LAptop cd ekrann yadım

furuko71

Üye
Katılım
21 Eki 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar laptop ekran içinden cıkan Florans lambayı nasıl çalştıra bılırımm?
 
invertör le eski ışıldak dediğimiz minik floransan yerine takabilirsin fakat tam randımanlı ışık alamayabilirsin veya kendi invertörüyle çalıştırman gerekir.Eğer söktüğün laptop çok eski modelse çalışabilir yenni model inv lerde data olassa ışık vermez.
 
yurt dışında ve bilgisayarcılarda, elektronik yedek parçacılarında bunların (ccfl) inverteri satılıyor, kimi5 kimi 6 uç soketli 12v 5v ve şase irtibatlandırıp çalıştır.
 
smd led ile led aydınlatmalı yap süper oluyor. ben yaptım harika oldu. hem daha az enerji harcıyor hem floresan derdinden ve inverter derdinden kurtulursun.
 
smd led ile led aydınlatmalı yap süper oluyor. ben yaptım harika oldu. hem daha az enerji harcıyor hem floresan derdinden ve inverter derdinden kurtulursun.

Sayın vvkaymak ,

Yaptığınız bu uygulamada fluoresanın eski gücü kadar parlak görüntü alıyormusunuz?

Yaptığınız uygulama ile iligli örnek resim varmı? Fluoresanın bulunduğu alan çok dar ve sıkışık bir alan. Bu alana nasıl yerleştirebiliyorsunuz? Masaüstü ekranı sökmedim belki yeterli alan olabilir ancak bir kaç notebook söktüm alan çok dar.
 
evet alan dar ama smd led için yeterli alan var, yeterli aydınlatma sağlanıyor.
 
Netbook ekranı değiştirmiştim tabi ledliydi yalnız 10 lu grup halindeydi, inverter olmasa dahi boost devresi şart düşünüyorum, @vvkaymak yaptığınız çalışmayı eklermisiniz ledler nasıl kaçarlı grupta vb. sorular :)
 
besleme üstündeki voltaja göre guruplayabilirsin.
 
konu floransant için açılmış arkasına bağlamış konu bağlanmış LED olmuş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,248
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst