Kumanda Sorusu ...

Bir Süre Sonra Kafa Karıştırıyor onu fark ettim ama kesin sonuca ulaşacagım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
:) arkadaşlar IQ seviyenizin yüksek olduğunu biliyorum zaten...soruyu okurken çözmüşde olabilirsiniz... saygım sonsuz ... da icraat nerde icraat... onu göremiyorum... :) sanırıım sadece bolu beyi çizim sunmuş... onuda incelemedim çalışıyormu çalışmıyormu ...az sonra bakacam...

İCRAAT İSTİYORUM :)

bolu beyi devre çalışmıyor ...farkındasın dimi :)

arkadaş böyle bir devre çizmek benim sadece 5 dk mı alır da bu devre ne işe yarar merak konusu ben 10 tane fabrikanın Bakım onarım işlerine bakıyorum o kadar çok iş yaptımki ama hiç bir yerde böyle bir devre ne gördüm nede kullanılan bir yer gördüm plc varkene böyle bir şeye ne gerek olacakki anlamış değilim hem senin yaşın kaçki böyle yok sınav yok mınav kızarım bak.......


sayın cihandağ ... bu bir soru... çözdün yada çözemedin... üzümü ye bağını sorma derlerya :) ... önemli olan bu problemi çözmek ...kullanılsın veya kullanılmasın... beyin cimnasiği ... anladın sen onu ?!? ... hem akıl yaşta değil baştadır... :)

Bir Süre Sonra Kafa Karıştırıyor onu fark ettim ama kesin sonuca ulaşacagım.


sayın Uğur KEKLİK ... bir ipucu ... soruya farklı açıdan bak... istenen ne ? onu düşün ! soruda bizden istenen 5 işlev var...buradan yola çık ..eminim çözersin... :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim gibi kumanda profesörünü bile yarım saat oyalamayı başarabilen güzel bir soru :D
Kumanda devre problemlerinin çözüm süresinin IQ ile direk bağlantılı olduğu doğrudur.
 
Son düzenleme:
scorpion öncelikle bolu beyi nin emek verdiği program çalışmamakta ... :) ısrar ediyorum ... neden mi ?!? z5 in kapalı kontağına dikkat etmedinmi ?!? ... z5 devreye girdiği zaman tüm devrenin enerjisi kesiliyor ... ve motorlar susuyor ... ilk gördüğüm hata o ...bizim istediğimiz motorların sürekli çalışması... fazla da incelemedim ...

sizin devrenizi benim makine açamadı ... oda benim ayıbım :p
 
sayın bolu beyi... zaman rölesi 10 sn.saydıktan sonra açık olan kontağını kapatır kapalı olan kontağını açar...doğrumuyum ?!? ...evet doğruyum...peki start butonunun hemen altına koyduğun zaman rölesi 5 in kapalı kontağı zaman rölesi 5 devreye girdikten 10 sn. sonra ne olur ... ??? !!! ??? ... :) lütfen basit hatalar için tartışma yapmayalım :)
 
Son düzenleme:
arkadaşa katılıyorum forumu boşuna kalabalıklaştırmayın değerli zamanı boşuna harcamayalım
 
Sn. kara yeşil, sn bolubeyi'nin devresi çalışmaktadır. EKTS ile simülasyonunun video görüntüsü ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • clip0012.rar
    202.4 KB · Görüntüleme: 32

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst