Ladder Türk Plc Programı...

Maalesef bu gidişle program bu noktada kalıcak. Bu proje üzerine çalışacak gücüm kalmadı. İngilizcesi bitse Türkçesi hemen çıkar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Türkiyenin otomasyon portalını oluşturmak için çıktığım yolda pes ettim geri dönüyorum. Artık acı reçeteyi uygulama zamanı geldi. Zira bu projeler için aradığım desteği devlet ve kurumlarından bulamadım. Tübitak gibi kurumların verdiği destekler üretmekten çok satın almaya yarıyor. Oysa ihtiyacımız olan ürettiklerimizin desteklenmesiydi.
Artık tüm gücümü WinTr Scada programı ve otomasyon işlerine harcamaya karar verdim.
Ladder Türk ve Op Türk program kodları satılıktır. Ücreti harcanan emekle orantılı olmayacak son derece uygun fiyatlar talep edilecektir. Satın almak isteyenlerde öncelikle aranacak özellik projeleri tamamlama kaabiliyetleri olacaktır. ilgilenenlerin benimle temasa geçmeleri gereklidir.

Yurt dışından hurda tesisler getirip bu tesisler için milyon dolar teşvik alanlar ve bunları tüm çalışanlarının gözü önünde fabrika bahçesinde çürütenler, Süresi dolunca hurdacıya satanlar işte milletin efendileri bunlardır.

Bunlara çanak tutanlar, akıbetini merak etmeden teşvikleri verenler, sonucu görüp umursamayanlar işte bunlar politikacıdır.

Bir gün Türkiye'nin muasır milletler seviyesine çıkacağına inananlar, gelişmiş ülkelerin adaletsiz davranışlar içinde bulunup adalet dersi vermelerini izleyenler,
gençlerin potansiyelini fark edip onlara faydalı olmaya çalışanlar, ticari değerlerden çok teknolojik değerleri önemsiyenler işte bunlar benim gibi salaklardır.
 
Salih bey, sizin gibi teknolojiye ve tekniğe gönül vermiş insanlar tarihin her döneminde en az sizin kadar belki dahada fazla engellerle karşılaşmışlar,yaptıkları emek verdikleri uğraşlara küsmüşlerdir. Gene tarihten örnek vermek gerekirse bu küskünler gurubu nezaman işlerine tekrar dört elle sarılmışlarsa kazanmışlardır. Bu demek değildir ki sizde emeklerinizin karşılığını birgün tam hakkıyla alacaksınız. Asıl söylemeye çalıştığım benim gibi salaklar diye adlandırdığınız gurubun bir üyesi olarak birgün bizim de kazanacağımız. Ama bu ülkede ama başka bir ülkede. Sizin gibi insanlara herzaman ihtiyacımız var. Sizden kişisel ricam küsmeyin,sadece geçici olarak ara verin.
Saygılarımla...
 
Hayır ben küsmedim(kızgınım), Ama Ladder Türk'ün piyasaya çıkışı için 2009 sonu diye duyurmuştum bu ikinci tarih bildirişimdi. Bu tarihte piyasaya çıkartamayacığım ortaya çıktı yeni bir tarih daha söylemek ise artık bana zor geliyor. Artık para kazanacak işlere ağırlık verdim. Bir daha Ladder Trük ile ilgili ne zaman çalışırım bilemiyorum ama bekleyen projeyi gönülden destekleyen insanlar var. Daha fazla beklemesinler bu gidişle projeyi bitiremiyecem. Belki başkaları tamamlar.
 
Özgür yazılıma çevirme alternatifini de değerlendirin bence
 
Merhaba Salih bey. Gerçekten sizi gönülden tebrik ederim. Çalışmalarınız hayranlıkla izliyorum. Ülkemizde sizin gibi insanlara çok çok ihtiyaç var ama maalesef onlarda sizin gibi destek görmediklerinden pes ediyorlar.
Salih bey ladder Türk programınızı indirdim inceledim genel olarak çok başarılı keşke tamamlama ihtimaliniz olsa. Ama sizde haklısınız parada kazanmak lazım.
Salih bey ar-ge destekleri hakkında acaba neden destek alamadınız. Ben bugün biraz araştırdım sanki sizin durumunuz aşağıdaki linkteki şartlara uyuyor
TÜBİTAK - TEYDEB - Destek Programları - 1507 - KOBİ Ar-Ge Desteği - 1507-BAŞVURU SÜRECİ
Ayrıca e-tohum diye bir oluşum var onada bir göz atın derim
Anasayfa : etohum

Umarım projeniz en kısa zamanda devam eder. Size lütfen devam edin diyemiyorum çünkü bu işin ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum. Saygılar
 
Sizi anlıyorum salih bey malesef ülkemimize yararlı iş yapabilecek insanlar devlet tarafından yanlız bırakılıyor.

Öte yandan projeyi bırakmanız gercekten ülkemiz için büyük bir kayıb bence.

Ama alterneatif seceneklerde mevcut!

Siz yine plc donanımınızı üretmeye devam eder yazılım kısmındada donanımlarınıza Codesys gömebilirsiniz.Yazılım için herhangi bir AR-GE yapmanıza gerek kalmaz.Hem windows EM , Linux
sistemlerde dahi sorunsuz calısır.
 
Tübitak'dan 400.000 tl destek alabilirim. Ancak aldığım desteği kullanmak için 400.000 liram olması lazım. Eğer yaptığım iş ile ilgili bir şeyler satın alsam tübitak bunların parasını ödüyor. Program yazmayıp satın alsam parayı veriyor. Eğer yazarsam işçilik giderlerinin %80 nini veriyor. Bir hesap yapın ssk ve vergisini ekleyin aldığım kadar param olması lazım ki bu parayı kullanabiliyim. Bu destekleri alanların büyük çoğunluğu bu paraları, Başka işlerde çalıştırdığı personelin giderlerini karşılamak için kullanıyor.

Diğer taraftan benim hedefim plc üretip satmak değil ki codesys kullanıyım. Benim amacım plc gibi otomasyon cihaz ve software'ları yapabilmek. bunların teknolojilerini üretmek ve öğretmek.
 
Anlıyorum benimki sadece kücük bir alternatifti ama sizin amacınıza saygı duyarım.
Yani yine para para para kazandı!!
 
merhaba

gemoyu başka bir markanın hmı modülü ile kullanabilirmiyiz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,463
Mesajlar
917,770
Kullanıcılar
450,404
Son üye
gokhan2641

Yeni konular

Geri
Üst