Kontrol Mühendisi???

etooba

Üye
Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar, ben itü kontrol mühendisliği öğrencisiyim, size birkaç sorum olacak. 2007 de girdiğim bölümde yaklaşık 150 kredinin 73 ünü verebildim, fakat notlarım da iç açıcı degil, henüz birkaç bölüm dersi almış olmakla birlikte, bölümü 2.20 gibi bir ortalamayla bitirecegimi düşünmekteyim. Bölümden mezun hiçbir kimse tanımıyorum. Hatta google da pek tanımıyor, şöyle ki kontrol mühendisliği mezunuyum şurada çalışıyorum diye bir bilgiye bile kolay kolay ulaşılamıyor..
1- Ben bu bölümden mezun olunca fellik fellik iş arayacak mıyım?
2- Not ortalamamın düşük olması beni fellikletir mi?
3- Mezun oldum ve bir iş buldum, benim çalıştıgım yerde ortalama birkaç günümün nasıl geçebileceği hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?
4- Bir kontrol mühendisine en çok yarayacak, çalışırken en çok kullanacağı dersler nelerdir?
5- Benim bölümümden mezun olup da bu yazıyı okuyan ortalaması abıtık olmayan birileri varsa bana iş bulma sürecini ve ortalama aldığı maaşı yazabilirse cok sevinirim.
6- Madem dersleri sallamıyorum, kredilerim bitmeden birkaç dandik ders bırakıp iş aramaya başlamak ve girdiğim işte gereken bilmediğim derslerimi öğrenmek için okula tekrar dönmek gibi bir fikrim de var sizce bu tırtmı?

ha bu arada dersleri hiç bilmiyo da değilim tabi eminim benim durumumdan daha kötü olup da iş bulanlar vardır xD

Teşekkür ederim..
 
sen mezun olamya bak, piyasada kimse nota bakmaz diploman var mı. yeter.
 
valla ders notlarından ziyade tecrübe ve yaptıgın işe bakılır bu böyledir özel sektörde ha diyosan ben aselsan tai gibi kurumlara girmeyi düşünüyorum bu kurumlar not ortalamasına dikkat edebilir bunun dısında teko elektronikte plc eğitimi almıstım orada bize eğitimi itü kontrol mühendisliği mezunu genç bayan bi mühendis arkadaş vermişti.bence önü açık bi bölüm otomasyon alanında tabi bu birazda senin kenidini ne kadar donattıgına baglı.devlette kontrol mühendisi kadrosu yok ve bu bölümden personel alımı yapılmıyor.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim, fakat bunları hep duyuyorum yine de yeterince güvende hissetmiyorum. Daha ilgili birisi geniş bir cevap yazabilirse cok sevinirim teşekkürler..
 
Sevgili kardeşim;

Sen okulu düşüneceğine,deslerini iyi dinleyip çalışıp iyi notlar almaya bakacagına okul sonrası iş bulurmuyum derdine düşmüşsün.Bence sen en başından kaybetmişsin.Tabii seni üzmek istemem.Fakat düşünceni derhal değiştirmelisin.Hayat bir merdiven gibidir.Basamakları vardır ve en son basamağa zıplayarak çıkamazsın.Tek tek basamaklara basa basa tırmanacaksın.Senin ilk hedefin okulu kayıpsız bitirmek ve iyi bir staj dönemi geçirmek.Derslerine asılmak.Sen bunları yap zaten gerisi kendiliğinden gelecektir..Hayatta başarılar dilerim..
 
doğru diyosun da ben derslere bile gitmiyorum çoguna yani dersleri düşünemedigimden sonrasını düşünüyorum zaten, ayrıca sen diyosun ki git çalış hepsine geç gelir gerisi, ben de hepsine çalışmam öğrenmem gerekmiyodur bence bugune kadar gordugum hicbir egitimin tamamı gerekmedi zaten sonrasında, hangileri gerekir diye sormaya calısıyorum, su ana kadarki derslerimin % 90 ının gereksiz oldugunu düşünüyorum..

sakın yanlış anlama görüşüne katılıyorum tamamen, eğer dediğini uygularsam kesinlikle tasalanmama gerek olmadığını biliyorum zaten, ama şöyle söyleyeyim benim amacım çalışacağım yerde çarpım tablosu sorulacaksa bütün çarpım tablosunu ezberlemek yerine çarpmayı öğreneyim..

yorumun için teşekkürler
 
Konu ile pek alakalı değil ama , ben en alakasız görünen dersin bile insanın ufkunun açılması, görüş açısının genişlemesi konusunda yardımcı olduğuna inanırım hep.
 
sana inancının yanlış olduğunu soyleyenin alnını karışlarım, fakat aynı inançla ben yaklasırsam sonucta o sırada yaptıgım en alakasız en saçmasapan işlerden bile ufkum açılıyor görüş açım genişliyor demektir xD :)
 
arkadasım benim sana tavsiyem bende hemen hemem seninle aynı bölüm mezunuyum ben 2 yıllık kontrol sistemleri mezunuyum anlattıgın gibi benim bolumumdede fazla mezun olan olmadı bu bolumu 2 yılla bitiren cok cok az sana diyecegim bolumunun degerini kıymetini bil cok cok iyi olmasada plc yi ogren kendini otomosyon konusunda geliştirmeye bak. eger bunlarda cok ıyı olursan senin iş ve para yonunden hiçbir sıkıntın olmaz....
 
konu gereksiz amaca hizmet etmye baslamıs arkadasım sen ne isityorsun x firmasında 10 bin tl ye işe başlarsın denmesinimi bekliyorsun anlamadım işine geliyorsa bu böyle arkadasıma katılıyorum merdiven basamaklarını teker teker cıkacaksın yok bentepeye zıplarım dıyosan dene bakalım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst