermesini sağlayacaktır. L1′in ışık vermesi ile LDR1′in iç direncinde belli bir azalma gözlenecektir ki bu da opamp çıkışını 0V’a çekeceğinden T1 transistörüde kesime gidecek, L1 sönecektir. Yalnız dikkat edilecek husus şudur ki, R4 direncinin olmadığı varsayıldığında opamp çıkışı üzerinde sürekli bir voltaj söz konusu olacağından Q1 transistörünün kesime gitmesine engel olacaktır. R4 direnci, Q1 transistörünün beyz üzerinde ki voltajını şaseye çekecektir. RV2 potansiyometresi opamp 741‘e karşı reaksiyon göstereceğinden kazancı değişecektir. RV2 potansiyometresinin direnci büyük olduğunda ise, opamp bir karşılaştırıcı olarak çalışacak, küçük olduğunda ise bir yükselteç gibi çalışacaktır.

Tam senin hocanın istediği gerilim bölücü ve opamplı bir devre. Simülasyon işine girdim ama programı tam verimli kullanamıyorum tanımıyorum o yüzden o işleri beceremiyorum. Eski kafalı bir amatör hobiciyim sanırım programı saatlerce kullandım ama çözemedim. Devre alıntıdır. bundan 10 yıl kadar önceleri benzerini yapmıştım. Şahsen denemedim. Ama istersen devreyi aldığım kaynağı vereyim üzerimde kalmasın. 741 Op Amplı 12V Karanlık Anahtarı
 
abi Allah razı olsun emeğine eline sağlık.. birşey daha sorucam bu 30 sn olayını nasıl açıklarım hocaya? yani nasıl ayarlıyacam ben onu detayıyla çünkü açıklama da istiyor da..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst