Ladder Türk Plc Programı...

Merhaba arkadaşlar;
LADDER TÜRK (LT) yazılımı başlangıç olarak mükemmel. Ancak çok daha iyi
çalışmalarınızı bekliyorum.
Bu arada bu yazılımı geliştiren arkadaşlar, eğer compiler ile ilgili değişik fikirler ararsanız, ben 4-5 yıl önce basit bir iec61131-3 için çalışmalar yapmış idim,
konu ile ilgili bazı fikirler (yazılım ile gerçekleştirilmesi kolay) geliştirdim. Bunun ile çok basit ladder diagramdan çok kompleks diyagramlara kadar matematiksel sonuçlar üretebilen bazı algoritmalar geliştirdim. En son üzerinde çalıştığım algoritma oldukça başarılı idi. Yalnız ben bunu yazılıma geçirecek zaman bulamadım. Eğer isterseniz konu ile ilgili bilgi aktarabilirim.

Kısaca bahsetmek gerekirse,
1) Taban lisan oluşturmak gerekir, yani Ladder, veya diğer lisanlar(IL,ST vs..)
hep bu lisana çevrilmeli. Sonuç native veya U code olarak target işlemciye
yorumlanmalı.
2) LAdder : En zor kısım Bu.
Algoritma : LaddderWireList (LADWL)
toplamların çarpımı haline dönüyor.
Bu algoritmanın sonucundan IL ye veya kısmen ST ye dönülebiliyor...


Bu arada Infoteam firmasının OpenPCS ürününü geliştirdiğim PLC ye benzer bir cihaz üzerinde deneme şansım oldu. Dolayısı ile runtime sistemin nasıl tasarlandığı konusundada baya bir bilgim oluştu.

Son olarak;
Başlaması heyecan verici ancak içine girdikçe ızdırap vermeye başlayan bir işe bulaşmışsınız ama sonunu getirmenizi çok istiyorum ve heyecanla bekliyorum.
:):):)
Şimdiden tebrikler....
Bahadır ATILGAN
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Forum sitesinde firmamıza ait bölümde böylesine detaylı yazılar görmeye alışmamıştık. Hatta WinTr sayfasında benden başka yazı yazan olmuyor.
Konuyla ilgili kişilerin çalışmalarımıza yorum yapması bizleri çok sevindirdi.

Izdırap okadar büyük ki anlatamam kalbim güm güm atıyor Lader Türk'ü tamamlamak için ama bu işler çok zor, uzun çalışmalar gerekiyor. Başladınızmı arada bırakıp başka bir iş yapamıyorsunuz. Basit bir program değil işe birini alıp yaptıralım. Yapabilecek kişileri istihtam edemeyiz. Zaten zor ayakta kalıyoruz.

Ladder Türk compile programı ve firmware yapım sırası geldi. Bizde ara verdik zira para kazanacak diğer işlere yönelmemiz gerekiyordu. Biraz devlet desteği almak için araştırma yaptım, olmadı (Bu destekleri ar-ge yapanlara değilde ar-ge yapıyoruz diyenlere veriliyor.) Bu gidişle programı tamamlama gücünü nereden bulacağız bilmiyorum. Allah nasib ederse elbette kolaylıkla başarırız.

Fikirleriniz tabiki bizim için çok önemli sizlerin katkıları ile program bizim yapabileceğimizden daha iyi olacaktır. Bahadır bey compile kısmını yapmaya başladığımda mutlaka sizinle temas kurup önerilerinizi alıcam.
 
Asla pes etmeyin. Çünkü bu iş zor, bununla beraber başarı da büyük olacaktır.

Yardımcı olabilirsem, inanın sevinirim.

Bahadır ATILGAN
 
Eğer sadece para kazanmayı düşünseydim çoktan pes etmiştim. Ama... Alakanıza teşekkür ederim. Ladder Türk'e başladığımda sizinle temas kurup bilgilerinizden faydalanmaya çalışıcam.
 
Gerçekten tebrikederim bizim ülkemizdede boyle şeylerin cıkması beni çok muttlu ediyo inşş bunları görürler ve desteklerlerr en büyük sorunumuzz Bu..

ben anadolu teknik otomatik kumanda bolumunde okuyorum
benimde bilgisayar ile bir plc sisteminin yaptıgı işleri yapmak için düzenekler Ve programlar Yazdım bolumumuz için arkadaslar ve ben ilerletmek ve faydalanmak için.. eger sizlere yardımım dokunacagı bir konu olursa yardım etmekten Çok mutlu olurum.. inşş düşüncelerinizi gerçekleştirisiniz...

herşey çok güzel tabi ufaktefek hatalar olabilir buda olmalı bizleri geliştirir. Fakat bi sey olsa Çok güzel olurdu yaptıgınız bildigimiz bir plc sistemi ve bunun programlayıcısı vb.. bunları bizlere tanıtsanız nasıl yapıldı neler kullanıldı, kısaca bu sistemi bizlere donanımsal ve yazılımsal tanıtma yapsanız daha iyi olur. hem bizim bu sistemi iyi tanıyım kullanma ve sistemi tanıtma amaçla hem de sistemde bizlerin gördüğü hatalar olabilir bunların konuşarak daha profesyonel sistem oluşturabilmeniz için Boyle düşünüyorum...

Emeklerinizden dolayı Sizleri tebrik ediyorum... Herkeze selamlar...
 
Son düzenleme:
Bu işlere devam etmemin tek sebebi siz gençlersiniz. Bu piyasanın ileri gelen firmaları bu işlerle uğraşma hazır yapılmışı var iyisini istiyorsan Alman ucuzunu istiyorsan Uzak doğu'dan al diyorlar. Hiç biri biz yapalım demiyor. Çünkü yapmak çok fedakarlık ve bir o kadarda ticari zarar demek. Bu bedeli hiç bir akıllı adam ödemek istemez. Devlet ve kurumları ise her gün televizyondan seyrediyoruz, Bu gün şu şuna yüklendi, bunu dedi. Onlar bu şekilde birbirleri ile uğraşmaya devam etsinler. Bizim bize yaptığımızı dünya bir araya gelse yapamaz. Neyse ki inatçı ve hırslı bir milletiz yöneticilerin aksine halk bir okadar çaba harcıyor.
Sonuç olarak belkide Ladder Türk ve Op Türk programlarını tamamlamıyacam. Eğer böyle bir karar verirsem program kodlarını internet üzerinden dağıtıcam belki başkaları bu projeleri devam ettirebilir.
 
Salih abi böyle karamsar olma lütfen doğru bu zamanda karamsar olmamak elde değil ama ne yaparsın. Bunların hepsi bir imtihan Allah yolumuzu birgün açacak diyorum ben hep, mutlaka gecenin ardından bir gün doğar. Bizede gün doğacak senin sayende protona başladım bu yaşımda senin aziminden ve konuşandan etkilendim sana karınca, arı ve kertenkele olayını anlatmıştım elimizden gelen desteği gücümüz yettiğince karınca ve arı misali yapmaya çalışırız. Bilgilerimizi paylaştığımız gibi derdimizide paylaşırız. Ben sizinle ve sizler gibi insanlarla gurur duyuyorum. Göğsümüzü kabartıyorsunuz sizleri seviyoruz. En kısa sürede sizi ziyaret etmek istiyorum. Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Kolay gelsin.
 
Evt Salih Arkadaş karamsar olmaya hiç gerek yok bence bu proje türkiyeye zamanı gelince Damgasını vurucak. tabiki çok büyük firmalar Var ve çok eski kökenleri var ve destekelniyorlar. biz desteklenmedigimiz halde bunları yapabiliyoruzz diye düşünüyorum. devlet şu yıllarda kendine gelmeye başlıyo ve farkediyoki bu işleri yapan gençler beyin göçünü gerçekleştiriyo buna dur demek lazım felan.. bundan sonra daha iyi olucak bundan eminim fakat bizlerin sizlerin bu tür amaçları olanların elinden geldiğince devam etmeleri lazım bu çalışma 5 yıl sürsede devletin bu işleri keşvedip destek vermesiyle 5 yılda olanların 1 yılda 2 katı şekilde gelişir.. bu zaman gelir yeterki ümit kırmayalım... bide bu işleri bu kadar profesyonel firmalar ve bu kadar ucuz üretimler varken ilerler ama hızlı ilerlemesi zor olarak düşünüyorum..

bide salih kardeş ben kaynak kodlarını kastedmedim yapılan bu sistemin blok diagramlarıyla genel bi yapılış mantıgı nasıl oluşturuldu onu genel şekilde acmanızı istedim. ben de butarz işlerle ugrastıgım için bi yol olur belki.. + burdaki kontrol kalemi üyelerinin hepsinin destegiyle dahada gelişe bilir ve yayılması dahada hızlana bilir.....

TSkkkk.....
 
Son düzenleme:
arkadasım elinize , kolunuza , gözlerinize saglık herşey birtarfa bir çalışma ürünü bu tecrübeleriniz için gerçeten teşekkür ederim ama program küçük bir blog yapısından oluşuyor ben programcı olarak enbuyuk sıkıntılarımdan bir tanesi program anında mumukün olan en fazla devreyi aynı yerlere yaza bilmek 16 sutun 16 satır olarak goruyorum sanırım alt program olarak genişletmek istiyorsunu dogru bir kara fakat yinede satıları daha fazla tutmanızı tavsiye ederim ben kendi adıma twido gibi dar satırlar arasına sıkıştırılmış programları kullanmıyorum cihazın haberlerşme kodlarınıda açık bırakırsanız ben kullanacagıma teminat veririm herşeyden önce bir türk malı " NE MUTLU TURKUM DIYENE "
 
acaba türkçesi tam olarak ne zaman çıkar ve msn adreslerimizi versek bize haber verilebilirmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst