LabVIEW tezi

aynur2

Üye
Katılım
2 Ara 2006
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
Tez konum: "LabVIEW programı ile 1710HG'nin denetimi. Tezde 1710HG kartı ile analog- dijital ölçümler yapılacak. Fakat LabVIEW ile bunları nasıl yapacağım hiç anlayamadım. LabVIEW ile ilgili dökümanlar var elimde fakat dökümanlar mı yetersiz ben mi anlayamıyorum bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirm.

Şimdiden bana cevap yazan herkese çok teşekkür ederim
 
arkadaslar labview programı ile ilgili dokumanlar internette ni.com sitesinde mevcut ama ingilizce birde pek oyle detay yok
ancak ingilizcen ıyı ıse rahat edersin
help inde işe yarar seyler bulabılırsın
program pek okadar zor degıl biraz ugrasmak istıyor temelde
 
arkadaşım kart hakkında bilgi verebilirsen sana yardımıcı olabilirim belki
 
İlginç bir tesadüf

Benim de bir tezim var ve aynı kartı kullanmam gerekiyor.

Advantech'in 1710HG kodunda bir kart var elimde. Labview programının 7.1 sürümü yüklü. Fakat program içerisinden sözkonusu kartın analog giriş ve çıkışlarının nasıl kullanılacağını çözemedim.
Acaba program haricinde yüklemem gereken başka birşeyler mi var? Advantech CD'sindeki gerekli driverları yükledim.
Labview 7.1'de user libraries'de "analog output"u seçip ekledim. Ama benden "AO Voltage Output.vi" gibi sonunda ".vi" uzantılı dosyalar istiyor. Eksiklik mi var bilemiyorum...

Eksik birşeyler varsan nereden bulabilirim.

Şimdiden teşekkürler.
 
yapmanız gereken fazla bısı yook kolay oldukca
 
ıstedıgı vi dosyası aldıgınız urunle bırlıkte gelmelı yada onun aktif olmalı yada ınternette bakacaksın
 
selamlar Akbil arkadasım elindeki dokumanları paylaşabilirmisin ...bende step moto kontrolu yapmak istiyorum nasıl yapabilirim.. nerden başlamam gerekir???
mail: ***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selamlar Akbil arkadasım elindeki dokumanları paylaşabilirmisin ...bende step moto kontrolu yapmak istiyorum nasıl yapabilirim.. nerden başlamam gerekir???
mail: ***

Daha önceden seri porttan step motor kontrolü yapmıştım. Bunun için seri porttan kontrol edebilen devre yapman lazım. Daha sonra Labview ile bu portun gerekli pinlerini sırasıyla aktif hale getiriyorsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle bu kartın Labview driverlearını indirmen gerekli. İndirdiğin driverın yanında örnek programlar vardır. Bu programları kullanarak istediğin amaca yönelik modifiye edebilirsin.
 
tamam ULN2003 kullaranarak LPT üzerinden bağlantı yapıldı. peki labview kodu ile ilgili nasıl bir şey önerebilirsiniz. ???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,210
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst