TEF Mühendisleri Derneği

Girin lys mühendislik fakültesi kazanırsınız, bu kadar cabaya gerek yok.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar çalışmalarımız devam ediyor 3795 sayılı teknik öğretmene mühendislik tamamlama adlı 1992 yılında çıkartılmış ama çeşitli bahanelerle bir türlü işletilmemiş kanunun işletilmesi için TEKEV le birlikte harekete geçilmiştir. TEKEV yetkililileri ve özellikle kamuda çalışan teknik öğretmenler olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde 3795 sayılı kanunun işletilmesi için çalıştay çalışmalarımız başlamıştır. tekevin internet sitesindenda duyrulan çalıştay çalışmalarına tüm ünvan sorunu yaşıyan teknik öğretmenlerin katılmasını burdan bir kez daha rica ediyorum. özellikle somut bişeyler olmadığından yakınan arkadaşlar lütfen destek olalım. Teknik Eitim Vakf :: TEKEV ::
 
Sayın Teknik Eğitim Mezunu arkadaşlarım

Marmara mezunları iyi bilirler, 3795 sayılı kanun 1 defa bizzat Marmara Öğretim Üyesi Adnan Kakilli hocamız tarafından dava edilmiş ve sınav açtırılmıştır. Bu sınavın soruları da ODTÜ Mühendislik hocaları tarafından en kazık şekilde hazırlanmıştır. Neyseki kazanan sayısı 1 defa 10 kişiyi geçmiş ve tamamlama programı açılmıştır. Daha sonra neden bir daha sınav açılamadığını araştırmak lazımdır. Sınav açılsa yine aynı şeyler başımıza gelecektir. Sınavı kazanan olmaması için ellerinden geleni yapacaklardır. Bence sınav açtırmak çözüm değil. Olması gereken bizim fakültede okuyanların veya mezunlarının LYS veya DGS tarzı bir sınavdan geçtikten sonra Mühendislik fakültesine gidip sözde fark dersleri verererek 1 yıl içinde Mühendislik Diplomasını alabilmesidir bence en doğru olan.
 
şu an marmara öğretmenlik bittirmiş bir arkadaş dgs ile yıldız elektirk müh okumaktadır vede kimi dersler tabikide muaf tutulmuştur ,,, öss ile gene nereden mezun oldugunu bilmediğimiz ama şu an bir meslek lisesinde öğretmenlik yapan bir hocamız gene yıldız elektrik muh kazanmış vede şu an da toplam 4 yıl için toplamda galiba 16 kadar ders yuklenmiş vede o da dediğim gibi artık mühendislik okumaktadır bilginize sunarım bunlarıda
 
şu an marmara öğretmenlik bittirmiş bir arkadaş dgs ile yıldız elektirk müh okumaktadır vede kimi dersler tabikide muaf tutulmuştur ,,, öss ile gene nereden mezun oldugunu bilmediğimiz ama şu an bir meslek lisesinde öğretmenlik yapan bir hocamız gene yıldız elektrik muh kazanmış vede şu an da toplam 4 yıl için toplamda galiba 16 kadar ders yuklenmiş vede o da dediğim gibi artık mühendislik okumaktadır bilginize sunarım bunlarıda

islam_joker bu bahsettiğin dgs ile yıldıza arkadaş daha önce bir 2 yıllık okul bitirmişmiydi? Bildiğim kadarıyla 2 yıllık yüksekokul mezunu olmayanlar DGS'ye giremiyor. Öte yandan Yeni ÖSS ile bir arkadaş Yıldız kazanmış olabilir bildiğim kadarıyla katsayılar değişti ve fark çok küçüldü. Ancak elektrik öğretmenliğini bitirmiş bir kişi için 16 fark ders dediğiniz dersler için kaç sömestre koyuyarlar önüne onu da öğrenmek isterim. Çünkü o noktada da 6 sömestre gibi uzun bir eğitim süresi önüne sürdüklerini zannediyorum.

Teşekkürler
 
kaanca17 nin dediği gibi daha önce 2 yıllık bıtırmeden saedece 4 yıllık bıtırıp dgs ye gıremıyor dıye bılıyorum
 
dgs den giren abimiz ilkten marmara 2 yıllık okumus sonra dgs ıle marmara öğretmenlik kazanmış ve tekrar dgs ile yıldız mühendislik kazanmış birisi ,,,,,yıldızda şu var aslında eğer ortalaman 3 olursa istediğin krediyi alabiliyorsun büyük ihtimalle ilk dönem en fazla 27 alabilirsin ancak ilk dönem sonunda ortalaman 3 üstü ise bu sefer daha fazla kredi alma imkanın var tek şart dersler çakışmasın başka şart yok hatta şimdi kesin demiyeyim ama(söylentide bir daha bu şekil olmıyacak) ben gündüz öğretimde okuyorum ama akşam derside alabiliyorum yani mümkün olursa tam gün bile derse girebiliyorsun yeterki dersler çakışma olmasın.
 
islam_joker arkadaşım şimdi dgs'ye girmek için 2 yıllık mı okuyalım? Veya LYS ye girip 4 yılın hepsini mi okuyalım? ( mezuniyetinin üstünden belli bir süre geçince muafiyet hakkın kayboluyor )
 
abim öğretmen arkadaşlarla çok çok muhabbet etmedim sonuç olarak bana lazım değil diye incelemedim ama böyle birşeylerden bahsedildi hee dersler başlar tekrar bu kişilerle görüşürüm gerekirse onlarada burada yazmaya teşvik ederim yardımcı olurum ama dediğim gibi ben gördüğümü yazdım fazlası için birşey diyemem
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst