Lamba 10 dakika yansın, 60 dakika kapansın.

Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar ben elektronik konusunda neredeyse hiç bilgim yoktur. Ama başlıktanda anlayacağınız üzere Lambanın 10 dakika yanmasına, 60 dakika kadar kapalı kalmasına ihtiyacım var. Bunu nasıl yapabilirim. Eğer mükünse biraz ayrıntılı anlatır mısınız?
Şimdiden teşekkürler..
 
Bunu elektrikçiden alacağınız zaman saati ile ayarlayabilirsiniz.Bilginiz yoksa sizin için kolay bir çözüm olur.
 
evet hiç bilgim yok. O zaman bir elektrikçiye gidip sorayım. Peki şunu da sorayım bu elektrikçiden alacağım zaman saati sürekli çalışır mı? Yani 24 saat sürekli bu işi yapabilir mi?
 
arkadaşım evet 24 saat çalışır, bu zaman saatı bildiğim kadarıyla 24 saati 15 dk lık dilimlere bölerek çalıyor üzerinde zaman dilimini gösterir tırnakları vardır her tırnak 15 dk.dır ayrıca manuel olarakta çalıştırabilirsin. daha önce öçalıştığım şirkette kalorifer kazanını çalıştırmada kullanıyorduk.
 
Arkadaşların dediği gibi zaman saati işini görecektir.İncelemen için fonksiyonlu zaman saati.
 

Ekli dosyalar

  • MCB-50_tr.pdf
    419.5 KB · Görüntüleme: 27
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hemen denemelere başlayayım. :)

edit:
mcb-50 zaman satini nette araştırdım epeyce pahalı ve çok ayrıntılı birşey. Bana çok daha basit bir alet lazım. Şöyle bir şey istiyorum; istediğim zaman aralıklarında devreyi açıp kapatsın yeter. Var mıdır böyle bir şey?
 
Son düzenleme:
Hocam bunu mahalle arasında bulunan elektrikçilerden alabilirsin. Ray tipi (Sigorta kutusuna takılabilen), Prize takılabilen tip olarak iki seçenekte bulabilirsin.
 
Anladığım kadarıyla istediğin saatleri reklam pano aydınlatmasında kullanacaksın.Genel olarak kullanılan zaman saatlerinin resimleri.İlk iki resimdeki saatleri direk prize taktıktan sonra resimde gördüğün prizden ayarladığın zamanda çıkış verir. 3.resimde ise raya montajlıdır,beslemesi klemens bağlantılıdır ve ayarlanan süre sonunda çıkış verir.
 

Ekli dosyalar

  • ABL203.jpg
    ABL203.jpg
    8 KB · Görüntüleme: 8
  • ABL201.jpg
    ABL201.jpg
    9.5 KB · Görüntüleme: 12
  • ABL200.jpg
    ABL200.jpg
    9.4 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
reklam panosu için değil ama çocuğun odası için pano benzeri birşeyler planlıyorum bakalım olacak mı?
Herkese teşekkür ederim. Bir deneyeyim bakalım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst